The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Specialisten review van de AEG FSE63806P

De AEG FSE63806P is één van de weinige vaatwassers met een onderkorf met liftfunctie. Is deze Comfortlift techniek echt zo handig als AEG suggereert? Ik testte het en ben verrast. Ik ruim de vaatwasser in en uit zonder te bukken. Handig! Het terugduwen van de lege onderkorf gaat wel stroever dan verwacht.

In het kort

Inbouw vaatwasser (volledig geïntegreerd) | Geschikt voor nishoogte 82- 90 cm | Energieklasse A+++ | Geluidsniveau 44 dB
881,-
niet meer leverbaar
  • Eenvoudig in- en uitladen met de Comfortlift onderkorf en uitneembare besteklade.
  • Zeer droge vaat dankzij de Airdry techniek.
  • Wast ook mijn te volle lading vaat volledig schoon.
  • Het terugduwen van de lege Comfortlift onderkorf vereist wat kracht.
  • Plastic bakjes zijn droger, maar niet volledig droog na afronding van het vaatwasprogramma.

Eerste indruk

Vaatwasserdeur met programma iconen

Als ik de vaatwasser open valt mij op dat de binnenkant er stevig uitziet. Dit komt voornamelijk door de roestvrijstalen handgrepen en kuip die mij laten zien dat er kwalitatief hoogwaardige materialen zijn gebruikt. Het bedieningspaneel zit verwerkt in de deur van de vaatwasser. Alle 8 programma's staan duidelijk aangegeven en de belangrijkste extra opties, zoals extra hygiëne of tijdsbesparing, wijzen voor zich. Niet alle icoontjes snap ik direct, maar de handleiding biedt uitkomst.

Uitruimen zonder bukken

Comfortlift onderkorf AEG

De onderste servieskorf is een Comfortlift lade. Deze AEG onderkorf komt omhoog als ik hem uittrek en tegelijkertijd het handvat indruk. Hierdoor buk ik niet tijdens het in- en uitruimen van de vaatwasser en dit gemak bevalt mij wel. Een zware, beladen onderkorf trekt automatisch in met een druk op het handvat. Heb jij last van je rug? Dan is de Comfortlift onderkorf een uitvinding. Het enige nadeel is dat het terugduwen van een lege onderkorf iets stroef gaat en meer kracht vereist.

Extra droge vaat

AirDry AEG

Tegen het einde van het vaatwasprogramma opent de deur van de vaatwasser ongeveer 10 centimeter. AEG noemt dit Airdry en de techniek werkt als volgt: bij het openen van de deur ontsnapt de warme, vochtige lucht, terwijl er koude en droge lucht de vaatwasser instroomt. Zo belooft AEG een volledig droge vaat. Ik testte het uit. Het resultaat? Zeer droge borden en bekers. Mijn plastic tupperware bakje is absoluut droger dan normaal. Die paar kleine druppels neem ik voor lief.

Schoon bij (te) volle belading

Volle vaatwasser

Als vaatwasserspecialist weet ik dat je een vaatwasser voor het beste resultaat niet propvol moet laden. Nu komt de 'maar': ik doe het toch. En als ik eerlijk ben, denk ik dat meer mensen dit doen. AEG speelt hier met de extra en roterende sproeiarm slim op in, want het water bereikt elk hoekje van de vaatwasser. Na het afronden van het vaatwasprogramma is mijn te volle lading schoon.

Extra glasbescherming

Softspikes en Softgrips van AEG

Meestal ben ik huiverig voor het afwassen van wijnglazen in de vaatwasser. Op de één of andere manier vallen ze bij mij regelmatig om. Toch ben ik overtuigd dat mijn glazen veilig staan in de deze AEG vaatwasser, want in de bovenkorf zitten softgrip rubbers die de steel van de glazen volledig omsluiten. Het nadeel is dat mijn hoge wijnglazen niet passen. AEG verkoopt een glazenrek voor hoge wijnglazen, maar deze krijg ik niet standaard meegeleverd.

Uitneembare besteklade

Uitneembare besteklade AEG

Het is opvallend hoeveel AEG tijdens de ontwerpfase van de AEG FSE63806P aan gebruiksgemak heeft gedacht. Hierboven benoemde ik al de Comfortlift onderkorf, maar ook de uitneembare besteklade vind ik handig. Bij de meeste vaatwassers zit de besteklade vast. Die van de AEG FSE63806P pak ik op en ruim ik uit bij mijn besteklade aan de andere kant van de keuken. Zo hoef ik niet steeds heen en weer te lopen.

Conclusie

Inbouw vaatwasser (volledig geïntegreerd) | Geschikt voor nishoogte 82- 90 cm | Energieklasse A+++ | Geluidsniveau 44 dB
881,-
niet meer leverbaar

De AEG FSE63806P scoort wat mij betreft hoog als het gaat om gebruiksvriendelijkheid. Met Comfortlift verhoog ik de stand van de onderkorf eenvoudig, zodat ik deze in- en uitruim zonder te bukken. Enkel het terugduwen van de uitgeruimde onderkorf vereist wat kracht. Ook de uitneembare besteklade en het feit dat ik veel vaat in 1 keer kan reinigen, maken de vaatwasser gebruiksvriendelijk.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.255 beoordelingen