The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

Specialisten review van de Lenovo IdeaPad S145-15IWL laptops (2019)

De laptops in de Lenovo IdeaPad S145-15IWL serie zijn goede laptops voor studenten en zzp'ers voor basistaken. Schrijf verslagen of stream een filmpje. Verwacht in deze prijsklasse geen wonderen, maar de IdeaPad doet volgens de Chinese fabrikant zijn basistaken prima. Ik heb in deze specialisten review de Lenovo IdeaPad S145-15IWL 81MV00HRMH uit de serie getest. Mijn bevindingen lees je hieronder.

De Lenovo IdeaPad S145-15IWL serie

Lenovo IdeaPad S145-15IWL 81MV00HRMH

De modellen in de Lenovo IdeaPad S145 serie zijn laptops die geschikt zijn voor basistaken als het schrijven van verslagen of surfen op het internet. Laptops in deze serie hebben de volgende variaties:

  • Processor: Intel Pentium, Intel Core i3 tot i5.
  • Werkgeheugen: 4 GB tot 8 GB RAM.
  • Opslagcapaciteit: 128 GB tot 256 GB SSD.

Lichtgewicht

Gewicht Lenovo IdeaPad

Het eerste wat opvalt als je de Lenovo IdeaPad S145-15IWL 81MV00HRMH uit de doos haalt is het gewicht. Zelf met één hand kan ik de laptop nog makkelijk in de lucht houden. En ik ben geen bodybuilder. De laptop is met 1,85 kilogram redelijk licht en je draagt hem dus makkelijk met je mee in een rugzak naar college of je werkplek, zonder dat dit een pijnlijke rug oplevert.

Goed uitziend plastic

Plastic Lenovo IdeaPad

De bouwkwaliteit van de laptop is niet van topklasse. Maar prima voor deze prijs. Vooral de plastic onderkant en de plastic randen om het scherm voelen niet erg stevig. Het beeldscherm is wankel en lichte trillingen laten het scherm beven. Als je studiegenoot zijn collegebankje iets te hard dichtklapt bijvoorbeeld trilt het laptopscherm. De matige bouwkwaliteit ervaar je verder alleen als je het product aanraakt. De esthetiek van dit product verhult zijn mankementen. Het design ziet er namelijk mooi uit door een aluminium glanslaag.

Plat toetsenbord

Lenovo IdeaPad PowerPoint typen

Als je de Lenovo laptop koopt, ga je deze waarschijnlijk gebruiken voor simpele taken als het typen van verslagen of het bewerken van een spreadsheet. De toetsen van het toetsenbord zijn vrij plat en er is dan ook weinig 'travel' van de toetsen. Dit typt niet optimaal en voor het schrijven van je debuutroman is het dus verstandig om een extern toetsenbord aan te sluiten. Ook het touchpad werkt zelfs na het tweaken van de instellingen stroef en een externe muis is bij intensief gebruik aanbevolen.

Gemiddelde batterijduur

Batterij Lenovo IdeaPad S145

De laptop moet aan een stroomadapter na het kijken van ongeveer 2 full hd films op Netflix. Bij intensief gebruik houdt de batterij het dus zo'n 4 a 5 uur vol. Een college of een werkgroep zit je er dus wel mee uit, maar heb je een langere dag dan is het verstandig om de oplaadkabel mee te nemen. Voor een product in deze prijsklasse is de batterijduur prima.

Redelijke beeldkwaliteit

Lenovo IdeaPad S145 voetbal kijken beeldscherm

De beeldkwaliteit is goed. Het scherm heeft een full hd resolutie wat prima is voor deze prijsklasse. Vanuit alle kijkhoeken heb je goed beeld en je studiegenoten of collega's schrijven dus gemakkelijk mee met je aantekeningen. Het beeldscherm kan alleen niet heel fel en de standen van de helderheidsinstellingen liggen dicht bij elkaar. Het scherm feller of minder fel zetten heeft dus weinig effect. Ook zijn de kleuren wat flets.

Voldoende aansluitingen

Aansluitingen Lenovo IdeaPad

De Lenovo IdeaPad S145 heeft voldoende aansluitingen. Er zit een SD kaartlezer in en een 3,5 mm aansluiting voor je koptelefoon. Ook beschikt de laptop over 3 usb poorten en een hdmi aansluiting. Voldoende dus om een muis, toetsenbord en extern monitor op de laptop aan te sluiten.

Conclusie

Internetten, e-mailen & tekstverwerken | Intel Core i3 - 8GB - 256GB SSD | Anti-glare scherm
549,-
niet meer leverbaar
  • Een IdeaPad S145 weegt niet meer dan 1,85 kg waardoor je hem makkelijk met je meeneemt naar college of werk.
  • Op het full hd beeldscherm kijk je naar films en series in 1080p resolutie, dat is dubbel zo scherp als een hd scherm.
  • Dankzij de aluminium laag op de achterkant van het beeldscherm en op het toetsenbord, ziet de laptop er niet van plastic uit.
  • Het toetsenbord is erg plat waardoor het typen van langere verslagen niet optimaal is.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen