The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marcel

Samsung Galaxy S7 vs Samsung Galaxy S8

In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen de Samsung Galaxy S7 en zijn opvolger, de Galaxy S8

Vergelijk de Samsung Galaxy S7 met de S8

Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy S8
Beeldscherm 5,1 inch Quad HD 5,8 inch Quad HD
Opslagcapaciteit 32 GB 64 GB
Camera achterkant 12 megapixel 12 megapixel
Selfie camera 5 megapixel 8 megapixel
Vingerafdrukscanner Voorkant Achterkant
Home button Ja Nee
Irisscanner Nee Ja

Uiterlijk

Uiterlijk Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7: een Galaxy S toestel zoals je hem kent

De Samsung Galaxy S7 lijkt sterk op zijn voorganger, de Galaxy S6. Een handzaam toestel met subtiele rondingen aan de voor- en achterkant zodat hij aangenaam in je hand ligt. Op de voorkant, vlak onder het scherm, vind je de home button die ook als vingerafdrukscanner functioneert. Kenmerkend voor de Galaxy S lijn. De behuizing is gemaakt van glas en metaal en heeft hierdoor een luxe uitstraling. En die behuizing is volledig afgeschermd van water. De Samsung Galaxy S7 heeft namelijk een IP68 certificering.

Uiterlijk Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8: een stap in de toekomst

Samsung heeft met de komst van de Galaxy S8 veel veranderd aan het design. De typische Galaxy S kenmerken zijn compleet anders verwerkt in het design. Zo is de home button verdwenen. Zelfs het Samsung logo staat niet meer boven het scherm, maar alleen nog op de achterkant. Het enige wat de S7 en S8 nog wel gemeen hebben is het materiaalgebruik: glas en metaal. Ook is de Galaxy S8 voorzien van een activeringsknop voor Bixby, Samsungs slimme assistent.

Scherm

Scherm Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7: handzaam formaat

De Samsung Galaxy S7 heeft een 5,1 inch scherm met een Quad HD resolutie. Net als bij zijn voorganger, de S6, is hij voorzien van een AMOLED paneel. Deze techniek zorgt ervoor dat de pixels individueel oplichten in tegenstelling tot een LCD paneel. In direct zonlicht is het scherm van de S7 prima af te lezen. Het scherm is verwerkt in een handzame behuizing waardoor het toestel vrij eenvoudig met 1 hand te bedienen is.

Scherm Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8: een groter scherm voor je multimedia

Het scherm van de Samsung Galaxy S8 zorgt ervoor dat je je multimedia op een iets andere manier ervaart. De S8 heeft een schermdiagonaal van 5,8 inch met een Quad HD resolutie. De S8 heeft een beeldverhouding van 18,5:9, waar de S7 nog het traditionele 16:9 hanteert. Dit betekent dat het scherm qua breedte hetzelfde is gebleven, maar hij in hoogte wat langer is. Kortom: een groter scherm met meer ruimte voor je multimedia.

Camera

Camera Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7: ook scherpe foto's bij weinig licht

Onder de Android smartphones is de Samsung Galaxy S7 de winnaar als het gaat om fotografie. Het toestel legt alles scherp vast met zijn 12 megapixel camera. Ook als er minder licht aanwezig is. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het gebruik van grotere pixels die meer licht opvangen. Ook beschikt de Galaxy S7 over optische beeldstabilisatie. De lens is omarmd door een mechanisme dat lichte handbewegingen corrigeert.

Camera Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8: betere selfie camera

Op cameragebied zijn er geen drastische veranderingen. Zowel het aantal megapixels als het diafragma is hetzelfde gebleven. En dat heeft een goede reden. De camera van de Samsung Galaxy S7 was namelijk al heel goed. Wel heeft de selfie camera een upgrade gekregen. Die camera beschikt nu over 8 megapixels en autofocus. Je selfies zijn dus een stuk scherper.

Video review Galaxy S7

Video review Galaxy S8

Marcel
Artikel van:
Marcel Telefoonspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.849 beoordelingen