The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Eva

Samsung Galaxy S7 Edge vs Samsung Galaxy S8

De Galaxy S lijn van Samsung is uitgebreid met de S8 en de grotere S8 Plus. Leg ze naast de Galaxy S7 Edge en je ziet meteen het verschil. Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S8 is groter dan dat van de S7 Edge, terwijl het toestel kleiner is. De home button is verdwenen en ook onder het oppervlak is het een en ander veranderd. Benieuwd welke veranderingen er precies zijn? In dit artikel vergelijk ik de Samsung Galaxy S7 Edge met de Samsung Galaxy S8.

Vergelijk de Samsung Galaxy S7 Edge met de S8

Samsung Galaxy S7 Edge Samsung Galaxy S8
Beeldscherm 5,5 inch Quad HD 5,8 inch Quad HD
Opslagcapaciteit 32 GB 64 GB
Camera achterkant 12 megapixels 12 megapixels
Selfie camera 5 megapixels 8 megapixels
Vingerafdrukscanner Voorkant Achterkant
Home button Ja Nee
Irisscanner Nee Ja

Uiterlijk

S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge: herkenbare Samsung look

Je herkent de Galaxy S7 Edge meteen als Samsung smartphone. Het logo is prominent boven het scherm aanwezig, en onder het scherm vind je de herkenbare home button. Ook aan de achterkant en zijkanten van het toestel is weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger, de S6 Edge. De camera steekt minder ver uit, maar dat is het dan ook. Een mooie toevoeging aan de smartphone is de waterdichtheid. Met een IP68 certificering is de S7 Edge volledig bestand tegen water. Hetzelfde geldt voor de S8.

Samsung S8 design

Samsung Galaxy S8: nieuw design

Met de Galaxy S8 slaat Samsung duidelijk een nieuwe weg in. Veel herkenbare Samsung uiterlijkheden zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor een groot scherm. Zo vind je het Samsung logo alleen nog aan de achterkant van het toestel, en is de home button helemaal verdwenen. De vingerafdrukscanner is er nog, maar op de achterkant naast de camera. Naast de selfie camera heeft de S8 een irisscanner, zodat je het toestel ook met je ogen ontgrendelt. Aan de zijkant is er onder de volumeknoppen een extra knop bijgekomen. Hiermee activeer je Samsungs slimme assistent, Bixby.

Scherm

S7 Edge scherm

Samsung Galaxy S7 Edge: comfortabel films kijken

De Galaxy S7 Edge is de tweede smartphone van Samsung met het gebogen scherm met Edge functie. Dit geeft de telefoon niet alleen een mooie look, het zorgt ook voor een mooie weergave van beeldmateriaal. Daar draagt de hoge Quad HD resolutie ook aan bij. Je kijkt hierdoor comfortabel films op het toestel, maar met het grotere scherm van de S8 heb je nog meer kijkplezier. Door de Edge functie bedien je het scherm eenvoudig met 1 hand, ondanks het grote formaat. Met 1 veeg over het scherm verschijnen je favoriete applicaties.

S8 scherm

Samsung Galaxy S8: meer scherm, minder toestel

Ook de Galaxy S8 heeft een scherm met gebogen randen gekregen, zij het subtieler. Het scherm is 0,3 inch groter dat van de S7 Edge, terwijl de S8 in zijn geheel kleiner is. Win-win! Om dit voor elkaar te krijgen heeft Samsung onder andere de beeldverhouding veranderd van 16:9 naar 18,5:9. Hierdoor is het scherm langer, maar niet breder dan dat van de meeste smartphones. Op dit 5,8 inch Quad HD scherm kijk je comfortabel films. Het beeldscherm heeft dus zeker een upgrade gehad.

Camera

S7 Edge achterkant

Samsung Galaxy S7 Edge: mooie foto's bij weinig licht

Met de 12 megapixel camera van de Galaxy S7 Edge kunnen fanatieke fotografen zich uitleven. Dankzij de optische beeldstabilisatie zijn foto's bijna altijd scherp, zelfs als je de telefoon onbedoeld beweegt. Ook bij weinig licht staat je plaatje er goed op, door het grote diafragma dat veel licht doorlaat en de snelle autofocus. Jezelf zet je scherp op de foto met de 5 megapixel camera. Maak je liever filmpjes? Ook dan is de S7 Edge een pareltje. Filmen doe je namelijk in een 4K resolutie.

Samsung Galaxy S8 achterkant

Samsung Galaxy S8: scherpere selfies

Gezien de goede prestaties van de S7 Edge heeft Samsung niet veel aan de camera gesleuteld voor de S8. De camera telt nog steeds 12 megapixels en filmt nog steeds in 4K. De selfie camera heeft wel een upgrade gehad. In plaats van 5 megapixels telt deze er nu 8. Ook heeft de selfie camera autofocus gekregen, zodat je jezelf nog scherper vastlegt.

Video review Galaxy S7 Edge

Video review Galaxy S8

Conclusie

Is er veel veranderd aan de Galaxy S? Ja. Is het een verbetering? Vind ik wel. Samsung heeft ervoor gekozen bijna de volledige voorkant van het toestel te gebruiken voor het beeldscherm. De typische Samsung look is hierdoor verdwenen, maar het mooie scherm is dat zeker waard. En het vermindert de functionaliteit van de telefoon niet. Hij heeft nog altijd een vingerafdrukscanner en de camera is minstens zo goed. Dankzij de toegevoegde irisscanner en Bixby heeft de Samsung Galaxy S8 juist meer mogelijkheden dan zijn voorganger.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.848 beoordelingen