The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Specialisten review: Harman Kardon Citation 500

De Harman Kardon Citation 500 is de grote speaker van de Citation line-up. Ik ben dan ook erg benieuwd naar hoe de speaker eruit ziet Ook de geluidskwaliteit en de ingebouwde Google Assistant wil ik graag testen. Je leest al mijn bevindingen in dit artikel.

Harman Kardon Citation 500

Bluetooth | Groot (25-40 cm) | Ingebouwde Google Assistant
549,-
tijdelijk uitverkocht
  • Met de Google Assistant stuur je de speaker aan via spraakopdrachten.
  • Naast via wifi stream je ook via Bluetooth muziek van een smartphone of laptop naar de speaker.
  • De Kvadrat stof is vuilafstotend.
  • De speaker is alleen te koppelen met andere Citation speakers.
  • Je hebt een Google account nodig om gebruik te maken van Google Assistant functies zoals agendabeheer.

Eerste indruk

Citation 500

Wat mij als eerste opvalt, is dat de speaker behoorlijk zwaar is. Bij een speaker betekent dat vaak veel goeds, want dan zit er ook wel een bas in. De speaker is vrij groot en het model is opvallend ovaal met een stoffen behuizing. Aan de bovenzijde zie ik een klein, maar strak touchscreen. Al met al ziet het er strak uit en is de Citation 500 geschikt voor ieder interieur.

Eenvoudige installatie

Google Home app

Ik start de installatie door de speaker aan te sluiten op netstroom en de Google Home app te openen op mijn smartphone. In de app koppel ik de speaker met mijn smartphone en start de volledige installatie. De app helpt mij door de hele installatie heen. Zorg ervoor dat je een goed werkende internetverbinding hebt, zodat de installatie vlot verloopt.

Veel mogelijkheden in de app

App mogelijkheden

Naast de installatie, gebruik ik de app ook om deze speaker met andere Citation speakers in huis te verbinden. Er staat er nog 1 in de woonkamer en nog 1 in de slaapkamer. Via de app kan ik nu eenvoudig kiezen op welke speaker ik welke muziek wil afspelen, of in welke ruimte. Ook koppel ik eenvoudig mijn Google account en streamingdiensten zoals Spotify en Netflix via de app met de speaker.

Spraakbediening, wifi en bluetooth

Spraakbediening

Naast wifi, verbind ik de speaker ook via bluetooth met mijn smartphone. Handig wanneer je de speaker een keer op een plek wilt gebruiken waar de wifi verbinding niet zo sterk is. De ingebouwde Google Assistant gebruik ik door 'Hey Google' te roepen en te vragen om iets van Bob Marley af te spelen op Spotify. De muziek begint hierna te spelen. Ook kan ik de Assistant vragen om het volume hoger of zachter te zetten, wat voor weer het vandaag wordt en hoe laat het is.

Ruimtevullend geluid

Ruimtelijk geluid

Het leuke aan deze speaker vind ik dat het geluid letterlijk van alle kanten van de speaker komt omdat de speaker ovaal is. Best tof. Er is zeker een goede bas aanwezig die je bij bepaalde muziekgenres beter hoort dan bij andere. Het geluid vind ik ook behoorlijk ruimtevullend.

Conclusie

De Citation 500 speaker is wel echt de uitblinker van de speakers van de Citation lijn als het gaat om het geluid. De bas is echt aanwezig en het geluid vult de ruimte. Het is ook de grootste speaker waardoor ik wel van mening ben dat de speaker het beste tot zijn recht komt in een grotere ruimte. De spraakbediening is een pluspunt. Het maakt de bediening net wat makkelijker, maar ook de extra opties van de Google Assistant zijn handig en leuk. Via de Google Home app op mijn smartphone koppel ik de speaker eenvoudig met alle andere speakers in mijn huis wat ook een voordeel is. Al met al een mooie speaker met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen