The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Specialisten review van de Acer Aspire 5 A515 serie

Acer Aspire 5 laptops vormen al jaren het midden segment, waarbij goede prestaties samenkomen met een mooi prijskaartje. De nieuwste generatie heeft zich inmiddels gemeld en staat te popelen om aan de tand te worden gevoeld. Aan mij de taak de laptop onder de loep te nemen. Mijn bevindingen lees je in deze review van de Aspire 5 A515 serie.

De Acer Aspire 5 A515 serie (2019)

Vooraanzicht

De 15 inch modellen van de Acer Aspire 5 serie zijn laptops die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende taken. Laptops in deze serie hebben de volgende variaties:

  • Processor: i3, i5 of i7
  • Werkgeheugen: 4 GB of 8 GB RAM
  • Opslagcapaciteit: 128 GB, 256 GB of 512 GB SSD
  • Videokaart: Intel UHD Graphics 620 of NVIDIA GeForce MX250

Eerste indruk

Inloggen

De Aspire 5 laptops van vorig jaar waren vrij groot qua omvang van wat ik mij herinner. Wat dan ook gelijk opvalt als ik de laptop uit de doos haal, is dat hij veel dunner en lichter is dan ik gewend ben. En dat klopt, want de laptops wegen maar 1,8 kilogram en zijn slechts 1,8 centimeter dik. Voor een 15 inch laptop is dat dun en licht, dus dat valt mij zeker mee.

Minder metaal

Achterkant

Wat ook opvalt is dat er minder metaal verwerkt is in de laptop. Enkel de klep is nog van aluminium. Dat is jammer, want een plastic laptop voelt gelijk minder solide dan een laptop van aluminium. Wel is het zo dat een 15 inch laptop over het algemeen niet veel mee op pad gaat. En als hij staat is de kans dat er iets met de laptop gebeurt niet zo groot. Al met al oogt hij nog steeds goed afgewerkt.

Typen en klikken

Het toetsenbord

Tijd om de laptop echt aan de tand te voelen. Het toetsenbord voelt aan als andere Acer laptops: de toetsen laten zich makkelijk indrukken en hebben weinig travel. Ook maken ze weinig geluid, wat ik persoonlijk fijn vind. De touchpad heeft geen goedkope klik en reageert nauwkeurig op de aanraking van mijn vingers. In dit opzicht heb ik niks op de nieuwe Aspire 5 laptops aan te merken, want het voelt vertrouwd en dat is precies de bedoeling.

Hoe presteert ‘ie?

Prestaties van de laptop

De Acer Aspire 5 die ik heb getest werkte voor basale dingen uitstekend. De Intel Core i3 processor is genoeg voor huis-tuin-en-keukengebruik. Een filter over een foto doen zit er ook nog wel in, maar gebruik je iets intensievere software, dan raad ik je aan voor een i5 of i7 uitvoering te kiezen. Er zit alleen geen harde schijf meer in, waardoor de hoeveelheid opslagruimte minder is dan bij vorige modellen. En dat is jammer als je veel wil opslaan.

Scherm en geluid

Geluidsbediening

De nieuwe trend anno 2019 zijn laptop schermen met dunne randen, ook wel bezels genoemd. Vanzelfsprekend hebben de nieuwe Aspire 5 modellen dit ook. Heb je toch meer schermruimte voor tijdens het YouTuben of Netflixen. Wel zo fijn vind ik. Bovendien laten de full hd schermen goede kleuren zien en zijn de speakers prima voor duidelijk geluid tijdens het filmkijken. Dit mag je wel verwachten van laptops in deze prijsklasse, en de Aspire 5 laptops stellen dan ook niet teleur.

Aansluitingen

Aansluitingen

Hoe groter de laptop, hoe meer aansluitingen erop zitten. Dat is bij de Aspire 5 laptops niet anders. Met 4 usb poorten, een ethernetpoort en een hdmi poort sluit je aan op de laptop wat je maar wil. Wel is het zo dat de Aspire 5 laptops er meer hebben dan vergelijkbare soorten, want deze hoeveelheid aansluitingen vind je op bijna alle 15 inch laptops. Geen bijzonderheden dus, maar wel essentieel dat ze erop zitten.

Conclusie

Krachtig genoeg voor foto's bewerken | Intel Core i5 - 8GB - 512GB SSD | NVIDIA GeForce MX250
699,-
niet meer leverbaar
  • Met zijn dikte van 1,8 centimeter en gewicht van 1,8 kilogram dunner en lichter dan ooit.
  • Voldoende aansluitingen voor al je randapparatuur.
  • Het toetsenbord en de touchpad werken snel en soepel.
  • Minder metaal in de behuizing dan bij vorige edities van de serie.
  • Geen harde schijf meer ingebouwd voor extra opslagcapaciteit.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.255 beoordelingen