The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Specialisten review van de Acer Aspire XC 330 A9508

De Acer Aspire XC 330 is een pc voor de huis-tuin-en-keukengebruiker die niet te veel eisen stelt aan een desktop. Geen poespas, maar gewoon een computer waarop je je favoriete bezigheden uitvoert. En daar zou deze Acer goed genoeg voor moeten zijn. Ik zoek het voor je uit in deze specialisten review.

Plus- en minpunten

AMD A9-9420 | 8 GB RAM - 1 TB harde schijf | AMD Radeon R5 Graphics
349,-
niet meer leverbaar
  • Met 1 TB heb je voor de prijs veel opslagruimte beschikbaar.
  • Het compacte formaat zorgt ervoor dat ‘ie op elk bureau past.
  • Een HDMI en een VGA aansluiting om met 2 schermen te werken.
  • Geen SSD ingebouwd, wat laadtijden veel langer maakt.
  • Je krijgt er geen muis en toetsenbord bij.

Alles in een klein doosje

Een Acer desktop in een woonkamer.

Na het uitpakken viel me meteen op hoe klein de computer is. In de breedte is de pc namelijk maar 10 centimeter dik. Zelfs als je dus een klein bureau hebt, past de Aspire erop. Of eronder natuurlijk, net wat je zelf handig vindt. Aan de voeding van de pc zit de voedingskabel, die veel wegheeft van een laptop oplader. Dat is niet vreemd, want de pc verbruikt maar weinig stroom. Daarom is een laptop oplader ook voldoende voor de Aspire.

Alleen de aansluitingen die je nodig hebt

De aansluitingen van een Acer desktop die naast een monitor in een woonkamer staat.

De Aspire is voorzien van een grote hoeveelheid usb poorten, een kaartlezer, hdmi aansluiting en natuurlijk een vga poort. Veel meer heb je voor een pc als deze ook niet nodig. Let er wel op dat je geen aansluitkabel voor een scherm bij de pc krijgt en ook geen muis en toetsenbord. Gelukkig is het wel een kwestie van kabels erin en gaan met deze pc, want zodra alle kabels zijn aangesloten is het tijd om van start te gaan.

Voor wie is de Aspire bedoeld?

Een Acer desktop naast een Dell monitor.

Onder de motorkap van de Aspire vind je een AMD A9 processor, 8 GB aan werkgeheugen en een 1 TB harde schijf. Deze combinatie van eigenschappen maakt hem zoals eerder gezegd geschikt voor algemeen gebruik als browsen, mailen of een verslag maken. Als je behoefte hebt aan een hoop opslag, is de Aspire wat voor jou. Het enige wat mist en de Acer wat meer pk zou geven, is een SSD. Het gemis van een SSD is namelijk zeker merkbaar.

Hoe presteert ‘ie?

De voorkant van een Acer desktop.

Dat de pc een SSD mist, merk je tijdens het werken met de desktop. Een eenvoudige internetpagina opstarten kost al enkele seconden. terwijl een pc met enkel een SSD hier nog geen seconde over zou doen. Extreem lang duurt het niet, maar vervelend is het wel als je aan een computer met SSD gewend bent. Ben je echter geduldig en vind je een seconde of 2 lang wachten geen ramp, dan volstaat de Aspire voor jou.

Conclusie

AMD A9-9420 | 8 GB RAM - 1 TB harde schijf | AMD Radeon R5 Graphics
349,-
niet meer leverbaar

De Acer Aspire XC 330 A9508 is iets voor jou als je een beperkt budget hebt en veel opslagruimte wil. Het is handig dat hij klein van formaat is en dus op elke plek past. Bovendien heeft hij geen onnodige poespas. Een SSD ontbreekt en dat zorgt ervoor dat je langer moet wachten dan normaal. Ben je echter geduldiger dan gemiddeld en ben je niet te veeleisend, dan is deze Acer Aspire zeker het overwegen waard.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Kasper
Artikel van:
Kasper Desktopspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.207 beoordelingen