The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Hoe kies ik de juiste rugzak?

Wat voor rugzak je nodig hebt, is afhankelijk van waar je hem voor gebruikt. Neem je hem mee naar school, is het belangrijk dat de rugzak genoeg ruimte biedt voor je boeken en lunch. En als je gaat hiken, is rugventilatie fijn om je rug koel te houden. In dit artikel leg ik je uit waar je op moet letten.

Rugzakken voor school en werk

School

Een school rugzak moet groot genoeg zijn voor je mapjes, boeken en lunch. Daarom zijn de rugzakken die wij hier voor je op een rijtje hebben gezet vanaf 19,5 tot 40 liter. Gebruik je een laptop op school? Bekijk dan ook eens de school rugzakken met een laptopvak. Meet van te voren wel even je laptop op zodat je het goede formaat kiest.

 • 19,5 tot 40 liter

Woon-werk

Een rugzak die je heen en weer meeneemt naar je werk hoeft niet erg groot te zijn. Daarom raden wij je rugzakken van minder dan 30 liter aan. Zo heb je genoeg plek voor je laptop, een aantal zakelijke documenten en je lunch. Sommige rugzakken zijn voorzien van een smart sleeve. Zo bevestig je je tas gemakkelijk aan je trolley.

 • 0 tot 30 liter
 • Met laptopvak

Sportieve rugzakken

Hiken

Als je op pad gaat voor een dag- of bergwandeling, raden wij je een kleinere rugzak met rugventilatie aan. Zo wandel je comfortabel en hou je je rug koel. In een rugzak tot 25 liter past gemakkelijk een vest en een fles water. Ga je meerdere dagen hiken of op trekkingstocht? Kijk dan eens bij onze reis rugzakken of backpacks.

 • 0 tot 25 liter
 • Met rugventilatie

Fietsen

Een fietsrugzak is geschikt voor zowel lange als korte fietstochten. Wanneer je een lange fietstocht maakt, is een rugzak met ingebouwd drinksysteem handig. Hierdoor blijf je altijd gehydrateerd. Een fietsrugzak is ook uitgerust met rugventilatie. Zo heb je minder last van transpiratie tijdens het fietsen.

 • 0 tot 20 liter
 • Met rugventilatie
 • Met drinksysteem

Rugzakken voor op pad

Dagje weg

Of je nu gaat winkelen of een dagje naar de dierentuin gaat, je neemt je spullen gemakkelijk mee in een dagrugzak. In een rugzak kleiner dan 35 liter neem je een extra vest, je lunch en een flesje drinken mee. Voor extra draagcomfort tijdens een lange dag neem je een rugzak met gewatteerde schouderbanden en rugventilatie.

 • 0 tot 35 liter

Meerdere dagen weg

Een weekendje naar Berlijn of Londen? Daar heb je niet per sé een koffertje voor nodig. Ook een ruime rugzak is geschikt. In deze rugzakken van groter dan 35 liter passen meerdere shirts, een broek en je toiletspullen. Rugzakken mogen ook mee in het opbergvak voor handbagage in het vliegtuig. Wel zo handig.

 • Groter dan 35 liter

Reizen

Een grote rugzak met rugventilatie komt op reis goed van pas. De rugventilatie verkoelt je rug, wat vooral fijn is als je tas wat zwaarder is. In onze reis rugzakken passen een setje kleding, toiletspullen en een fles drinken. Neem je ook een tent of andere kampeerspullen mee? Kijk dan eens bij onze backpacks. Daar past meer in.

 • Groter dan 25 liter
 • Met rugventilatie

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen