The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Samsung Gear S2 vs. Samsung Gear S3

Tijdens de IFA, de grootste Europese beurs voor consumentenelektronica, is de Samsung Gear S3 aangekondigd. Een jaar eerder presenteerde Samsung op hetzelfde evenement de Gear S2. De Samsung Gear S3 heeft, net als zijn voorganger, een rond ontwerp met een draaiende ring. Op het eerste gezicht niets opvallends dus. Maar wat is dan eigenlijk het verschil? In dit artikel vergelijk ik de nieuwe Samsung Gear S3 met de Samsung Gear S2.

Vergelijk de Samsung Gear S2 met de Gear S3

Samsung Gear S2 Samsung Gear S3
Scherm 1,2 inch 1,3 inch
GPS sensor Nee Ja
Snelheidsmeter Nee Ja
Hoogtemeter Nee Ja

Wat kunnen ze?

gear s2

Samsung Gear S2: handig

De Samsung Gear S2 heeft verschillende handige functionaliteiten. Zo meet de hartslagsensor je hartslag vanaf je pols. Hierdoor weet jij tijdens het sporten of je er nog een tandje bij kunt doen. Verder ben jij met het horloge om je pols altijd op de hoogte van het aantal stappen dat je zet en de calorieën die je verbrandt. De smartwatch geeft helaas geen informatie over je snelheid en de routes die je loopt, wat tijdens het sporten toch best handig is. Zit je op de fiets en wil je dat ene liedje net wat harder zitten? Met de Samsung Gear S2 doe je dit gewoon vanaf je pols. Verder mis je met de Gear S2 om je pols nooit een bericht.

gear s3

Samsung Gear S3: extra functies

De functies van de Gear S2 blijven in de Gear S3 gewoon vertegenwoordigd. Wel heeft Samsung wat handige toevoegingen gedaan. Zo geeft de Gear S3 je snelheid en je hoogte weer. Tijdens het hardlopen, het maken van bergwandelingen of zelfs het snowboarden is het leuk om te weten hoe snel je gaat en hoe hoog je je eigenlijk bevindt. Verder heeft de Gear S3 een GPS-sensor. Hiermee houd je, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, je routes bij. Je telefoon heb je daar niet meer bij nodig. Kunnen je vrienden de kroeg waar jij bent niet vinden? Deel met de onderste knop van de smartwatch je locatie. Met deze knop houd je iedereen op de hoogte waar je bent.

Hoe zien ze eruit?

gear s2

Samsung Gear S2: eerste ronde smartwatch van Samsung

De Samsung Gear S2 was de eerste ronde smartwatch van Samsung. Bij deze smartwatch zagen we de draairing voor het eerst. Hiermee had de Gear S2 een echte primeur. Met de ring navigeer je eenvoudig door alle opties van de smartwatch. Vergeleken met de Gear S3, heeft de Gear S2 minder de uitstraling van een analoog horloge. Bij een analoog horloge zie je vaak de 2 herkenbare knoppen aan de rechterzijde van het horloge. Bij De Gear S2 zijn deze knoppen op een subtiele wijze in het klokje verwerkt. Het ontwerp van de Classic versie van de S2 , doet al wel meer denken aan een analoog horloge en gaat daardoor al meer richting het uiterlijk van de S3.

gear s3

Samsung Gear S3: strak design

Op het eerste gezicht zijn er niet veel verschillen te zien tussen de ontwerpen van de S2 en de S3. De Gear S3 heeft ook een rond scherm met een draairing. Het horloge is, met een scherm van 1,3 inch (vergeleken met 1,2 inch), net wat groter. Daarnaast heeft de Gear S3 meer het uiterlijk van een 'normaal' horloge. Zo zijn de knoppen aan de rechterzijde van het horloge duidelijk aanwezig. En dankzij het alway on-display ben jij binnen 1 oogopslag op de hoogte van de tijd, net zoals bij een analoog horloge. De Gear S3 is verkrijgbaar in 2 versies, namelijk de Classic en de Frontier. Daar waar de Classic gaat voor elegantie, gaat de Frontier meer voor sportiviteit.

Conclusie

De veranderingen die Samsung heeft doorgevoerd bij de Gear S3 ten opzichte van de Gear S2, zijn niet baanbrekend. Toch maken de toevoegingen de Samsung Gear S3 een waardige opvolger. De strakkere vormgeving en het always on-display maken de Gear S3 net weer een stukje aantrekklijker. En de snelheids- en hoogtemeter en de GPS-sensor zorgen ervoor dat het horloge, vooral tijdens het sporten, nog handiger in gebruik is.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen