The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rik

Specialisten review van de Jabra Elite Active 65t

De Jabra Elite Active 65t is een volledig draadloos oordopje voor de sportieveling die dagelijks naar muziek luistert en van data houdt. Geen snoeren. Wel spatwaterdicht, uitgerust met een activity tracker die middels een app volledig integreert met je smartphone. Snufjes waar je u tegen zegt. Ik ben benieuwd of de oordopjes mijn hoge verwachtingen waarmaken.

Samengevat

aanbieding
In ear | 5 uur batterijduur | Activity tracker
Adviesprijs 119,99 89,99
op voorraad
  • De oordopjes zijn volledig draadloos en het ontwerp is spatwaterdicht en zweetbestendig.
  • Met de ingebouwde activity tracker houd je het aantal stappen en de duur van je training bij.
  • Dankzij de 4 geïntegreerde microfoons ben je goed verstaanbaar tijdens telefoongesprekken.
  • Met de activity tracker kun je alleen het aantal stappen en de duur van je training bijhouden.

Eerste indruk: uit de doos

Jabra Elite Active 65t uit de doos

Jabra snapt hoe unboxing werkt. De oordopjes zijn direct zichtbaar wanneer ik de verpakking open. Ik leg ze op mijn handpalm. Ze voelen stevig en licht. Dit is Scandinavisch minimalisme waar zelfs Piet Mondriaan nog wat van kan leren. Vervolgens open ik de doos met accessoires. Hierin vind ik het oplaadstation, een usb kabel, extra maten oordopjes (S, M en L) en de handleiding. Zonder de handleiding te lezen, stop ik de doppen in mijn oren. Dit gaat soepel.

Volledig draadloos

Volledig draadloos Jabra Elite Active 65t

Bij een volledig draadloos ontwerp belemmert geen enkel snoer je bewegingsvrijheid. Bovendien zie je eruit alsof je rechtstreeks uit de toekomst komt gestapt. Wat mij betreft erg vet. Je streamt muziek via Bluetooth van je smartphone, tablet of computer. Hierdoor ben je wel genoodzaakt je telefoon of sporthorloge met mp3 speler mee te nemen wanneer je gaat hardlopen. Het exemplaar beschikt niet over het Bluetooth aptX profiel waarmee je muziek in cd kwaliteit streamt.

Geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit Jabra Elite Active 65t

Tijd om het geluid te testen, dus ik jaag jazz, top 40, klassieke en elektronische muziek door de drivers. Ik ben positief verrast. Alle genres vertalen zich goed. Alleen als ik écht heel kritisch ben, hoor ik ruimte voor verbetering. Dit heeft te maken met de balans. Maar wanneer ik via de app met de equalizer de middelhoge tonen accentueer, klinkt het zoals ik denk dat het moet klinken. Ik vind deze functie fijn. Handig wanneer geluid belangrijk voor je is.

Accuduur

Accuduur Jabra Elite Active 65t

De doppen zelf hebben een accuduur van 5 uur. Dankzij het oplaadstation heb je een soort powerbank met 10 extra luisteruren op zak. Ik bekijk de exacte status van de accu in de Sound+ app. Dit vind ik een pre, want op sommige momenten zit ik liever niet zonder muziek. Ook geven de doppen en het oplaadstation middels ledlampen de batterijstatus aan. Zo krijg je een indicatie van het batterijniveau. Wanneer je de doppen niet gebruikt, schakelen ze zichzelf uit. Handig.

Draagcomfort

Jabra Elite Active 65t draagcomfort

De doppen moeten lekker zitten wanneer je de gehele dag naar muziek luistert of sport. Ik draai de doppen in mijn oren zodat de oorclip zich in mijn oorschelp vastklemt. Het is even wennen, maar zeker niet oncomfortabel. Ik ben benieuwd hoe stevig ze zitten, dus spring ik als een pogostick headbangend op en neer. Niets aan de hand. Later in de week ben ik gaan hardlopen. Hierbij heb ik geen calamiteiten ondervonden. Ook tijdens een lange luistersessie zitten ze comfortabel.

Jabra Sound+ app

Jabra Sound+ app

Tijd om de Sound+ app te testen. Hier vind je alle data en instellingen. Naast het aflezen van de batterijstatus vind je hier de data gemeten door de activity tracker. Deze is naar mijn mening niet super bijzonder. Dit omdat hij alleen je stappen en de duur van een activiteit meet. Ik had meer diepgang verwacht. Verder beheer je hier de equalizer, bel instellingen en bepaal je in hoeverre de doppen omgevingsgeluid doorlaten.

Extra's

Jabra Elite Active 65t extra's

Omdat ik in de stad woon, doe ik veel op de fiets. Onderweg naar mijn vriendin schakel ik de HearTrough functie in. Ik krijg meer mee van het verkeer en beweeg veiliger van a naar b. Tussendoor bel ik om door te geven dat ik over 5 minuten arriveer. Ze geeft aan dat mijn stemgeluid goed hoorbaar is. Door de Sidetone functie hoor ik mijn eigen stem. In de handleiding las ik dat je die via de app kunt deactiveren.

Conclusie

Ik ben positief verrast. Gezien de volledig draadloze technologie nog redelijk nieuw is, verwachtte ik bugs. Deze aanname was onjuist. De gebruikerservaring was zeer solide. Het design spreekt mij aan en is voor mij persoonlijk een sterk alternatief voor de bekende, witte tandenborsteltjes. Met het geluid is niets mis. Zeker niet als je overweg kunt met een equalizer. Heb je een sportieve lifestyle en zoek je draadloze oordopjes voor dagelijks gebruik? Dan moet je dit exemplaar zeker meenemen in je keuze.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.835 beoordelingen