The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Specialisten review van de GoPro HERO 7 Black

Na de lancering van de GoPro HERO 7 Black kan ik niet wachten om hem te testen. Het model zou over een zeer goede beeldstabilisatie beschikken. Daarnaast ben ik benieuwd naar de videokwaliteit, HDR functie en de geluidskwaliteit. In dit artikel lees je mijn bevindingen over de GoPro HERO 7 Black.

In het kort

gratis accu
4K met 60 frames per seconde | 12 megapixel foto's | Waterdicht tot 10 meter | Geavanceerde beeldstabilisatie
309,-
niet meer leverbaar
  • Met de HyperSmooth beeldstabilisatie neem je zeer stabiele videobeelden op.
  • In Full HD neem je video's op met 240 fps, die je tot 8 keer vertraagt tot scherpe slow motion opnames.
  • Dankzij de HDR functie worden verschillende belichtingen van 3 foto's in evenwicht gebracht en gecombineerd tot 1 goed belichte opname.
  • Er wordt geen geheugenkaart meegeleverd.

Eerste indruk

Eerste indruk

Als ik de HERO 7 Black uit de verpakking haal, valt me op dat hij op de kleur na weinig verschilt van zijn voorgangers. De HERO 5 en 6 Black zijn donkergrijs, maar de HERO 7 Black is echt zwart. Naast de action camera, vind ik in de verpakking een usb kabel, accu, frame, bevestigingsmounts en de handleiding. Een waterdichte behuizing is niet nodig, de camera is waterdicht tot 10 meter. De camera voelt stevig aan, ik ben benieuwd naar zijn prestaties.

Beeldstabilisatie

HyperSmooth beeldstabilisatie

De HERO 7 Black beschikt over HyperSmooth beeldstabilisatie. Deze stabilisatie zorgt ervoor dat het lijkt of je beelden zijn opgenomen met een gimbal. Dat blijkt direct wanneer ik een video opneem als ik aan het lopen ben. Je arm is een soort stabilisator geworden. Ik moet eerlijk zeggen, ik had niet verwacht dat de beelden zo stabiel en vloeiend zouden zijn. Het geeft een professionele uitstraling aan je video's. Dit is zeker een pluspunt van de action camera.

Bediening

Bediening

Net als bij de vorige modellen, bedien je de HERO 7 Black via het touchscreen. Door te swipen kom je in verschillende vensters waar je instellingen kunt aanpassen. Ik moest even zoeken waar de instellingen precies zitten, maar ik had het snel door. Daarnaast heb je natuurlijk de spraakbediening. Deze zet je aan in het menu. Nederlandse spraakbesturing is niet beschikbaar, waardoor je Engels moet praten. Ik vind de spraakbesturing vooral handig bijvoorbeeld op de fiets.

Filmopties

Filmopties

Je hebt verschillende mogelijkheden om onderwerpen nauwkeurig vast te leggen in Full HD of 4K kwaliteit. Met de TimeWarp video loop je versneld om een gebouw heen. Wanneer je slow motion beelden op wilt nemen, film je met minimaal 60 frames per seconde. Nadat je de video hebt opgenomen, speel je hem direct in slow motion op de GoPro af. Laat je creativiteit de vrije loop met de vele opties.

Geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit onderwater

De beeldkwaliteit is niet het enige dat belangrijk is bij een video. Je wilt ook dat de opnames over geluid van goede kwaliteit beschikken. Doordat de HERO 7 Black geen behuizing nodig heeft onderwater, blijft de geluidskwaliteit zelfs op een diepte van 10 maximaal meter hoog. De behuizing zorgt er namelijk voor dat het geluid minder goed kan worden opgevangen. Natuurlijk klinkt het geluid op een diepte van 10 meter wel gedempter dan wanneer je boven water filmt.

Conclusie

gratis accu
4K met 60 frames per seconde | 12 megapixel foto's | Waterdicht tot 10 meter | Geavanceerde beeldstabilisatie
309,-
niet meer leverbaar

Ik ben zeer te spreken over de GoPro HERO 7 Black. Hij heeft me erg verrast met de HyperSmooth beeldstabilisatie die wat mij betreft goed werkt. Daarnaast heb je diverse mogelijkheden om videobeelden op te nemen en je creativiteit in te zetten. Ik had het menu en de bediening snel onder de knie. Deze specificaties maken de action camera zowel geschikt voor beginnende als professionele videografen. Het enige nadeel is dat de spraakbesturing niet beschikbaar is in het Nederlands.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen