The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy S7 met de S7 Edge

In februari 2016 legde Samsung met de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge de lat voor smartphones weer wat hoger. Wereldwijd zijn gebruikers ontzettend enthousiast over deze toestellen, maar welke kun je het beste kiezen? De S7 Edge is groter en heeft een randje, maar wat heb je eraan? In dit artikel vergelijken we de Samsung S7 met de S7 Edge.

Vergelijk de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy S7 Edge
Scherm 5,1 inch Quad HD 5,5 inch Quad HD
Accu 3000 mAh 3600 mAh
Edge Nee Ja

Scherm met of zonder randje

Formaat Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7: handzaam formaat

Het 5,1 inch scherm van de Samsung Galaxy S7 is best groot, en voor velen hoeft het echt niet groter te zijn. Bedienen met 1 hand is nog net mogelijk, en je toestel past ook probleemloos in een (mannen)broekzak. Moet de S7 onderdoen voor de S7 Edge omdat hij geen randje heeft? Niet echt. Ze delen de meeste eigenschappen, dus je hebt aan de S7 net zo goed een uitstekende smartphone. Je mist enkel een aantal leuke extraatjes.

Formaat Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge: extra mogelijkheden

De S7 Edge is groter dan de S7 en daar moet je van houden. Voor wie veel films kijkt en games speelt is het zeker handig. Ten tijde van de S6 Edge was het randje vooral een gimmick. In de tweede generatie Edge-software zijn de mogelijkheden uitgebreider. Je klikt in de rand bijvoorbeeld snel door naar je meestgebruikte apps en blijft op de hoogte van nieuwsberichten en sportuitslagen. Staat je scherm uit, dan dient het randje als notificatiecentrum en klok.

De accu

Accu Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Je geniet in beide gevallen van een comfortabele batterijduur. De 3000 mAh accu van de Samsung Galaxy S7 haalt met gemak het einde van de dag bij gemiddeld gebruik. De batterij groeit mee met het formaat, want in de S7 Edge zit een 3600 mAh accu. Daar wordt de zware gebruiker blij van. Nog flink wat batterijduur overhouden na een lange dag vol streamen, surfen, gamen en social media gebruiken? Met de S7 Edge kan het.

Conclusie

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn twee sterke staaltjes smartphonetechnologie. Kiezen tussen deze twee is dan ook geen sinecure. Het randje van de S7 Edge biedt leuke, maar niet noodzakelijke toevoegingen. Wel heeft de S7 Edge een betere accu en een groter scherm. Daartegenover staat dat de S7 goedkoper is dan de S7 Edge. Het komt erop neer of je de toegevoegde waarde van het grote, gebogen scherm en de betere accu het prijsverschil waard vindt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.584 beoordelingen