The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jimmy

Vergelijk de Samsung Galaxy Tab S3 en S2

Samsung kondigde in februari 2017 een nieuwe Android tablet aan binnen de Galaxy Tab serie: de Samsung Galaxy Tab S3. Het is de logische opvolger van de Samsung Galaxy Tab S2, maar er zijn flink wat veranderingen doorgevoerd aan zowel de binnen- als buitenkant. In dit artikel lees over de verschillen zijn en wat je daarvan merkt in de praktijk.

Vergelijk de Tab S3 met de Tab S2

Samsung Galaxy Tab S3 Samsung Galaxy Tab S2
Scherm 9,7 inch Super AMOLED met HDR 9,7 inch Super AMOLED
Camera achter 13 megapixels 8 megapixels
Aantal speakers 4 speakers 2 speakers
Opslag- en werkgeheugen 32 GB / 4 GB 32 GB / 3 GB
Behuizing Glas en aluminium Kunststof
Meegeleverde accessoires S Pen Geen

Het uiterlijk

Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3: glanzend

De Samsung Galaxy Tab S3 heeft niet alleen een glazen touchscreen. De achterkant is deze keer ook volledig van glas gemaakt. De camera is er netjes in verwerkt, zodat deze niet ver uitsteekt. De S3 is omgeven door een aluminium rand aan de zijkant, waardoor het geheel solide aanvoelt. Hoewel al het glas vatbaar is voor vingerafdrukken is het een tablet waarmee je gezien wil worden dankzij de chique uitstraling.

Samsung Galaxy Tab S2

Samsung Galaxy Tab S2: mat

De Samsung Galaxy Tab S2 heeft een ribbelige achterkant met een matte uitstraling wat zorgt voor extra grip wanneer je hem vasthoudt. De Tab S2 is gemaakt van kunststof voelt daarmee wat minder luxe aan dan de Tab S3. Een voordeel is dat in tegenstelling tot bij een glazen achterkant, vingerafdrukken minder snel zichtbaar zijn.

Het geluid

Speaker Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3: geluid uit elke richting

De Samsung Galaxy Tab S3 beschikt over 4 speakers van het merk AKG. De speakers zitten geplaatst in alle 4 de hoeken van tablet. Op deze manier is het geluid over het hele scherm verdeeld bij het afspelen van muziek of video's. Hierdoor komen geluiden precies uit de richting waar je ze verwacht als je een spannende serie kijkt.

Speaker Samsung Galaxy Tab S2

Samsung Galaxy Tab S2: stereo geluid

De Samsung Galaxy Tab S2 beschikt over 2 speakers voor stereo geluidsweergave. Zo klinkt muziek voller en worden geluiden verdeeld over links en rechts. Omdat de speakers zich aan de onderkant van de S2 bevinden, komt het geluid in tegenstelling tot de S3 uit één richting op je af.

HDR

Samsung Galaxy Tab S3 games

De Samsung Galaxy Tab S3 en S2 beschikken beide over een Super AMOLED beeldscherm met een 2048 x 1536 resolutie. Waar de S3 zich mee onderscheidt is het High Dynamic Range. Daarmee heeft het beeldscherm van de S3 één miljard kleuren tot zijn beschikking, in tegenstelling tot de 256 kleuren van de S2. In combinatie met het Super AMOLED scherm worden kleuren zo nóg realistischer weergeven.

De bediening

Samsung Galaxy Tab S3 S Pen

Terwijl de S2 niet werkt met een S Pen, wordt deze bij de Tab S3 standaard meegeleverd. Deze S Pen beschikt over 4096 drukniveaus, waardoor je nauwkeuriger werkt dan met je vingers. Zo bewerk je foto's en video's tot in detail voordat je ze deelt met op social media. Een handige extra functie is dat je met de S Pen notities maakt op het scherm terwijl de tablet in standby staat. Zo is een vlugge krabbel altijd binnen handbereik.

Conclusie

De Samsung Galaxy Tab S3 en S2 zijn beide 9,7 inch tablets voor het kijken van video's. Maar wil je je films en series zo mooi mogelijk bekijken? Dan is de Tab S3 de beste optie dankzij het HDR beeldscherm. Beide tablets zijn geschikt om de meeste apps op te gebruiken en voor het bijhouden van je sociale media kanalen. Ben je ook van plan om zwaardere apps als navigatie en games te gebruiken? Dan helpt het extra geheugen en de nieuwere processor zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.024 beoordelingen