The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Specialisten review van de Harman Kardon Citation 300

De Harman Kardon Citation 300 is de middelgrote speaker van de Citation line-up. Deze speaker heeft een ingebouwde Google Assistent waarmee je de speaker via spraak bedient. Vooral naar de spraakbesturing was ik erg benieuwd. Je leest al mijn bevindingen in dit artikel.

Harman Kardon Citation 300

Bluetooth | Groot (25-40 cm) | Ingebouwde Google Assistent
349,-
op voorraad
  • Met de Google Assistant app stuur je de speaker aan via spraakopdrachten.
  • Naast via wifi, stream je ook via Bluetooth muziek van een smartphone of laptop naar de speaker.
  • De Kvadrat behuizing is stof- en vuurbestendig.
  • Deze speaker ondersteunt geen AirPlay.

Eerste indruk

Speaker met Coolblue mok

Wat mij als eerste opviel aan de Citation 300 speaker is de compactheid van de speaker en het design. Dankzij het compacte formaat zie ik de speaker eenvoudig overal in huis staan. Het design is strak, maar dankzij de gebruikte stof geeft het ook een warm gevoel. De behuizing moet vuurbestendig zijn. Het testen daarvan heb ik even achterwege gelaten. Het touch scherm op de bovenzijde van de speaker geeft een moderne uitstraling.

Installatie

Speaker installeren

Voor de installatie moest ik even gaan zitten. Het duurt ongeveer 15 minuten, maar dan heb je ook wat. Ik verbind de speaker met het stopcontact. In het touch screen selecteer ik de taal en klik ik op verder. Via de Google Home app op mijn smartphone stel ik het apparaat verder in. Ik kies hoe het apparaat moet heten, in welke kamer hij staat en via welke wifi verbinding ik het apparaat koppel. Door een bevestigend geluid uit de speaker weet ik dat de installatie voltooid is.

De app

Google Home app

De Google Home app vind ik erg gebruiksvriendelijk en biedt veel mogelijkheden. De meest praktische optie is het bedienen van mijn multiroom geluidsopstelling. Ik geef eenvoudig aan in welke ruimte welke speaker staat. Ook koppel ik mijn Spotify en Netflix account eenvoudig aan de app. Zo kies ik ook via de app in welke ruimte ik welke muziek wil afspelen of welke film ik wil afspelen.

Connectiviteit

App verbinden

Waar ik het meest benieuwd naar ben is de spraakbesturing via de ingebouwde Google Assistent. In de app activeer je de spraakAssistent na het verbinden met je wifi netwerk. Ik roep 'Hey Google' om de stemherkenning in te stellen. Na het instellen vraag ik de spraakAssistent naar het laatste nieuws, hoe laat het is, wat voor weer het wordt vandaag en waar de dichtstbijzijnde koffiebar is. Op al mijn vragen krijg ik direct antwoord. Ik vraag de Assistent nog even een specifieke Spotify afspeellijst af te spelen, wat ze vervolgens zonder moeite opzet.

Het geluid

Geluid harder zetten

De Citation 300 vind ik geen grote speaker. Toch komt er heel wat geluid uit dit apparaat dankzij de 2 ingebouwde tweeters en 2 ingebouwde woofers. Zowel bij een laag als een hoog volume vind ik het geluid gedetailleerd en duidelijk verstaanbaar. Je past het geluid eenvoudig aan via het touch screen op de bovenzijde van de speaker.

Conclusie

De Citation 300 komt boven mijn verwachtingen uit. Het is een compacte speaker, maar met een behoorlijk geluidsbereik. Daarnaast is de ingebouwde Google Assistent echt een aanvulling op de speaker. De spraakbediening en de vele mogelijkheden van de Assistent bieden gebruiksgemak in meerdere opzichten. Het design met de Kvadrat stoffen behuizing, is een aanvulling op je huidige wooninrichting. Wil je meer uit de speaker halen, dan raad ik aan meerdere speakers van Citation line-up aan te schaffen voor een multiroom opstelling.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen