The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Specialisten review van de Google Nest Hub

Na de Google Home introduceert Google nu de Nest Hub. Ook dit is een spraakassistent waarmee je slimme apparaten in jouw huis bedient. De belangrijkste toevoeging ten opzichte van de Google Home is een touchscreen. Is het echt een toevoeging aan je huis of blijkt het meer een gadget? In deze review zoek ik dat voor je uit.

In het kort

Smart home platform: Google Assistant, IFTTT, Works with Nest | Koppelbaar met een protocol: Nee | Spraakbesturing: Ja
69,99
niet meer leverbaar
  • Dankzij het touchscreen bekijk je ook video’s of livebeeld van je ip-camera.
  • Je bedient slimme apparaten met je stem.
  • De Nest Hub onderscheidt stemmen, zodat je persoonlijke informatie krijgt.
  • Er is nog geen camera voor het voeren van videogesprekken.
  • Niet alle slimme apparaten werken met Google Assistent.

Eerste indruk

Google Nest Hub eerste indruk

Bij het openmaken van de doos, is het direct duidelijk waar het om gaat. Het scherm van de Google Nest Hub is gelijk te zien. Eenmaal uit de doos, blijkt dat het smart display erg compact is. De afwerking is wel heel netjes. De Nest Hub voelt prettig aan en de speaker is afgewerkt met mooie stof. De Google Nest Hub is redelijk zwaar, waardoor deze degelijk aanvoelt.

Geef opdrachten

Spraakopdracht Google Nest Hub

Met de Google Nest Hub bestuur ik mijn slimme huis. Zo gaan de lichten in mijn woonkamer aan zonder dat ik opsta. Ik hoef alleen maar 'Hey Google, zet de lampen aan' te zeggen. Ook stel ik met de ingebouwde assistent eenvoudig mijn thermostaat in. Handig als je het ineens warm krijgt. Daarnaast toont en vertelt Google me bijvoorbeeld wat er in mijn agenda staat. Ook vraag je de Google Assistent om een route te plannen. Gemak dient de mens.

Handig schermpje

Google Nest Hub scherm

Mijn huis bedienen kon ik al met Google Home. Wat deze Nest Hub juist zo anders maakt, is het 7 inch touchscreen. Hierop laat Google de route naar mijn werk zien. Ook bekijk ik beelden van mijn Nest ip-camera op de Google Nest Hub. Ik stel de hub zelfs zo in dat de beelden vanzelf op het scherm komen. Zo gaat er nooit meer iemand ongemerkt mijn huis binnen. Het scherm is daardoor niet alleen leuk, maar ook een groot voordeel.

Bekijk video's

Google Nest Hub video's

Ik merkte al snel dat het scherm ook handig is om video's op te bekijken. Met slechts 7 inch is het natuurlijk geen vervanger voor de tv. Bingewatchen doe je er dus niet zomaar op. Maar even snel een instructiefilmpje opzoeken kan erg handig zijn. Zo bekijk ik direct hoe je een smart lamp ophangt. Tijdens het koken speel ik een video af van mijn favoriete kok. Zo weet ik zeker dat ik het recept goed volg.

Luister muziek

Google Nest Hub muziek

Dankzij de ingebouwde speaker gebruik je de Google Nest Hub ook om muziek te luisteren. Ik vond het geluid verrassend goed. Een vervanging voor je Sonos of audio-installatie is het niet. Maar het is voldoende voor een rustig achtergrondmuziekje. Het grote voordeel vind ik dat je nummers of radiozenders snel afspeelt. Je hoeft alleen de naam maar te noemen. Wil je beter geluid, dan koppel je de Nest Hub via bluetooth aan je geluidsinstallatie.

Conclusie

Smart home platform: Google Assistant, IFTTT, Works with Nest | Koppelbaar met een protocol: Nee | Spraakbesturing: Ja
69,95
niet meer leverbaar

De Google Nest Hub is een waardevolle toevoeging aan mijn huis. Het lijkt misschien een gadget, maar je kunt er echt nuttige dingen mee. Het tonen van camerabeelden of je agenda is simpelweg heel handig. Het scherm is voor mij een goede toevoeging ten opzichte van de reguliere Google Home. Het bekijken van video's of foto's is echt een meerwaarde. Ook vind ik het handig dat ik deze Nest Hub ook via het scherm bedien.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen