The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Samsung Galaxy S8 vs Samsung Galaxy S8 Plus

In dit artikel lees je wat de verschillen zijn tussen de Samsung Galaxy S8 vs S8 Plus.

Vergelijk de Samsug Galaxy S8 en S8 Plus

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 Plus
Afmetingen (h x b x d) 14,89 x 6,81 x 0,80 cm 15,95 x 7,34 x 0,81 cm
Beeldscherm 5,8 inch Quad HD 6,2 inch Quad HD
Camera achterkant 12 megapixel 12 megapixel
Selfie camera 8 megapixel 8 megapixel
Batterij capacitei 3.000 mAh 3.500 mAh
Irisscanner Ja Ja

Samsung Galaxy S8 video review

Omdat wij ook niet konden wachten om de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus in het echt te zien, vlogen we Dylan naar Londen om alvast een kijkje te nemen. Naast de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus, werpt Dylan ook een snelle blik op Samsung DeX, het dock waarmee je je Galaxy S8 omtovert tot desktop computer. Of hij enthousiast is, zie je in deze video!

Groot of klein?

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8: een handzaam formaat

De Samsung Galaxy S8 heeft een 5,8 inch scherm. Het klinkt aan de grote kant, helemaal naast het 5,1 inch scherm van de oudere Galaxy S7. Toch is de Galaxy S8 vrij eenvoudig met 1 hand te bedienen. Het scherm heeft namelijk dunne randen en is verwerkt in een compacte behuizing. De grotere S8 Plus maakt gebruik van hetzelfde idee, maar is met zijn 6,2 inch scherm toch wat lastiger met 1 hand te bedienen.

Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 Plus: optimaal genieten van een filmpje

De Samsung Galaxy S8 Plus beschikt over een riant 6,2 inch scherm. Stukken groter dan die van zijn kleinere broertje, de Galaxy S8. Het grotere scherm zorgt voor meer overzicht. Bijvoorbeeld bij het lezen van nieuwsberichten, het bekijken van video's en het scrollen door je social media. Maar het forse formaat heeft ook een nadeel: het is lastig te bedienen met 1 hand.

Conclusie

De Samsung Galaxy S8 en de S8 Plus hebben meer gelijkenissen dan verschillen. Mocht je dus twijfelen tussen deze toestellen, stel jezelf dan de volgende vraag: "wil ik een handzaam toestel of een groter scherm?". Persoonlijk geniet ik meer van een groot scherm. En dan met name bij het kijken van films en het lezen van nieuwsberichten. Maar heb jij aan een minder groot scherm genoeg en hecht je meer waarde aan een handzaam toestel? Dan is de Samsung Galaxy S8 jouw keuze.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen