The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Specialisten review van het KEF LSX stereo systeem

Het KEF LSX wireless stereo systeem bestaat uit 2 hifi speakers die je als wifi speakers kunt gebruiken in een multiroom opstelling of als geluidsoptie bij je televisie. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat deze speakerset voor ons in huis heeft. Je leest mijn bevindingen in dit artikel.

KEF LSX

aanbieding
Bluetooth | Middelgroot (15-25 cm) | Uni-Q driver
Adviesprijs 1.199,- 899,-
op voorraad
  • Via wifi of Bluetooth verbind je de speakers draadloos met je telefoon.
  • De speakers kunnen hoge tonen helder en duidelijk weergeven.
  • Verbind via de subwooferpoort een subwoofer met de speakers voor een diepe basweergave.
  • Er zitten geen knoppen om je muziek te bedienen op de speakers.
  • Er wordt geen optische kabel meegeleverd om de speakers aan te sluiten op je televisie.

Eerste indruk

Speakers

Zodra ik de speakers uit de doos haal, is het uiterlijk van de speakers het eerste dat mij opvalt. Het design spreekt mij persoonlijk erg aan. Een mooie combinatie van een Kvadrat stof met een matte kunststof. Ik zie veel aansluitmogelijkheden aan de achterzijde van de speaker en er wordt een handige afstandsbediening meegeleverd.

Installatie

KEF LSX installeren

Via de App store op mijn smartphone download ik de KEF Control app. Ik sluit de speakers ondertussen aan op netstroom en voor een hogere geluidskwaliteit verbind ik de ethernetkabel tussen de 2 speakers. Ik loop het installatieproces door in de app, wat mij alles meevalt: de installatie is met 5 minuten zo gepiept.

Het geluid

Speaker

De speakers zijn vrij klein, maar kunnen bedraad tot maar liefst 24-bit/192kHz afspelen en draadloos tot 24-bit/96kHz. Dat betekent dat de speakers ook vrij hoge tonen helder en duidelijk weergeven. Ik heb de volgende nummers afgespeeld om te luisteren hoe het geluid klinkt:

Sade - Smooth Operator: een rustig nummer waar stem centraal staat. Het geluid blijft helder en gedetailleerd. De stem komt goed tot zijn recht. De bas is hoorbaar bij de lage muziekdelen van het nummer.

Foreigner - Cold As Ice: een nummer met wat uitspattingen. Het geluid is erg gedetailleerd en ook hier is de bas goed aanwezig, maar niet te overdreven. De stemmen blijven goed verstaanbaar.

Ik kan dus concluderen dat ik tevreden ben over de geluidskwaliteit.

De app

De KEF app

De app KEF Control heb ik al gebruikt bij de installatie. Hier was de app al eenvoudig in gebruik, maar met de bediening van de speakers ook. Je voegt eenvoudig een extra speaker toe, pauzeert de muziek of verandert het volume. Ook kun je aangeven of je de speakers verbindt via wifi, Bluetooth, een optische kabel of aux-kabel. Rechtsonder vind je het symbool voor de equalizer settings. Wanneer ik hierop klik, opent een menu waar ik aan kan geven hoe ver de speakers van de muur vandaan staan, hoe groot de ruimte is waar de speakers in staan en of er al een subwoofer aangesloten is op de speakers.

Connectiviteit

App verbinden

Deze speakers bieden veel mogelijkheden. Naast wifi, spelen de speakers ook muziek af via een Bluetooth verbinding. Handig voor plekken waar de wifi verbinding minder sterk is, zoals de tuin. De speakers verbind je eenvoudig met streamingdiensten zoals Apple Music, AirPlay2 en Spotify Connect. Via een optische kabel sluit je de speakers aan op je tv. Helaas wordt deze kabel niet meegeleverd, die moet je apart aanschaffen. Dankzij de aux ingang sluit je ook eenvoudig een koptelefoon of mp3 speler aan op de speakers. En met de subwoofer uitgang voeg je een subwoofer toe aan je speakerset.

Conclusie: onder de indruk

De KEF LSX speakers zijn vrij compact, maar dat is niet terug te horen in het geluid. Het geluid is helder en gedetailleerd, stemmen blijven goed verstaanbaar en de basgeluiden komen goed tot hun recht. De installatie is zo gepiept en de app op je smartphone is verder vrij eenvoudig in gebruik. Wanneer je de ethernetkabel gebruikt bij deze set, blijft de geluidskwaliteit meer gewaarborgd dan bij andere wifi speakers. Het zijn dan echt hifi speakers met een wifi verbinding. Het design mag ook niet achterwege blijven: deze speakers passen in elk interieur.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen