The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Specialisten review van de Acer Aspire 7 A715-72G-76WL

Met een adviesprijs van 1.129 euro valt de Acer Aspire 7 A715-72G-76WL in de hogere segmenten van onze laptops. Voor deze prijs mag je namelijk wel wat bang for your buck verwachten van een laptop. Tijd om deze Aspire 7 aan de tand te voelen. Ik heb de laptop een week onder mijn hoede genomen. Mijn oordeel lees je in deze review.

Samenvattend

  • Krachtig genoeg voor video's bewerken
  • Intel Core i7 - 16GB - 256GB SSD + 1TB HDD
  • NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart
1.129,-
niet meer leverbaar

Ik ben best te spreken over de Aspire 7, mits je van plan bent de laptop niet veel mee te nemen. De mogelijkheid om het geheugen uit te breiden evenals de standaard configuraties zijn goed, en ook het toetsenbord, touchpad en scherm zijn prima. Wel is het jammer dat de laptop niet volledig van aluminium is, hij zwaar is voor een 15 inch en hij wat langzamer opstart dan andere laptops met een SSD. Zie je dit door de vingers, dan haal je met de Aspire 7 een prima laptop in huis.

De beoordeling

Categorie Cijfer
Looks en feel 7,5
Gebruiksgemak 8,5
Scherm, geluid en batterij 7
Snelheid 7
Bijzonderheden 8,5
Eindcijfer 7,9

Looks en feel

Looks en feel

Voor een laptop in deze prijsklasse mag je een volledig aluminium laptop verwachten. Dat is bijna gelukt, want deze Acer heeft een aluminium A en C deck, wat wil zeggen dat de bovenkant en waar het toetsenbord zit van aluminium is. Dat geeft de Aspire een sjieke uitstraling, al doet de plastic onderkant daar afbreuk aan. Daarnaast is hij wat zwaar voor een 15,6 inch laptop, dus meenemen gaat niet zo makkelijk als je zou willen.

Stevigheid

Omdat de bovenkant van de laptop en waar het toetsenbord zit van aluminium is, voelt hij solide. Desondanks zou ik je niet aanraden de laptop te laten vallen, want de onderkant is wel kwetsbaar. Op de aluminium vlakken zie je wel vette vingerafdrukken die blijven staan als je je vinger erop legt. Daar moet je tegen kunnen. Qua stevigheid valt de Aspire in het midden: niet superstevig, maar ook niet slapjes gebouwd.

Gebruiksgemak

Toetsenbord en touchpad

Het verlichte toetsenbord voelt goed aan om op te typen. De toetsen hebben een goede travel en klinken niet goedkoop aan wanneer je ze aanslaat. Het touchpad reageert goed op aanrakingen en hij navigeert makkelijk. Wel is het formaat van het touchpad iets waar je van moet houden, want erg groot is deze niet. Dat maakt natuurlijk niet uit als je een externe muis gaat gebruiken met deze Aspire, maar ga je de touchpad gebruiken en wil je liever een grotere, dan moet je hiermee rekening houden.

Aansluitingen

Wat aansluitingen betreft heeft de Aspire alles in huis wat je nodig hebt. 3 usb a poorten, een usb c poort, kaartlezer, HDMI poort en zelfs een ethernetaansluiting. Dat zijn meer dan genoeg poorten om een extra scherm op aan te sluiten, of een toetsenbord en muis. En voor snel internet voorziet de ethernetaansluiting je daarvan. Qua aansluitingen ben ik dan ook zeer tevreden over de Aspire.

Scherm, geluid en batterij

Scherm en geluid

Het IPS scherm van de Aspire geeft mooie kleuren weer en is een feest om naar te kijken. De randen om het scherm zijn wel wat dik, maar dat mag de pret niet drukken. Of je nu een video kijkt of een game speelt, het ziet er allemaal prima uit. Het geluid van de speakers is goed, maar net als alle andere laptop speakers bij lange na niet zo goed als geluid uit losse speakers. Maar voor Netflix is het geluid best oké.

Batterijduur

Vanzelfsprekend wil je ook weten hoe lang je de Aspire gebruikt voordat je hem weer aan de lader moet hangen. Na 1,5 uur film kijken in 4K met de beste prestaties hield de Aspire ermee op. Dat is niet echt om over naar huis te schrijven. Minder intensieve taken als browsen of in Full HD film kijken leveren uiteraard meer batterijduur op, maar echt goed scoort de Acer niet op dit vlak.

Snelheid

Opstarten

Met een Intel Core i7 van de achtste generatie en een SSD aan boord mag je van deze Aspire verwachten dat opstarten secondenwerk is. Nou is dat inderdaad zo, maar tot de allersnelsten behoort deze Acer niet. De laptop doet er ongeveer 17 seconden over voordat je het inlogscherm voor je neus krijgt. Dat is niet erg snel, als je je bedenkt dat sommige laptops dit binnen 8 seconden doen. Gelukkig gaat inloggen met de vingerafdrukscanner makkelijk en snel, dus je bent alsnog binnen 20 seconden klaar om aan de gang te gaan.

Prestaties

Qua prestaties levert de Aspire precies wat je van hem mag verwachten. De Intel Core i7 processor is lekker vlot en meerdere programma’s tegelijk open hebben staan is geen enkel probleem. Bovendien laadt elk programma in een seconde of 5, ongeacht wat het is. Mits je het op de SSD installeert natuurlijk. Maar met 256 GB heb je genoeg voor in ieder geval je meest gebruikte software. In combinatie met de extra harde schijf van 1 TB heb je voorlopig ruimte zat, al is uitbreiden ook mogelijk.

Bijzonderheden

Uitbreidbaar via de onderkant

Met 256 GB voor je SSD en een extra harde schijf van 1 TB heb je in theorie ruim voldoende opslag. Mocht je nou meer ruimte nodig hebben voor bestanden en dergelijke, dan plaats je eenvoudig een nieuwe HDD of SSD via het klepje onderop. Ook heb je de mogelijkheid het RAM geheugen te configureren via het andere vakje op de onderkant. Zo houd je de Acer up-to-date en dat is wel zo fijn voor een laptop die ruim 1000 euro kost.

Videokaart

Voor de grafische pracht en praal op de laptop zorgt de GTX 1050 videokaart. Niet de allerbeste videokaart voor hardcore gaming natuurlijk, maar eenvoudige games of Fortnite draaien prima op de Acer. Zo draait Fortnite prima op gemiddelde instellingen zonder dat er een hapering te bespeuren valt. Wanneer je oog op deze laptop valt, zoek je natuurlijk geen gaming laptop en in dat geval is de GTX 1050 ook goed genoeg. Prima videokaart voor deze laptop dus.

Kasper
Artikel van:
Kasper Laptopspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.090 beoordelingen