The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

Specialisten review van de HP 14s laptops

De laptops in de HP 14s serie zijn lichte laptops voor studie of werk. Op papier een prima laptops voor een student die een simpele computer nodig heeft voor het maken van aantekeningen tijdens een werkgroep. Of deze laptops echt goede studievrienden zijn? In mijn specialisten review heb ik het HP 14s-dq1932nd model uit de serie getest om dit uit te zoeken.

De HP 14s serie

HP 14-cf0925nd laptop

De laptops in de HP 14s serie zijn 14 inch laptops geschikt voor studie of werk. Ze zijn beschikbaar in de volgende varianten:

  • Processor: Intel Core i3, i5, i7, AMD Ryzen 3 of Ryzen 5
  • Werkgeheugen: 4GB tot en met 8GB
  • Opslagcapaciteit: 128GB tot 512GB

Lekker licht

Gewicht HP 14-cf

De HP 14s-dq1932nd haal je met één hand makkelijk uit de doos vanwege zijn gewicht. Met zijn 1,46 kilogram is dit een prima laptop om in je rugzak mee naar school te nemen. Zelfs als je een hele dag onderweg bent met trein, fiets of benenwagen, ervaar je geen last van het gewicht van deze laptop.

Stevig ontwerp

Ontwerp HP 14-cf laptops

Een ander punt dat al direct opvalt is het stevige ontwerp van de laptop. Hij is gemaakt van hard plastic met op de klep en aan de onderkant een grijs zilveren glanslaag. Hierdoor lijkt het alsof de laptop van aluminium is gemaakt, maar schijn bedriegt. De laptop is van een stevigheid die de klunzigheden van een onhandige student wel overleeft. Een glas bier over het toetsenbord laten vallen is niet aan te raden, maar hem iedere dag wild in je rugzak stoppen kan hij wel aan.

Ontspiegeld beeldscherm

IPS beeldscherm ontspiegeld HP 14-cf

De HP 14s laptops hebben een ontspiegeld full hd IPS beeldscherm. En dat zie je. Het scherm kan erg helder en vanuit alle kijkhoeken heb je goed zicht. Handig als je collega's of studiegenoten aantekeningen van je scherm willen overnemen. Studenten zitten graag op het terras. Maar ook als je al werkt, sla je liever geen vrijdagmiddagborrel over. Het scherm is ontspiegeld waardoor je geen last hebt van een reflecterende zon, wanneer je in de zomer op het terras met een drankje aan het werk bent.

Typen en tikken

Toetsenbord typen touchpad HP 14-cf

Een scriptie of paper schrijven is niet het allerleukste wat er is. Maar als je je diploma wil halen, ontkom je er niet aan. Lange verslagen typen op de HP laptop is een pretje. De toetsen op het toetsenbord hebben veel 'travel' en zijn uitgerust met een soort matte anti-sliplaag. Hierdoor glijden je vingers niet van de toetsen af en typt het bijna net zo goed als een extern toetsenbord. Het touchpad registreert mijn acties goed. Wel is het 14 inch scherm wat klein om de hele dag voorovergebogen aan te werken.

Luide luidsprekers

Luidsprekers HP 14-cf speakers geluid

Wanneer je na een lange dag werk of studie thuis komt, is het tijd voor ontspanning. Als student heb je niet het budget om eikenhouten vloerstaande luidsprekers te kopen. En om thuis met een koptelefoon op te gaan zitten is ook zo wat. Gelukkig functioneren de luidsprekers van deze laptop prima. Het geluid is helder en wat vooral opvalt: de maximale stand is erg luid. Een huisfeest geef je er niet mee, maar het kijken van een Netflix serie is een genot.

Net genoeg aansluitingen

Aansluitingen HP 14-cf

De laptop beschikt over 2 'reguliere' usb aansluitingen, een usb c aansluiting, HDMI aansluiting, koptelefoon aansluiting. ethernet poort voor internet en een SD-kaartlezer. Dit zijn genoeg aansluitingen voor normaal studentengebruik. Je sluit tot 2 accessoires zoals een externe muis of harde schijf aan op de usb aansluitingen. Op de HDMI aansluiting sluit je in je werkgroep de beamer aan.

Conclusie

Internetten, e-mailen & tekstverwerken | Intel Core i3 - 4GB - 128GB SSD | Lichtgewicht: 1,46 kilogram
449,-
niet meer leverbaar
  • De HP 14s laptops zijn met 1,46 kg licht van gewicht, waardoor je ze makkelijk meedraagt in een rugzak naar studie of werk.
  • Het toetsenbord heeft veel 'travel', waardoor het typen van lange verslagen goed gaat.
  • Het plastic ontwerp voelt erg stevig en is dus bestand tegen een klunzige student.
  • Het 14 inch scherm is te klein om een hele dag op te werken zonder rugklachten te krijgen.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen