The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Specialisten review HP EliteBook Dragonfly

Stevig gebouwd, genoeg rekenkracht en een sjiek uiterlijk in een jasje van nog geen één kilogram. Dat is de nieuwe HP EliteBook Dragonfly van HP. De fabrikant noemt het de dunste en lichtste convertible voor de zakelijke markt. Reden genoeg om de laptop onder de loep te nemen. Ik heb de laptop getest en hier lees je mijn oordeel.

HP Elite Dragonfly - 8MK76EA

Geschikt voor zakelijk gebruik | Intel Core i5 - 16GB - 512GB SSD | Vingerafdrukscanner + lichtgewicht: 0,99 kg
1.899,-
niet meer leverbaar
  • De EliteBook voelt stevig aan en tegelijkertijd vederlicht, waardoor je hem met een gerust hart mee op pad neemt.
  • Je hebt een vingerafdrukscanner en een infraroodcamera tot je beschikking voor het inloggen.
  • De meegeleverde stylus werkt goed en is naar eigen voorkeur in te stellen.
  • Deze Dragonfly heeft geen 4K scherm, in tegenstelling tot de duurdere varianten.
  • Er is geen opbergvakje voor de stylus aanwezig in de behuizing van de laptop.

Eerste indruk

HP EliteBook Dragonfly uit de doos.

De Dragonfly is een sjieke laptop. Dat merk je al bij het zien en voelen van de doos. In de doos vind je de laptop netjes verpakt met op de bodem de oplader en de stylus. Het eerste wat van de laptop in het oog springt is de blauwe kleur. De matte kleur geeft de laptop een strak uiterlijk en wanneer ik hem uit de doos voel ik hoe solide en licht hij is. Ik ben nu al enthousiast.

De behuizing

Behuizing van de Dragonfly

Opvallend aan de laptop is de magnesium behuizing. Een metaalsoort, maar toch minder koel dan aluminium. De keuze voor magnesium verklaart ook waarom hij zo licht is, maar desondanks solide aanvoelt. Je wil immers niet dat je laptop na een valpartij beschadigt. Hoef je je geen zorgen over te maken bij deze Dragonfly. Een val overleeft deze laptop wel. Doe het alleen niet opzettelijk, want dat is zonde. Je valt namelijk gegarandeerd op met deze luxueus ogende laptop op kantoor.

Het toetsenbord en de trackpad

Toetsenbord van de Dragonfly

Zoals gezegd ziet en voelt de Dragonfly als een premium laptop. Geldt dat dan ook voor het touchpad en het toetsenbord? Uiteraard. Waar goedkopere laptops vaak een toetsenbord hebben dat te licht typt, geldt dat niet voor de Dragonfly. Het toetsenbord typt fijn en snel plus de toetsen maken weinig lawaai bij het aanslaan. Ook fijn voor je directe omgeving dus. Het trackpad is lekker groot, werkt goed en heeft geen goedkope klik als je hem indrukt. Ik ben tevreden.

Het scherm

Video op scherm van de Dragonfly laptop.

De Dragonfly is een 2-in-1 laptop, dus hij heeft een glanzend touchscreen. In theorie niks bijzonders, want er zijn tientallen laptops die zo’n scherm hebben. Toch is dit scherm net wat beter, want het scherm heeft een helderheid van 400 nits. Dit betekent dat kleuren beter tot hun recht komen. Ik vond een film kijken op het scherm dan ook fijn, terwijl deze variant niet eens een 4K scherm heeft. Dit gecombineerd met dunne schermranden zorgt voor een prima beeldscherm.

Veiligheidssnufjes

Vinger bij vingerafdrukscanner.

Een zakelijke laptop hoort veilig te zijn. Op dit vlak laat de Dragonfly dan ook niets links liggen. Vrijwel alle snufjes vind je aan boord. Denk aan een vingerafdrukscanner, infraroodcamera, morsbestendig toetsenbord en zelfs een schuifje voor de webcam. Vergeet ook de TPM chip niet en het feit dat de laptop militair getest is. De Dragonfly is zo veilig als een kluis, zowel aan de buitenkant als de binnenkant. En dat allemaal in een behuizing van nog geen kilogram. Verbluffend.

Werken met de stylus

Man tekent met stylus op scherm.

Het touchscreen leent zich om een stylus te gebruiken. Dat weet HP, en daarom krijg je eentje meegeleverd. Is het een toevoeging is, zo’n pen? Absoluut. Niet alleen voelt de pen responsief wanneer je hem gebruikt, je wijst zelf functies toe. Druk je de achterkant 2 keer in, dan maak je een screenshot. Maak het toewijzen van functies zo gek als je zelf wil. Wel jammer dat er geen plek is voor de pen, maar het is geen groot gemis.

Prestaties

Multitasken op de Dragonfly laptop.

Belangrijk voor elke laptop is dat hij snel genoeg is voor je werkzaamheden. Ook op dit vlak stelt de laptop niet teleur. Of ik nou een foto bewerk, met uitgebreide sheets werk of een simpel mailtje typ: het gaat allemaal razendsnel. Opstarten is in enkele seconden gebeurt en ook de batterij laat niet te wensen over. Na een werkdag had ik nog batterij over, dus een oplader overdag gebruiken is niet nodig. Wederom gooit de Dragonfly dus hoge ogen.

Conclusie

Geschikt voor zakelijk gebruik | Intel Core i5 - 16GB - 512GB SSD | Vingerafdrukscanner + lichtgewicht: 0,99 kg
1.899,-
niet meer leverbaar

De HP EliteBook Dragonfly is een indrukwekkende laptop. Hij oogt sjiek, maar tegelijkertijd stevig. Het scherm is mooi helder en laat mooie kleuren zien en ook qua snelheid laat hij niet te wensen over. Daarnaast is hij voorzien van alle up-to-date veiligheids foefjes, waardoor je hem met een gerust hart gebruikt. Als je de ultieme zakelijke laptop van het moment zoekt, dan is de Dragonfly voor jou. Je betaalt er stevig voor, maar de laptop zal je niet teleurstellen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen