The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Giovanni

Specialisten review van de Acer Swift 3 SF314 serie (2020)

De Acer Swift laptops zijn al tijden compacte modellen, verpakt in een luxe aluminium behuizing en bestand tegen multitasken en zware programma’s. Door hun kleine formaat en lichte gewicht neem je de laptop in theorie gemakkelijk mee op reis. Of de Acer Swift 3 laptop aan de verwachtingen voldoet, dat heb ik voor je getest in deze review.

De Acer Swift 3 SF314 (2020) serie

Vooraanzicht

De 14 inch modellen van de Acer Swift 3 serie zijn laptops die je vooral onderweg gebruikt. Ze zijn verder geschikt voor de meest uiteenlopende taken. Laptops in deze serie hebben de volgende variaties:

  • Processor: AMD Ryzen 5, Intel Core i5 of Intel Core i7
  • Werkgeheugen: 8 GB RAM
  • Opslagcapaciteit: 256 GB SSD of 512 GB SSD
  • Videokaart: shared of NVIDIA GeForce MX250

Eerste indruk

Aan de doos zie je amper dat er een mooie laptop in zit. Na het openen glimt het aluminium mij al tegemoet. Dat is een fijne eerste kennismaking, want aluminium is mooi. Hierdoor krijgt de laptop automatisch een luxe uitstraling en lijkt het alsof hij stevig is. En wanneer ik hem optil, kost dat door het lage gewicht van 1,5 kilogram vrijwel geen moeite. Wat dat betreft is mijn eerste indruk dan ook niet minder dan positief te noemen.

Persoonlijk inloggen

Vingerafdrukscanner

Onder het toetsenbord vind ik een oude bekende: de vingerafdrukscanner. Dit foefje is de afgelopen jaren populair geworden op laptops en met een goede reden. Inloggen was namelijk nog nooit zo makkelijk en snel. Nadat ik de scanner instel met de afdruk van mijn wijsvinger heeft niemand anders meer toegang tot de laptop. Handig, veilig en snel dus. De scanner van de Swift 3 werkt supergoed, dus ook op dit vlak zit het wel snor met deze Acer.

Typen en klikken

Toetsenbord

Al bij het installeren vielen het comfort van het toetsenbord en de touchpad op. Na een weekje testen ben ik nog steeds heel tevreden over de touchpad en het toetsenbord. Het toetsenbord typt goed, maakt weinig lawaai en de toetsen laten zich eenvoudig indrukken. Vanzelfsprekend zijn de toetsen verlicht, wat je wel mag verwachten voor een laptop van deze prijscategorie. Het touchpad reageert nauwkeurig en geeft geen goedkope klik als je erop drukt. En dat is wel mooi natuurlijk.

Hoe presteert 'ie?

Prestaties

Wat ik ook doe op de Swift 3, hij reageert razendsnel en zonder hapering. Of ik nou 20 tabjes open heb staan in Google Chrome, de foto’s van mijn recente stedentrip bewerk of een film kijk, het gaat allemaal even makkelijk. Zonder puffen of steunen voert de Acer mijn taken uit. Een videokaart om een game mee te spelen zit er niet in, maar daar is deze laptop op (rug)zakformaat natuurlijk ook niet voor gemaakt.

Scherm en geluid

Geluidstoetsen

De Swift 3 laptops zijn uitgerust met een full hd scherm met IPS paneel. Op papier niks bijzonders, maar de kleurweergave van het scherm is prima. Films en series op Netflix komen tot leven en de kijkhoek is goed zoals ik gewend ben van een IPS paneel. Ik hoef er niet recht voor te zitten. Qua geluid blijft het een laptop met 2 speakers, wat natuurlijk best oké is. Verwacht alleen geen HiFi geluidsweergaven, want dat is een utopische gedachte.

Aansluitingen

Aansluitingen

Zelfs voor 14 inch laptops is de hoeveelheid aansluitingen belangrijk. Ik wil namelijk wel een extra muis aansluiten als het nodig is. Gelukkig is daar ruimte zat voor, want de laptops is uitgerust met 3 usb A poorten, en usb C poort en natuurlijk een hdmi poort. Ruimte zat dus voor een externe harde schijf, muis of oplader van je telefoon. Wel hebben de meeste 14 inch laptops net zoveel aansluitingen ter beschikking, dus in dit opzicht springt de Swift 3 er niet echt bovenuit.

Conclusie

Krachtig genoeg voor foto's bewerken | Intel Core i5 - 8GB RAM - 256GB SSD | Inloggen met vingerafdrukscanner
769,-
niet meer leverbaar
  • Luxe uitstraling door het gebruik van een aluminium behuizing.
  • Inloggen gaat snel en veilig met behulp van de vingerafdrukscanner.
  • Zeer lichtgewicht, waardoor deze laptops zonder sjouwen mee op pad gaan.
  • Er is weinig variatie tussen de verschillende configuraties van de Swift 3.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.822 beoordelingen