The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Violet

Samsung Galaxy S9 vs Samsung Galaxy S7

2 jaar na de Samsung Galaxy S7 is de Galaxy S9 uitgekomen. Zowel van binnen als van buiten is de S9 aanzienlijk verbeterd: zo heeft het toestel een snellere ontgrendelingsmethode, een groter scherm en heeft de camera nieuwe functies. Benieuwd geworden naar de verschillen? Lees dan snel verder.

Vergelijk de Samsung Galaxy S9 met de S7

Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S7
Scherm 5,8 inch 5,1 inch
Variabel diafragma Ja Nee
Luidsprekers Stereo Mono
Super slow-mo Ja Nee

Design

Uiterlijk S9

S9: Iris scanner en gezichtsherkenning

De S9 is, net zoals de S7, waterdicht. Het toestel behoudt de behuizing van glas en metaal. Wederom zijn de randen gebogen, waardoor de S9 fijn in de hand ligt. Wat formaat betreft is de S9 net iets groter dan de S7. Met de Intelligent Scan ontgrendel je het toestel sneller. In het donker worden je ogen gescand en overdag herkent het toestel je gezicht. Toch liever de vingerafdrukscanner gebruiken? Die zit nu onder de camera aan de achterkant van het toestel. Indrukwekkend zijn de vernieuwde stereo luidsprekers: films kijken op je smartphone doe je nu met krachtig geluid.

Uiterlijk S7

S7: vingerafdrukscanner onder scherm

De S7 was wat uiterlijk betreft niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger, de S6: de behuizing was wederom van metaal en glas, wat voor een strakke uitstraling zorgt. De zijkanten werden voor het eerst afgebogen, waardoor het toestel lekkerder in de hand ligt. De vingerafdrukscanner bleef op de thuisknop onderaan het scherm. Daarnaast was de S7 de eerste smartphone van Samsung die geheel waterdicht was met een IP waarde van 68. Het toestel behield de mono luidspreker van goede kwaliteit.

Scherm

Scherm S9

S9: groter, randloos scherm

Het succesvolle Quad HD amoledscherm van de S7 zit ook in de S9. Door diepe zwartwaarden en een hoog contrast zijn de kleuren levendig en helder. In plaats van 5,1 inch heeft de Galaxy S9 een 5,8 inch scherm dat dus een stuk groter is geworden. Toch behoudt het toestel ongeveer hetzelfde formaat als zijn voorgangers, dankzij de randen die steeds kleiner worden. De always on functie blijft hetzelfde bij de S9. Dankzij het energiezuinige amoledscherm kost deze optie vrijwel geen batterij.

Scherm S7

S7: 5,1 inch Quad HD scherm

De S7 staat - net als zijn voorganger, de S6 - bekend om zijn scherm. Het toestel behield het 5,1 inch Quad HD scherm. Door het amoledscherm zijn de kleuren natuurlijk en helder en is het contrast hoog. Daarnaast introduceerde Samsung de always on functie. Dit betekent dat als je telefoon stand-by staat, het nog wel de tijd, het accupercentage en je nieuwe berichten weergeeft. Handig als je even snel wilt kijken of je berichten hebt of hoe laat het is zonder je telefoon te ontgrendelen.

Camera

De S9 heeft wat de camera betreft een grote stap vooruit genomen. Het aantal megapixels op de enkele camera is niet veranderd, maar de S9 heeft er een paar interessante functies bij gekregen die ervoor zorgen dat foto's scherper en helderder zijn en je meer opties hebt met de videofunctie.

Naast elkaar

Camera S9

S9: super slow-mo en variabel diafragma

Naast dat de S9 de 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie behoudt, heeft het toestel er verschillende functies bij gekregen die fotograferen en filmen nog leuker maken. Zo leg je elk detail vast met de super slow-mo video functie. Daarnaast heeft de enkele camera van de S9 een variabel diafragma gekregen, wat betekent dat je in elke situatie - donker of licht - goed belichte foto's maakt. Tot slot maak je voor het eerst een persoonlijke 3D emoji, die je naar iedereen met Whatsapp doorstuurt.

Camera S7

S7: sneller scherpstellen door Dual Pixel

De S7 kreeg een upgrade van de camera door de Dual Pixel, waarmee de camera sneller automatisch scherpstelt. Vooral in donkere situaties maak je sneller heldere en goed belichte foto's. Daar helpt het diafragma ook bij: de opening van het diafragma is met f/ 1.7 groter geworden, waardoor er meer licht op de sensor valt. De 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je foto's ook scherp zijn wanneer je per ongeluk beweegt. Video's van hoge kwaliteit maak je dankzij de 4K resolutie.

Conclusie

De S7 staat bekend als een toestel met een scherp scherm en een goede camera. Met de S9 heeft Samsung de succesvolle factoren van de S7 overgenomen en zelfs uitgebreid. Zo is het scherpe Quad HD scherm groter geworden en heeft de 12 megapixel camera extra functies gekregen zoals slow-mo video's, een variabel diafragma en avatars. Als je de S7 een fijn toestel vindt en veel met je camera bezig bent, zou ik zeker voor de Samsung Galaxy S9 gaan.

Violet
Artikel van:
Violet Telefoonspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.943 beoordelingen