The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

Specialisten review van de HP Elitebook 850 G6 laptops (2019)

De laptops in de HP Elitebook 850 G6 serie lijken op papier ideale werk laptops. Strak afgewerkt aluminium ontwerp en een beeldscherm met heldere kleuren. Voeg daar prima specificaties en Bang & Olufsen luidsprekers aan toe en je hebt een paradijsvogel onder de werk laptops te pakken. Is dit liefde op het eerste gezicht? In deze specialisten review heb ik het HP Elitebook 850 G6 i5-8gb-256gb model uit de serie getest om dit uit te zoeken.

De HP Elitebook 850 G6 serie

HP Elitebook 850 G6

De laptops in de HP Elitebook 850 G6 serie zijn 15 inch laptops voor de zakelijke gebruiker. Ze zijn beschikbaar in de volgende varianten:

  • Processor: Core i5, Core i7
  • Werkgeheugen: Van 8 GB tot en met 16 GB RAM
  • Opslagcapaciteit: Van 256 GB tot en met 512 GB

Strak aluminium

HP Elitebook klep dichtgeklapt

Als je de HP Elitebook 850 G6 i5-8gb-256gb voor het eerst uit de doos haalt, heb je al gelijk het gevoel dat je met een goed gebouwd product te maken hebt. Het strakke zilvergrijze aluminium. Het opvallende patroon in het rooster voor de luidsprekers. De glimmende aan/uit knop. Alles voelt stevig en degelijk, zelfs als je in het product knijpt of er op klopt. De laptop weegt door deze degelijkheid wel bijna 2 kilogram en is dus niet het lichtste model om mee te dragen in je rugzak.

Inloggen met je wijsvinger

HP Elitebook vinger inloggen Windows Hello vingerafdrukscanner

De laptop start binnen enkele seconden op dankzij de SSD. Maar je logt nog sneller in, dankzij de vingerafdrukscanner rechtsonder het toetsenbord. Laat je wijsvinger scannen en je bent binnen een paar seconden op je startscherm. Het is op deze manier niet meer nodig om wachtwoorden van tientallen tekens of de verjaardag van je moeder te onthouden.

Ontspiegeld beeldscherm

Typen op HP Elitebook

De beeldschermen van de laptops in de Elitebook 850 G6 serie zijn full hd matte IPS schermen. Dit zorgt voor natuurgetrouwe sprekende kleuren, maar het heeft nog een extra voordeel. Op een warme dag, wanneer de airco in je kantoorpand het begeeft, werk je namelijk gewoon buiten op het terras of aan het zwembad verder. Dankzij het ontspiegelde beeldscherm heb je namelijk geen last van een reflecterende zon die je van je werk houdt.

Toetsenbord en touchpad

Touchpad toetsenbord HP Elitebook

Je mag de vergelijking eigenlijk niet maken, maar het toetsenbord en touchpad voelen exact als die van een Macbook. Het touchpad werkt ontzettend vloeiend. Hij glijdt lekker weg en de muis beweegt precies zoals ik mijn vingers beweeg op het touchpad. De laptops beschikken ook over een trackball. Een leuk extraatje, maar het voelt toch wat klungelig om je muis met het rubbertje te besturen. Het toetsenbord is plat en heeft weinig 'travel'. Toch typt het toetsenbord prettig en lange rapportages typen in de trein is dan ook geen probleem. Als de lichten in de trein uitvallen, gebruik je de toetsenbordverlichting om door te werken.

Bang & Olufsen speakers

Bang & Olufsen speakers HP Elitebook

De Elitebook is voorzien van luidsprekers van de bekende Deense Hi-Fi fabrikant Bang & Olufsen. Mooi merknaam of niet, de luidsprekers klinken erg helder en stemmen in bijvoorbeeld een serie zijn duidelijk verstaanbaar. Als jij dus na een lange werkdag nog even een Netflix serie wil kijken, maar geen koptelefoon in de buurt hebt, dan voldoen deze luidsprekers meer dan prima. Een ander voordeel is de noise cancelling functie van de microfoon. Dankzij deze functie wordt omgevingsgeluid weggefilterd en ben je duidelijk verstaanbaar voor gesprekspartners via Skype.

Aansluitingen en docking mogelijkheden

Aansluitingen HP Elitebook

De HP laptop beschikt over 2 'reguliere' usb 3.1 aansluitingen, een thunderbolt aansluiting, koptelefoonaansluiting, HDMI aansluiting en een verbinding om een dock op aan te sluiten. Wanneer je werkplek over HP docks beschikt, sluit je de laptop dus snel aan op extra beeldschermen, toetsenbord en muis. 2 usb aansluitingen is verder wat weinig, maar voor zakelijk gebruik voldoende. Meer dan één muis en één usb stick aansluiten is niet mogelijk.

Geen plakkertje meer voor je webcam

Privacy Webcam HP Elitebook

Als je geen videogesprek voert, wil je niet dat andere mensen via je webcam je gezicht bekijken. Je blokkeert het zichtveld van de webcam door het luikje voor de webcam te schuiven. Zo heb je geen lelijke stickers of tape meer nodig om je privacy te beschermen en blijft ook het strakke ontwerp van deze laptop beschermd.

Conclusie

Geschikt voor zakelijk gebruik | Intel Core i5 - 8GB - 256GB SSD | Windows 10 Pro - Vingerafdrukscanner
1.499,-
niet meer leverbaar
  • De laptop is volledig vervaardigd uit zilvergrijs aluminium, waardoor de laptop erg stevig en degelijk voelt.
  • Met de vingerafdrukscanner log je snel en veilig in.
  • De Bang & Olufsen luidsprekers hebben een helder geluid, waardoor ook stemmen bij een videogesprek duidelijk verstaanbaar zijn.
  • De Elitebook beschikt slechts over 2 usb aansluitingen, wat weinig is als je veel accessoires zoals een muis en een harde schijf wil aansluiten.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen