The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Siebe

Specialisten review van de Acer Aspire 3 A315-21-68G4

De Acer Aspire 3 A315-21-68G4 is een 15,6 inch laptop die op basis van de specificaties voornamelijk geschikt is om mee te internetten, e-mailen en tekstverwerken. Of deze Acer laptop ook tot zijn recht komt in dit segment lees je in mijn specialisten review hieronder.

Samengevat

Internetten, e-mailen & tekstverwerken | AMD A6 - 8GB RAM - 128GB SSD schijf | Radeon R3 Graphics
399,-
niet meer leverbaar

De Acer Aspire 3 A315-21-68G4 is een laptop die je voornamelijk gebruikt voor internetten en tekstverwerken. Dat gaat prima, maar je moet er ook niet meer mee willen. Daarvoor is de laptop niet krachtig genoeg. De luide fan kan door sommigen als storend ervaren worden. Gebruik je een laptop alleen voor het bovenstaande? Dan is dit een prima koop.

Onze beoordeling

Categorie Cijfer
Looks en feel 6,0
Gebruiksgemak 8,0
Scherm, geluid en batterij 5,0
Snelheid 6,0
Bijzonderheden 6,0
Eindscore 6,2

Degelijkheid

Aansluitingen zijkant Acer laptop.

Behuizing van plastic

Direct als ik de laptop uit de doos haal, valt me op dat de plastic behuizing wel heel glad is. Geen probleem verder, maar enige voorzichtigheid is wel geboden. Zeker als je de laptop vaak meeneemt naar werk of school. Het gladde materiaal maakt ook dat je de laptop een beetje lastig openslaat.

Onderkant Acer laptop.

Batterij prima maar niet speciaal

De batterij houdt het zonder ingeplugde stekker zeker een tijdje uit, maar verwacht geen 'stekkerloze' ervaring. Na een filmpje te hebben aangezet op Youtube was de batterij leeg na ongeveer 3 uur. Geen ramp, maar in de praktijk is de laptop meer geschikt als computer die je niet vaak meeneemt naar bijvoorbeeld werk of studie.

Mogelijkheden

Beeldscherm Acer laptop met Windows startmenu.

Geen Full HD scherm of IPS

Dit model in de Acer Aspire 3 serie heeft geen Full HD scherm, en dat merk je toch als je bijvoorbeeld filmpjes op Youtube kijkt. Het beeld is net wat minder scherp. Het scherm is mat en glanst niet, maar geeft desondanks de kleuren mooi weer.

Klep Acer laptop.

Ventilator is zo nu en dan erg luid

Tijdens het dagelijks gebruik van de laptop valt het op dat de ventilator soms wel erg hard blaast, ook als ik geen intensieve programma's draai. Als je je snel stoort aan het geluid van draaiende fans, is het misschien goed om even verder te kijken.

Snelheid

Google op een Acer laptop.

Dankzij de 128 GB SSD schijf start de laptop lekker snel op, en is de eerste keer Windows opstarten snel doorlopen. Wel wordt al snel duidelijk dat je niet veel meer met deze laptop moet doen dan het sturen van e-mails en maken van verslagen. Daarvoor is de AMD A6 processor gewoon niet krachtig genoeg.

Siebe
Artikel van:
Siebe Laptopspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.406 beoordelingen