The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Iris

Specialisten review Bose 700 Soundbar + Bose Bass Module

Bose heeft 2 nieuwe soundbars uitgebracht. De Bose 500 en de Bose 700. De soundbar en subwoofer hebben een strak design maar ik ben ook erg benieuwd dit ook terugkomt in de geluidskwaliteit. In dit artikel test ik de Bose 700 Soundbar en de bijhorende Bose Bass Module subwoofer. Hieronder lees je wat ik ervan vind.

Bose Soundbar 700 + Bose Bass Module 700 Zwart

  • Het is een eenvoudige installatie.
  • Ik ervaar levensecht geluid.
  • Soundbar beschikt over Google Assistant.
  • De mogelijkheid is er om nog verder uit te breiden.
  • Komt het beste tot zijn recht in een grote ruimte.

Eerste indruk

Bose Soundbar 700 en Bass Module

Er komen 2 massale pakketten binnen. Ik kan gelijk concluderen dat dit geen kleine apparaten betreft. Tijdens de installatie wordt mijn gevoel bevestigd. De subwoofer en soundbar zijn samen 25 kilo. Het design ziet er wel ontzettend strak uit. Een onopvallende eyecatcher. Houd wel rekening met extra schoonmaaktijd. De glansafwerking is namelijk ontzettend gevoelig voor vingerafdrukken. Minpuntje. Iets wat je bij de Bose 500 Soundbar niet hebt dankzij de matte afwerking.

Installatie spreekt voor zich

Installatie

Check van te voren altijd goed welke aansluiting je hebt. Je hebt namelijk een hdmi of optische aansluiting nodig om de soundbar aan te sluiten op je tv. Ik kies voor de hdmi kabel, want dit garandeert me de beste geluidskwaliteit. De installatie verloopt soepel en snel. De app loodst me verder door de installatie heen. Ik kalibreer de soundbar zodat ik in elke hoek van de kamer goed geluid heb. Ik voeg accessoires toe zoals de subwoofer en de afstandsbediening en als laatst zet ik de geluidsinstellingen van de tv goed.

Levensecht geluid tijdens een film of serie

Serie kijken

Voor het testen van de geluidskwaliteit zet ik verschillende programma’s op. Ik begin met een aflevering van mijn all time favorite: La Casa De Papel. Het valt me direct op dat de spraak helder en duidelijk is. Dankzij de kalibratie is de balans tussen de hoge en lage tonen goed afgesteld. Als er wordt geschoten lijken de kogels me om de oren te vliegen. Er zit veel diepte in het geluid en het lijkt te bestaan uit meerdere lagen.

Helder geluid tijdens een sportwedstrijd

Sportwedstrijd kijken

Om te kijken hoe het geluid zich liet zien tijdens een echte sportwedstrijd, heb ik de hoogtepunten van de Oranje Leeuwinnen opgezet. Het commentaar is goed helder en duidelijk te verstaan, iets wat niet altijd het geval is bij andere tv’s of soundbars. Het gejuich van het publiek klinkt wat meer op de achtergrond. Voor een complete stadion ervaring mag dat van mij wat voller.

Kamervullend geluid tijdens een concert

Concert kijken

Om de cirkel rond te maken zet ik als laatst Homecoming van Beyoncé op. Dit is een concertfilm met meerdere optredens. En wát een ervaring. Het lijkt net of ik er middenin zit. Ik hoor het trappelen van het publiek op de achtergrond. De instrumenten zijn goed verdeeld en de rook uit de rookmachine hoor ik van links naar rechts gaan. De drums trillen door naar mijn voeten. Thuis had ik dit nooit opgezet, maar ik word weggeblazen door de apparatuur.

Spraakassistent en connectiviteit

Spraakassistent in de Google Home app

Je sluit de soundbar aan met de hdmi of optische kabel. De speciale Bose app is gebruiksvriendelijk en spreekt voor zich. De spraakassistent verstaat me goed en heeft leuke extraatjes, zoals bijvoorbeeld ‘Hey Google, zing een liedje voor me’. Als ik geen tv kijk kan ik de Google Assistant ook gebruiken om mijn agenda bij te werken. Ik sluit mijn Google Chromecast aan om ook een film af te spelen of te pauzeren via mijn stem.

Uitbreiding

Televisie met soundbar in woonkamer

Ik heb nu alleen de subwoofer en soundbar geïnstalleerd. Deze set heeft me al weggeblazen, maar je zou hem nog kunnen uitbreiden met 2 achterspeakers en/of een extra subwoofer. Zo creëer je een surround 5.1 of zelfs 5.2 opstelling. Voor kleine kamers onder de 25 m3 zal dit echt een overbodige luxe zijn. Maar wil je een grote ruimte omtoveren tot een ware thuisbioscoop, dan is dit zeker een aanrader.

Conclusie

Al met al kan ik stellen dat deze set in een hogere prijsklasse valt dan andere soundbars, maar dat je er wel veel voor terugkrijgt. Ik ben getuige geweest van een bioscoopervaring. De details van het geluid zijn erg fijn, je hoort het knisperen van de open haard alsof je er vlak naast zit. Er zit ontzettend veel kracht in deze apparaten, dat is wel gebleken. De set heeft veel mogelijkheden zoals verschillende streamingdiensten, een spraakassistent en de mogelijkheid om er een surround set van te maken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.412 beoordelingen