The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Francis

Wat is een slimme wasmachine?

Wil je extra gemak bij het wassen? Neem dan een slimme wasmachine. Slimme wasmachines hebben extra technieken die het wassen simpeler of sneller maken. Hierdoor doe je bijvoorbeeld je was op afstand of laat jij je wasmiddel automatisch doseren. Lees hier wat voor slimme wasmachines er zijn en wat jij hieraan hebt.

Slimme functies

Een slimme wasmachine beschikt over functies die jou het wassen makkelijker maken. Zo kan een slimme wasmachine bijvoorbeeld wifi hebben, automatische wasmiddeldosering of een extra deurtje om tussentijds vergeten was toe te voegen. In deze video zie je wat dit voor jou betekent.

Wasmachines met wifi

Wasmachines met wifi

Een wasmachine met wifi is verbonden met jouw wifi netwerk en bedien je waar en wanneer je maar wilt met je smartphone of tablet. Draai bijvoorbeeld alvast een was als je op weg bent naar huis. Open de bijbehorende wasmachine app, geef aan welk soort wasgoed je wilt wassen en start het programma. Of blijf op de hoogte van het wasproces en ontvang een pushmelding zodra je kleding schoon is. Je beschikt zo over schoon wasgoed wanneer het jou uitkomt.

Automatische wasmiddeldosering

Automatische wasmiddeldosering

Een aantal wasmachines doseert automatisch wasmiddel tijdens het wassen. Hiermee is het zelf nauwkeurig afmeten en doseren van wasmiddel niet meer nodig. De wasmachine meet hoeveel wasgoed zich in de trommel bevindt en voegt het wasmiddel vervolgens automatisch toe aan de was. Nog een voordeel: je bespaart hierdoor jaarlijks tot 30% wasmiddel omdat je simpelweg nooit te veel gebruikt.

Wasgoed later toevoegen

Samsung AddWash wasmachine

Steeds meer wasmachines hebben een optie om zelfs tijdens het wassen nog kleding toe te voegen. Handig, als de wasmachine nét aanstaat en je nog een paar shirts en sokken ziet liggen. Klik op de pauzeknop, leg de vergeten kledingstukken alsnog in de trommel en start wederom het programma. Samsung AddWash wasmachines hebben zelfs een extra klepje in de deur om het toevoegen van wasgoed nog gemakkelijker te maken.

Wassen met startuitstel

AEG wasmachine startuitstel

Je profiteert met de uitgestelde startfunctie van je wasmachine eenvoudig van het goedkopere daltarief. Leg het wasgoed alvast in de trommel, selecteer het juiste programma en kies wanneer je over schone kleding wilt beschikken. Sommige wasmachines hebben zelfs een uitgestelde start van 24 uur. Dit komt goed van pas als je bijvoorbeeld pas morgen tijd hebt om je schoongewassen kleding op te hangen.

Beladingssensor

Volle wasmand

Met een reeks sensoren weten slimme wasmachines exact wat voor soort wasgoed zich in de trommel bevindt. De wasmachine past het standaard wasprogramma vervolgens volledig aan op de specifieke belading. Zo worden wollen truien anders gewassen dan handdoeken en beddengoed. Dankzij de beladingssensor wordt er niet meer water en energie verbruikt dan nodig is.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen