The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Specialisten review Apple TV 4K 32 GB

De vijfde generatie Apple TV wordt ook wel Apple TV 4K genoemd. Hiermee kijk je al jouw favoriete films en series op ultra hoge resolutie en dus super scherp. Apple TV biedt echter veel meer dan alleen films en series. Ik heb Apple TV 4K uitgeprobeerd in de 32 GB variant en vertel je in dit artikel meer over deze slimme mediaspeler van Apple.

Apple TV 4K 32 GB

4K (3840 x 2160) | Geschikt voor Netflix, iTunes en Apple Music | App voor iOS
179,-
op voorraad
  • Ondersteunt 4K HDR, waardoor je films en foto's op de ultra high definition kwaliteit bekijkt.
  • De Apple TV 4K ondersteunt veel apps, waaronder Netflix, iCloud en Thuisbezorgd.
  • Speel met meerdere mensen games en gebruik de meegeleverde Siri Remote afstandsbediening, je iPhone of iPod Touch als controller.
  • Je kunt alleen genieten van de hoge 4K resolutie en HDR als je een televisie hebt die HDR10 en Dolby Vision ondersteunt, én je een HDMI 2.0 kabel hebt om Apple TV 4K mee aan te sluiten.
  • Er wordt geen HDMI kabel meegeleverd om Apple TV 4K op je televisie aan te sluiten.

Eerste indruk van Apple TV 4K 32 GB

Apple TV 4K eerste indruk

In de bekende Apple verpakking vind ik een Lightning naar usb A kabel, een netsnoer, Apple Siri Remote, een korte handleiding en natuurlijk het Apple TV 4K kastje. Wat ik mis is een hdmi kabel om Apple TV aan te sluiten op mijn televisie. Het kastje van Apple TV is compact en de Siri Remote is erg dun en licht. Ik zoek een hdmi kabel op en sluit Apple TV 4K aan op m'n 4K televisie.

Design

Apple TV 4K design

Het uiterlijk van het kastje en de afstandsbediening is afwisselend hoogglans en mat zwart en de Siri Remote heeft een aluminium achterkant. Het uiterlijk van Apple TV 4K is daarmee hetzelfde als dat van zijn voorganger, Apple TV HD. Het kastje is nog geen 10 bij 10 centimeter groot en nog geen 4 centimeter hoog. Ik plaats de mediaspeler dus makkelijk in mijn televisiemeubel of onder m'n televisie. In tegenstelling tot Apple TV HD heeft de 4K variant een actieve ventilator in het kastje. Die hoor ik niet wanneer Apple TV ingeschakeld is.

Resolutie en geluid

Apple TV 4K resolutie geluid

Het grootste verschil met zijn voorganger is de resolutie van deze mediaspeler: 4K. Het beeld is tot 4 keer scherper wanneer ik 4K films kijk. Zelfs de kleinste details zijn haarscherp zichtbaar door de ruim 8 miljoen pixels van 4K. Apple TV 4K ondersteunt HDR waardoor de kleuren helderder en realistischer zijn dan beeld dat niet HDR-ondersteund is. Ook ondersteunt Apple TV 4K Dolby Vision Dolby Digital Plus 7.1 surround sound. Ik stel surround sound in op Apple TV en ervaar mijn favoriete films nog intenser.

Functies

Apple TV 4K functies

Apple TV 4K is uitgerust met een A10X Fusion chip die we kennen van iPad Pro. Die chip zorgt ervoor dat ik gemakkelijk en snel tussen apps schakel. Ook games die ik via Apple Arcade speel, haperen niet. Een andere handige functie van Apple TV is AirPlay. Daarmee stream ik gemakkelijk video's van mijn MacBook of iPhone naar m'n televisie, zonder snoertjes of kabels. Via de Siri Remote vraag ik Apple's assistent om de Podcast-app te openen. Dat scheelt weer schakelen en swipen tussen apps en menu's.

Opslag

Apple TV 4K opslag

De 4K variant van Apple TV is beschikbaar in 2 varianten: met 32 of met 64 GB opslagcapaciteit. Opslag gebruik ik voor mijn apps, foto's en muziek. Op de 32 GB opslag kon ik tijdens het testen veel apps opslaan en al mijn vakantiefoto's kwijt. Ben je van plan je hele levensloop aan foto's op Apple TV op te slaan en alle apps uit de App Store op Apple TV te downloaden? Kijk dan eens naar Apple TV 4K met 64 GB opslagcapaciteit.

Aansluitingen

Apple TV 4K aansluitingen

In tegenstelling tot zijn voorganger heeft Apple TV 4K nog maar 3 poorten. De usb C poort is verdwenen, omdat screenshots maken van Apple TV nu ook draadloos kan. Op Apple TV 4K sluit ik een stroomkabel aan. De hdmi poort zit daarnaast. Er is ook een Gigabit Ethernet aansluiting mogelijk, mocht je snel internet willen hebben om apps te downloaden en films te streamen.

Conclusie

De 4K HDR resolutie van Apple TV 4K maakt echt een verschil in vergelijking met Apple TV HD. Films en series schitteren scherp op m'n 4K televisie. De App Store op Apple TV heeft een enorm aanbod apps en games die ik op 32 GB opslagcapaciteit net kwijt kan. Met de Siri Remote schakel ik nog makkelijker tussen apps en films. De A10X Fusion chip is krachtig genoeg om alle games op Apple Arcade uit te spelen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.704 beoordelingen