The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Specialisten review van de Fitbit Inspire HR

Voor deze review testte ik de Fitbit Inspire HR een week. Mijn oordeel: op het meten van trappen na is de Fitbit Inspire HR een compleet gezondheid horloge. Ik ben vooral enthousiast over de slaapanalyse die interessante inzichten geeft. 's Ochtends zie ik precies wanneer ik in REM, lichte en diepe slaap was. Lees al mijn bevindingen hier.

Fitbit Inspire HR

Meet afstand, calorieverbranding, hartslag, slaap en stappen | Geen gps | Toont smartphone meldingen
144,95
niet meer leverbaar
  • Een compleet gezondheid horloge met hartslagmeter en hartslagzones.
  • De slaapanalyse is nauwkeurig en geeft interessante inzichten.
  • Verwisselbare bandjes zie je niet veel bij gezondheid horloges.
  • Rond het scherm zitten dikke zwarte randen, hierdoor is het kleiner dan verwacht.
  • Door de bolling aan de onderkant sluit het horloge niet helemaal aan.

Eerste indruk

Zijkant Fitbit Inspire HR

Als ik de Fitbit Inspire HR omdoe, valt het mij op dat hij vrij ver van mijn pols afstaat. Hierdoor sluit het bandje niet helemaal aan. De Inspire HR zit verder prima, dus ik vind het niet al te storend. Vooraf was ik vooral benieuwd naar de slaapanalyse, dus hield ik hem 's nachts om. Met succes, want ik heb hem niet slaapdronken afgedaan. Het zwart-wit scherm reageert vrijwel direct op mijn aanraking, dus ik scroll zonder haperen naar alle opties. Wel valt mij op dat het daadwerkelijke scherm kleiner is door een brede zwarte rand.

Nauwkeurige slaapanalyse met slaapfases

Fitbit Inspire HR slaapanalyse met slaapfases

De slaapanalyse van de Fitbit Inspire HR is nauwkeurig voor een gezondheid horloge. De tijden waarop ik ging slapen en opstond klopte. Het horloge registreerde zelfs dat ik elke avond nog een aantal keer wakker werd voor ik echt in slaap viel. Voor zover ik iets kan zeggen over de kwaliteit van mijn slaapfases: het ziet er aannemelijk uit. Ik varieer tussen REM, lichte en diepe slaap en ben het grootste deel van de nacht in lichte slaap. Dit blijkt normaal te zijn, lees ik in de Fitbit app.

Hartslagmeting voor indicatie hartslag

Fitbit Inspire HR hartslagmeting

De Inspire geeft een goede indicatie van mijn hartslag. Al loopt hij soms wat achter. In principe is dit niet erg als ik in een constant tempo sport, maar bij een intervaltraining is het minder. Ik raad het horloge dan ook vooral aan voor het meten van jouw dagelijkse hartslag en je hartslag tijdens constante trainingssessies. Als je veel intervaltrainingen doet, raad ik een sporthorloge aan.

Meet afstand en stappen, maar geen trappen

Fitbit Inspire HR stappenteller

Standaard voor een gezondheid horloge, maar niet minder belangrijk: de afstand- en stappenteller. Beide vind ik te positief. Waar ik op een doorsnee dag met andere trackers vaak niet eens de 7.000 stappen haal - ik geef de schuld aan mijn kantoorbaan - haal ik met de Fitbit gemiddeld 1.000 stappen meer. Ook standaard voor een gezondheid horloge is dat hij bijhoudt hoeveel trappen je loopt, maar dit doet de Inspire HR niet.

Water- en calorie-inname bijhouden

Fitbit Inspire HR voedingsschema - calorieën tellen

Wat ik handig vind, is dat ik in de Fitbit app kan bijhouden wat ik eet en drink op een dag. Zo zie ik hoeveel calorieën ik binnenkrijg en hoe de verdeling koolhydraten, eiwitten en vetten is. Ook zie ik een overzicht van hoeveel calorieën ik meer of minder eet dan ik verbrand. Ik wil op gewicht blijven en nu zie ik in 1 oogopslag of ik nog speling heb voor een stukje taart of dat ik het beter kan overslaan.

Batterijduur van 5 dagen

Fitbit Inspire HR batterijduur

Fitbit claimt dat de batterij maar liefst 5 dagen meegaat. Ietwat sceptisch laadde ik hem volledig op. En wat denk je? Hij gaat inderdaad 5 dagen mee. Nu moet ik wel toegeven dat ik deze week niet vaak heb getraind, maar het is een mooie prestatie. Ik hoef hem slechts 1 keer in de week op te laten, dus over de batterijduur ben ik niet anders dan positief.

Fitbit Inspire

Fitbit Inspire

Fitbit heeft ook een uitgeklede versie van de HR uitgebracht, de Fitbit Inspire. Deze heeft geen hartslagmeting en meet dus ook je slaapfases niet. Verder is de Inspire nagenoeg gelijk aan de Inspire HR. Focus jij je vooral op meer dagelijkse beweging? Dan is de Fitbit Inspire een goedkoper alternatief dan de Fitbit Inspire HS.

Conclusie

Meet afstand, calorieverbranding, hartslag, slaap en stappen | Geen gps | Toont smartphone meldingen
144,95
niet meer leverbaar

Op het meten van trappen na, is de Fitbit Inspire HR is een compleet gezondheid horloge. De slaapanalyse is nauwkeurig en in de app zie ik precies hoeveel calorieën ik inneem en verbrand. Over de stappenteller ben ik niet helemaal tevreden, aangezien deze iets te positief is, maar de overige aspecten maken dit meer dan goed.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.052 beoordelingen