The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy S9 met de S9 Plus

Op 25 februari 2018 introduceerde Samsung de Galaxy S9 en zijn grotere tweelingbroer, de S9 Plus. Naast dat de Plus variant een groter schermformaat heeft, zijn er nog een aantal verschillen tussen de smartphones. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? In dit artikel vergelijk ik het uiterlijk, de prestaties en de camera van de vlaggenschepen.

Vergelijk de Samsung Galaxy S9 met de S9 Plus

Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 Plus
Camera 12 megapixel camera Dubbele 12 megapixel camera
Scherm 5,8 inch 6,2 inch
Batterijcapaciteit 3.000 mAh 3.500 mAh
Werkgeheugen 4 GB 6 GB

Camera

De modellen zijn de eerste smartphones met een variabel diafragma. Of dit bijzonder is? Jazeker. Het variabele diafragma past zich aan iedere soort licht aan, waardoor je altijd heldere foto's maakt. Daarnaast is de S9 Plus de eerste smartphone uit de S serie met een dubbele camera. Oftewel: nóg een primeur voor Samsung.

De camera's

Camera S9

S9: enkele camera

De S9 heeft een enkele 12 megapixel camera. De camera bevat een variabel diafragma dat, afhankelijk van de hoeveelheid licht, schakelt tussen f/1.5 en f/2.4. Zo maak je bij zowel weinig als veel licht duidelijke foto's. Aan de voorkant zit een 8 megapixel selfie camera, waarmee je heldere selfies maakt. Maak je liever video's? Je video's zijn gedetailleerd dankzij Full HD resolutie. Bovendien maak je met beide modellen super slowmotion video's, waarmee je elk detail van een beweging vastlegt.

Camera S9 Plus

S9 Plus: dubbele camera

Dankzij de dubbele camera op de Plus variant ontstaat een scherpe-diepte effect, wat te vergelijken is met je ogen die scherpstellen. Hiermee vervaag je de achtergrond bij een portret, waardoor je foto's een professionele uitstraling krijgen. De camera's hebben beiden 12 megapixels, waarmee je zeer scherpe foto's maakt. De selfie camera en videofuncties van de S9 Plus verschillen niet van de S9.

Benieuwd naar andere camera specificaties? Lees dan dit artikel:

Uiterlijk en prestaties

Leg de Galaxy S9 en S9 Plus naast elkaar en je ziet nagenoeg geen verschillen aan de buitenkant. Toch zijn de afmetingen van de toestellen anders: de S9 Plus is een slag groter dan de S9. Vergelijk je daarentegen de binnenkant van de smartphones, dan zie je dat ze verschillen in werkgeheugen en batterijcapaciteit.

Scherm en werkgeheugen

Scherm S9

S9: praktisch 5,8 inch scherm

De Galaxy S9 heeft een 5,8 inch Quad HD scherm. Dankzij deze beeldschermkwaliteit bekijk je video's op scherp beeld. Het beeldscherm is extra groot, doordat de randen gebogen overlopen in de behuizing. Onder de 'motorkap' zit 4 GB werkgeheugen, waardoor je snel schakelt tussen zwaardere apps zoals 3D games. De S9 heeft een krachtige batterij met 3000 mAh waarmee je 8 uur vooruit kunt als het toestel volledig opgeladen is.

Scherm S9 Plus

S9 Plus: optimaal genieten van video's

Het 6,2 inch scherm van de S9 Plus is iets groter dan dat van de S9. Door de extra ruimte kijk je nog comfortabeler naar films en series. Wat er verder anders is? De S9 Plus heeft met 6 GB meer werkgeheugen, waardoor je langer zware apps naast elkaar draait zonder dat je telefoon traag wordt. De S9 Plus heeft een batterijcapaciteit van 3500 mAh, maar gaat even lang mee als de S9. Dit komt door het grotere werkgeheugen en beeldscherm.

Conclusie

De S9 en de S9 Plus hebben, op het formaat na, hetzelfde ontwerp. Toch maak je met de dubbele camera van de S9 Plus betere foto's en heeft het toestel een groter werkgeheugen. Voor deze 'extra' functies betaal je ook meer. Zijn foto's en video's belangrijk voor jou, maar maak je ze niet dagelijks? Kies dan voor de S9. Schiet je wel elke dag plaatjes en wil je simpelweg de mooiste foto's? Ga dan voor de S9 Plus.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.119 beoordelingen