The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

Specialisten review van de HP Pavilion 15-cs laptops (2019)

De laptops in de HP Pavilion 15-cs serie worden door de fabrikant zelf omschreven als stijlvolle laptops waarop je de hele dag doorwerkt. Stevig gebouwde laptops voor studie, kantoor of fotobewerking. Of de Pavilions hun verwachting waarmaken? Ik heb een model uit de serie getest op de eigenschappen die elke HP Pavilion 15 heeft. Mijn bevindingen lees je hier in deze specialisten review van de HP Pavilion 15-cs laptops.

De HP Pavilion 15-cs serie

YouTube op HP Pavilion 15

De laptops in de HP Pavilion 15-cs serie zijn 15 inch laptops voor studie, werk of fotobewerking. Ze zijn beschikbaar in de volgende varianten:

  • Processor: Core i5, Core i7
  • Werkgeheugen: Van 8 GB tot en met 16 GB RAM
  • Opslagcapaciteit: Van 256 GB tot en met 1256 GB

Bijna volledig aluminium

Aluminium zijkant HP Pavilion

Wanneer je de HP Pavilion 15-cs0960nd uit de doos schuift, merk je meteen dat het een degelijk gebouwde laptop is. Op de onderkant na, is alles gemaakt van zilvergrijs aluminium. Hierdoor voelt de laptop erg stevig en degelijk. De randen aan de zijkanten van de laptop lopen schuin naar binnen. Dit geeft de laptop een aparte uitstraling, maar het aansluiten van randapparatuur is hierdoor lastig. De aansluitingen zitten recht in de chassis, maar door de schuine randen heb je het idee dat je de usb kabels er schuin moet insteken.

Toetsenbord en trackpad

Toetsenbord HP Pavilion

Het toetsenbord heeft dezelfde kleur als de laptop en typt comfortabel. Elke aanslag met mijn vingers wordt goed geregistreerd. Het is geen straf om op dit toetsenbord lange verslagen of rapportages uit te werken. Het enige nadeel zijn de pijltjestoetsen. Deze zitten erg dicht op elkaar, waardoor je nog wel eens het verkeerde pijltje intoetst. Het trackpad is van dezelfde kwaliteit en reageert goed wanneer mijn vingers eroverheen glijden. Wanneer je handpalm het trackpad raakt, reageert deze niet.

Goede batterijduur

Voorkant HP Pavilion

Wanneer je lange dagen op kantoor, school of als ZZP'er in de koffiebar rondhangt, wil je niet dat je accu het direct begeeft zonder stroomadapter. Om te testen hoe duurzaam de batterij is, heb ik een video in 4k kwaliteit afgespeeld op YouTube. Dit deed ik met een maximale schermhelderheid. Na iets meer dan 2,5 uur was er nog 50% batterij over. Een prima prestatie voor een 15 inch laptop. Bij een lange werk- of studiedag grijp je dus niet snel naar de oplader.

Dof beeldscherm

Beeldscherm HP Pavilion

Deze laptop heeft een full hd beeldscherm met een anti reflecterend IPS paneel. Wanneer je op het terras met een biertje verder werkt, heb je geen last van een reflecterende zon. Zelfs bij fel lamplicht is het scherm zichtbaar. Het scherm oogt alleen wel dof en de maximale helderheid ligt niet erg hoog. Vanaf de zijkant is het beeldscherm slecht zichtbaar. Het beeldscherm kan dus beter. Zeker bij fotobewerking heb je last van de doffe helderheid.

Bang & Olufsen speakers

Bang & Olufsen speakers HP Pavilion

De Pavilion is voorzien van Bang & Olufsen luidsprekers. Het is niet alleen marketing, want op deze luidsprekers klinken stemmen in series duidelijk en helder. Als je na een lange werkdag op de bank ploft met je laptop op schoot, zijn je Netflix series dus prima hoorbaar door de ingebouwde speakers.

Aansluitingen en docking mogelijkheden

Aansluitingen HP Pavilion

De HP laptop beschikt over een hdmi aansluiting, ethernet aansluiting, usb c aansluiting en een poort voor je koptelefoon. De rechterkant heeft 2 'standaard' usb aansluitingen en een geheugenkaartlezer. 2 usb aansluitingen is wat weinig. Aan de linkerkant had ik graag een extra usb aansluiting gezien, zodat ik de kabel achter mijn laptop kan leggen voor een opgeruimd bureau.

Conclusie

Krachtig genoeg voor video's bewerken | Intel Core i7 - 16GB - 512GB SSD | NVIDIA GeForce MX250 videokaart
999,-
niet meer leverbaar
  • De laptop is gemaakt van stevig aluminium, wat de HP een stevig en degelijk ontwerp geeft.
  • Het toetsenbord registreert aanslagen goed en is geschikt om lange stukken tekst op te typen.
  • De batterij van deze laptop haalt het einde van een werk- of collegedag.
  • Het beeldscherm oogt dof en heeft een lage helderheid.
  • De laptop beschikt over slechts 2 'reguliere' usb aansluitingen, waardoor je maar 2 accessoires als een muis of harde schijf aansluit.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.279 beoordelingen