The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Huawei versus Samsung

Op de markt voor Android telefoons zijn er twee grote spelers: Huawei en Samsung. Beiden maken ze goedkopere toestellen, middenklassers en absolute toppers. In dit artikel vergelijk ik globaal de toptoestellen. Hierbij kijk ik naar het uiterlijk en naar de camera. Beslis daarna zelf of jouw voorkeur ligt bij Samsung of toch bij Huawei.

De buitenkant

Huawei kleur buitenkant design

Huawei: opvallende kleuren

Huawei biedt wat betreft design voor ieder wat wils. Ga je graag voor een strak design, dan kies je 'gewoon' een zwarte telefoon. Daarnaast biedt Huawei de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende opvallende kleuren. De telefoons van Huawei hebben een vrijwel randloos scherm. De selfie camera zit daarom in een kleine inkeping in het display verwerkt.

Samsung telefoon design uitstraling glas

Samsung: luxe uitstraling

De toptoestellen van Samsung zijn al jaren stof- en waterdicht (IP68). De smartphones zijn deels gemaakt van glas, waardoor ze een luxe uitstraling krijgen. Bovendien maakt de glazen behuizing draadloos opladen mogelijk. De telefoons van Samsung hebben een vrijwel randloos scherm. Samsung varieert met de plek van de selfie camera. In de laatste toestellen zit de lens afwisselend verwerkt in een kleine inkeping en in het scherm zelf.

Camera

Camera Huawei telefoon

Huawei: optische zoom en nachtmodus

Met de introductie van de P30 Pro heeft Huawei op het gebied van camera een nieuwe standaard gezet. De telefoon beschikt over een camera met 5x optische zoom. Hierdoor zoom je heel ver in zonder kwaliteitsverlies. Bovendien maakt de smartphone ook in het donker scherpe foto's en video's. De kunstmatige intelligentie van deze camera herkent wat er op deze foto staat en past de instellingen hier op aan. Hierdoor lijken de kleuren op de foto soms wel wat overdreven levendig.

Samsung camera telefoon

Samsung: realistische en gedetailleerde foto's

De topsmartphones van Samsung staan bekend om hun goede camera's. Ook het S10 model maakt met zijn driedubbele camera haarscherpe foto's. De kleuren en details zijn zo realistisch, dat het lijkt alsof je de scène op de foto met eigen ogen ziet. Daarnaast heb je dankzij de uitstekende beeldstabilisatie zelden last van bewogen video's. Bovendien beschikken de beste Samsung smartphones over een variabel diafragma. Dit zorgt ervoor dat de camera zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht, waardoor je scherpere foto's maakt.

Conclusie

Huawei en Samsung zijn de Cristiano Ronaldo en Messi van de Android smartphones. Beide merken hebben hele goede toestellen, maar het is een kwestie van smaak welke jouw favoriet is. Het design van Samsung is luxe, terwijl Huawei variatie biedt met opvallende kleuren. Ook wat betreft camera's hebben beide merken verschillende kwaliteiten. Huawei onderscheidt zich met de optische zoom en een uitstekende nachtmodus. De smartphones van Samsung maken daarentegen scherpe, gedetailleerde en realistische foto's.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen