The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Specialisten review Harman Kardon Citation One

De Harman Kardon Citation One is de compacte wifi speaker in de Citation serie. Ondanks het kleine formaat is de speaker van alle markten thuis. Het strakke design met de bekende Kvadrat bekleding, het geluid en de bediening via Google Home maakten mij in elk geval erg nieuwsgierig. Zo heb ik besloten de speaker onder de loep te nemen. In dit artikel lees je de uitkomst van mijn bevindingen.

Harman Kardon Citation One

Bluetooth | Middelgroot (15-25 cm) | Ingebouwde Google Assistant
179,-
op voorraad
  • Door de zeer goed beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit.
  • Via de ingebouwde Google Assistant stuur je de speaker aan met spraakopdrachten.
  • Met meerdere Citation speakers maak je eenvoudig een surround of multiroom opstelling.
  • Deze speaker heeft niet net als de Citation 500 een ingebouwd scherm waarvan je nuttige informatie afleest.
  • De wifi speaker is niet te gebruiken als achterspeaker(s) voor een 5.0 of 5.1 surround opstelling.

Eerste indruk van de Harman Kardon Citation One

Eerste indruk van de Harman Kardon Citation One

Harman Kardon staat over het algemeen bekend om het elegante, scandinavische design. En ook de Citation One stelt me hierin niet teleur. De metaalachtige bovenkant en de vuilafstotende Kvadrat bekleding doen de naam eer aan. Het valt me op dat de speaker goed verpakt zit in een compacte doos. Met de speaker komen een stroomkabel en snelstartgids.

Installatie is zo gepiept

Installatie van de Harman Kardon Citation One

Eigenlijk heb ik de snelstartgids niet nodig. De speaker sluit ik aan op stroom en ik open de Google Home app. Hier klik ik op ‘Apparaat instellen’ en voor ik het weet heb ik de Citation One al in gebruik. Alleen een korte update en het instellen duurde een paar minuten. Omdat Harman Kardon geen eigen app heeft, gaat alles via Google Home. Dat is even wennen, maar prima te doen. Daar kom ik op terug in het kopje ‘Bediening via Google Home’.

Vol en warm geluid

Geluidskwaliteit van de Citation One

Het geluid is zeker aangenaam om naar te luisteren. Een volle bas is zeker aanwezig. In nummers met veel zang is de stem goed en gedetailleerd hoorbaar. Nummers met lage tonen en veel bas komen goed tot zijn recht. Ik hou ervan, maar dat is wel een smaak dingetje. Omdat ik er af en toe van hou mijn woonkamer om te toveren tot een heuse club, vind ik volume erg belangrijk. Het maximum volume bij de Citation One vind ik niet heel krachtig.

Bediening via Google Home

Bediening via Google Home

Zoals hierboven beschreven, gaat de bediening niet via een eigen app van Harman Kardon. Je bedient de speaker namelijk via Google Home. Het voordeel daarvan is dat je al je (slimme) apparaten in 1 app bij elkaar hebt. Het nadeel daarentegen is een missende equalizer. Je past dus niet los de bas, middentonen en hoge tonen aan. Wel beschikt de speaker over Google Assistant. Deze helpt je met al je vragen. Van ‘hoe is het weer vandaag’ tot ‘zet melk op mijn boodschappenlijstje’. En dat allemaal eenvoudig met je stem.

Conclusie

De Citation One is een fijne en mooie speaker in de Harman Kardon Citation serie. De installatie duurt een paar minuten en is heel eenvoudig. Het geluid is vol, warm en met een volle bas. Helaas mist er wel een equalizer waarin je deze segmenten los kan aanpassen. Harman Kardon heeft namelijk geen eigen app, maar bedien je via Google Home. De ingebouwde spraakassistent is erg handig. Via je stem vraag je aan Google Assistant of er file staat, of het beste recept voor een goede lasagne.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen