The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Welke simpele speaker is geschikt voor jouw woonkamer?

Je wilt graag naar muziek luisteren, of het geluid van je televisie verbeteren. Maar ingewikkelde installaties of een kast vol met kabels, dat zie je niet zo zitten. Gebruiks- en installatiegemak is belangrijk voor jou. Op deze pagina hebben we alle soorten speakers op een rijtje gezet, zodat je zelf bepaalt welke het beste bij jou past.

Wifi speaker

Wifi speaker in gebruik

Een wifi speaker is een vaste speaker in je woning. Dit betekent dat je hem normaal gesproken op één plek in je woning zet en aansluit op het stopcontact. De verbinding met je apparaten gaat via wifi en is dus draadloos. Met je smartphone of tablet speel je je favoriete nummers af via de wifi speaker.

Installatie: 10 minuten, ondersteunen van je opa of oma is vereist.

 • Eenvoudig in gebruik
 • Stabiele wifi en smartphone of tablet nodig

Soundbar

Soundbar onder tv

Met een soundbar verbeter je het geluid van je televisie en luister je naar je favoriete muziek. 2 vliegen in 1 klap dus. De installatie kost een klein half uur, maar als je eenmaal aan de soundbar gewend bent, is het gebruik heel simpel. Luister tijdens het tv kijken naar een krachtig geluid. Als je naar muziek of een podcast wilt luisteren, gebruik je de soundbar als wifi speaker.

Installatie: 20 minuten, ondersteunen van je opa of oma is vereist.

 • Veel streaming mogelijkheden
 • Even wennen in gebruik

Hifi speaker

Hifi speakers

Met een actieve hifi speaker luister je naar hoogwaardig geluid. Ze zijn eenvoudig in gebruik en simpel te installeren. Het meeste werk bestaat uit het uitzoeken van de juiste kabels. Omdat een actieve hifi speaker een ingebouwde versterker heeft, hoef je geen losse versterker of receiver aan te schaffen. Heb je deze wel al thuis staan? Kies dan voor een passieve hifi speaker.

Installatie: 5 minuten, je opa of oma kan deze zelf aansluiten.

 • Eenvoudig in gebruik
 • Geen draadloze mogelijkheden, tenzij je versterker of receiver deze mogelijkheid heeft.

Stereo set

Stereo set

Met een stereo set haal je een alles in 1 pakket in huis. De set bestaat uit 2 speakers en een afspeelstation. Het afspeelstation beschikt over afspeelmogelijkheden zoals een radio, cd speler of bluetooth. De installatie is eenvoudig: je verbindt de speakers met de afspeelbron via een aux kabel, wifi of bluetooth. Dit is afhankelijk van de stereo set.

Installatie: 5 minuten, je opa of oma kan deze zelf aansluiten.

 • Eenvoudig in gebruik
 • Weinig draadloze mogelijkheden

Radio

Radio in gebruik

Niets is simpeler dan een radio. Sommige radio’s sluit je enkel aan op het stopcontact, sommige hebben zelfs een ingebouwde accu. Schakel het apparaat in en zoek je favoriete kanaal. Let op: sommige radio’s werken via internet en sommige werken nog analoog. Check dus eerst of je een stabiele wifi verbinding hebt.

Installatie: 5 minuten, je opa of oma kan deze zelf aansluiten.

 • Eenvoudig in gebruik
 • Niet altijd streaming mogelijkheden

Bluetooth speaker

Bluetooth speakers in gebruik

Een bluetooth speaker is voor de muziekliefhebber die geen poespas wilt. Je schakelt de bluetooth speaker in en verbindt hem met je smartphone of tablet. Vervolgens speelt de speaker al je favoriete nummers en geluid van filmpjes af. Je neemt de speaker eenvoudig met je mee dankzij de ingebouwde accu. Let er wel op dat je de bluetooth speaker af en toe moet opladen.

Installatie: 1 minuut, je opa of oma kan dit zelf instellen, mits ze beschikken over een smartphone.

 • Korte installatie
 • Smartphone of tablet vereist


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.917 beoordelingen