The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Bob

Specialisten review van de Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 3 is de opvolger van de populaire Fitbit Charge 2. Deze activity tracker is op een aantal vlakken verbeterd. Zo is het scherm een stukje groter en gebruik je de Fitbit ook in het water. Voor deze Fitbit Charge 3 review testte ik de Fitbit een weekje voor je uit.

Let op: Fitbit Charge 3 niet meer verkrijgbaar

Met de komst van de Fitbit Charge 4 is de Fitbit Charge 3 uit het Fitbit assortiment gehaald. Bekijk hier de meest recente Fitbit: de Fitbit Sense. Dit horloge heeft EDA sensor waarmee jij je stressniveau meet. Ook maak je hartfilmpjes met de ECG meter en slaat het horloge nog meer zwemgegevens op.

Wat is er nieuw?

Fitbit Charge 3 waterdicht

Er zijn een aantal verschillen tussen de Charge 3 en Charge 2, waarvan het 40% grotere scherm het meest in het oog springt. De helderheid is ook verhoogd, dus het aflezen van informatie gaat net wat makkelijker. Dankzij het touchscreen swipe je door de menu's heen. De batterij van de Charge 3 gaat 7 dagen mee; in de week dat ik hem testte heb ik de Charge 3 niet één keer hoeven opladen. Tot slot is de Charge 3 waterdicht en meet je ook je zwemactiviteiten.

Om je pols

Fitbit Charge 3 knoppen

Het scherm is dus groter, maar de Charge 3 zelf is juist 20% lichter dan de Charge 2, omdat er veel aluminium is gebruikt. Het design is ook vrij slank, dus je voelt de Fitbit nauwelijks zitten. Ik wilde hem graag 's nachts om houden om mijn slaapgedrag te meten, en dat was absoluut niet storend. Het touchscreen is een mooie toevoeging, maar je hebt nog steeds de knop links nodig om een menu terug te gaan. Vooral in het begin is deze bediening even wennen.

Afstanden, stappen en trappen meten

Fitbit Charge 3 trap

Misschien wel het grootste minpunt: de Fitbit Charge 3 heeft geen ingebouwde GPS. Dat is wel mogelijk via je smartphone. Je moet dus altijd je telefoon bij je hebben om je afstand nauwkeurig te meten. Anders kan de Charge 3 er na een rondje hardlopen zomaar een kilometer naast zitten. Stappen tellen en je hartslag meten gaat prima, net als het bijhouden van het aantal calorieën dat je verbrandt. Trappen tellen ging weer minder; de Charge 3 telde elke dag wel een trap of 10 teveel.

Automatische workouts en meldingen

Fitbit Charge 3 workout

De Fitbit doet ook veel uit zichzelf om je aan te sporen tot meer beweging. Workouts worden automatisch herkend, dus mijn ritje op de fiets naar werk kwam elke dag automatisch bij m'n trainingen terecht. Je krijgt ook meldingen als je bijvoorbeeld rond een bepaalde tijd nog niet genoeg stappen hebt gezet om je doel te halen. Toen ik voor het eerst de 10.000 stappen haalde en er een zwart-witte discobal op m'n scherm verscheen was ik blij als een kind.

Statistieken en de app

Zelf was ik het meest onder de indruk van de Fitbit App. Hier vind je al je data terug en bekijk je tot in detail hoeveel en wanneer je hebt bewogen. Het werkt heel motiverend om te zien dat je elke dag dichter bij het doel van 10.000 stappen komt. Doel gehaald? Dan stel je net zo makkelijk nieuwe doelen in. De Charge 3 houdt ook bij hoe lang/diep je slaapt en hoe zich dit verhoudt tot andere mensen die de app gebruiken. Heel interessant, ik ben er ook echt door gaan proberen meer slaap te pakken.

Samenwerking met je smartphone

Fitbit Charge 3 smartphone

De Fitbit Charge 3 heeft ook een aantal functies die je ook bij smartwatches ziet. Zo zie je binnenkomende mails en smsjes. Op die smsjes kan je ook een kort, voorgeprogrammeerd berichtje terug sturen (denk aan "Ja", "Nee" en, gek genoeg, de gespreksopener "Hoe gaat het?"). De synchronisatie tussen mijn telefoon en de Fitbit was alleen onbetrouwbaar; ik kreeg meldingen soms niet of pas laat door.

Conclusie

Wil je graag wat meer op je beweging letten? De Fitbit Charge 3 maakt dit makkelijk en spoort je aan. De activity tracker herkent work-outs, feliciteert je als je een doel haalt en biedt je de mogelijkheid om al je gegevens uit te pluizen via de app. Vanwege het ontbreken van GPS moet je wel altijd je smartphone in de buurt houden; de Charge 3 vervangt je smartphone dus niet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.821 beoordelingen