The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laurence

Specialisten review van de Loewe bild 2.55

Loewe heeft een gevarieerd aanbod aan OLED modellen. Voor deze review test ik de bild 2.55. Deze tv beschikt over het stijlvolle design waar Loewe bekend om staat, een geïntegreerde soundbar en een uitstekende beeldkwaliteit. Hier lees je wat ik van de belangrijkste eigenschappen vind.

De Loewe bild 2.55

4K (UHD), UHD premium | Smart tv: merk specifiek | 100 Hertz
2.699,-
niet meer leverbaar
  • Dankzij de 4K en HDR ondersteuning kijk je naar heldere en kleurrijke beelden.
  • Het OLED scherm levert een diepe zwartweergave, een sterk contrast en een brede kijkhoek.
  • De ingebouwde soundbar zorgt voor een duidelijke weergave van vocalen, effecten en bassen.
  • Met deze tv krijg je geen toegang tot de Netflix app, maar een browser versie.

Eerste indruk

Loewe eerste indruk

De standaard bestaat uit een cilindervormige voet en een stevige metalen plaat. Het is de bedoeling dat je de tv hierop tilt en vervolgens vastschroeft. Deze handelingen vragen om secuurheid en extra spierballen, maar gelukkig krijg ik hulp van een collega. Het installatieproces bevat duidelijke stappen met een uitgebreide uitleg. Het is alleen jammer dat je de stap voor het instellen van de tv zenders niet kan overslaan. Ik had geen tuner bij de hand, dus liep hier in eerste instantie vast.

Realistische beeldweergave

Loewe bild 2.55 beeldkwaliteit

De bild 2.55 beschikt over 4K en HDR ondersteuning, inclusief Dolby Vision. Hierdoor haal je het maximale uit de beeldkwaliteit van Dolby Vision Blu-rays of online video’s. De haarscherpe beeldkwaliteit van de tv maakt direct indruk. Ik heb niet tot nauwelijks last van beeldruis of -fouten als gekartelde randen. Voor een OLED tv levert het scherm een standaard helderheid. Deze is niet erg hoog, maar voldoende voor een realistische HDR weergave. Kleurnuances en felle tinten zijn duidelijk zichtbaar.

Krachtig contrast door het diepe zwart

Loewe Bild 2.55 OLED zwartweergave

Het OLED scherm heeft geen achtergrondverlichting, maar pixels die individueel oplichten of dimmen. Ik zie het voordeel direct wanneer ik de tv aanzet. Het lijkt net alsof het pikzwarte scherm uitstaat, totdat het witte Loewe logo in het midden verschijnt. Dankzij de nauwkeurige zwartweergave straalt het logo geen lichte gloed uit. Dit diepe zwart zorgt voor een sterk contrast. Wanneer ik een scène van een donker bos bekijk, zie ik veel zwartdetail en subtiele kleurtinten.

De beeldkwaliteit instellen

Loewe Bild 2.55 beeldkwaliteit instellen

Vergeleken met andere OLED tv’s heeft deze een beperkt aanbod aan beeldinstellingen. Dit is alleen een gemis wanneer je graag alle details naar eigen smaak aanpast. De standaard beeldmodi leveren namelijk een natuurgetrouw beeld waar je weinig aan hoeft te veranderen. Voor een realistische beeldkwaliteit gaat mijn voorkeur uit naar de Bioscoop modus, met de kleurtemperatuur op Zacht. De Image+ Active instelling verbetert het contrast. Als je naar HDR beelden kijkt, kun je deze gerust uitschakelen.

Uitstekende kijkhoek, geen storende reflecties

Loewe Bild 2.55 kijkhoek en reflecties

Dankzij het OLED scherm heeft de tv een uitstekende kijkhoek. Ook wanneer ik schuin voor de tv sta, heb ik geen last van contrastverlies of kleurvervormingen. Deze brede kijkhoek is een groot voordeel wanneer je met een grote groep mensen tv kijkt. Als ik in een verlichte kamer donkere beelden bekijk, is het scherm gevoelig voor reflecties. Hierdoor zie ik mezelf soms zitten. Echt storend worden deze reflecties daarentegen niet.

Eigenzinnig design met draaibare voet

De tv heeft het eigenzinnige ontwerp dat je van Loewe mag verwachten. Zowel het dunne metalen kader als de voet zijn afgewerkt met hoogwaardige metalen materialen, waardoor de tv een premium uiterlijk heeft. Het bovenste deel bestaat alleen uit een dunne rand en onderaan zit een luxe afgewerkte soundbar. De draaibare voet is een unieke en handige eigenschap. Hiermee draai ik de tv gemakkelijk naar links of rechts. Aan de achterkant zitten 2 platen die de aansluitingen netjes verbergen.

Duidelijk geluid met stevige bas

Loewe Bild 2.55 soundbar

De geïntegreerde soundbar bestaat uit 2 speakers van 20 watt. Ik ben vooral verrast door de diepe bas die deze speakers produceren. Hierdoor klinken niet alleen films, maar ook muzieknummers extra krachtig. Zelfs bij een hoog volume worden effecten en vocalen duidelijk weergegeven. De tv geeft je de keuze uit een aantal handige geluidsinstellingen, zoals Standaard of Pop. De Mini Defined functie creëert een aangepaste geluidsweergave op basis van je leeftijd. In mijn geval worden de vocalen versterkt.

Gebruiksvriendelijke afstandsbediening

Loewe Bild 2.55 afstandsbediening

Net als de tv heeft de afstandsbediening een luxe uitstraling. Zo is de bovenkant afgewerkt met metaal. Ik vind het handig dat de belangrijkste knoppen, zoals de pijltjes- en programmaknoppen, rondom de OK knop geplaatst zijn. Hierdoor selecteer ik gemakkelijk opties zonder dat ik de positie van mijn hand verander. De Back, Menu en Home toetsen staan vrij dicht op elkaar, waardoor ik moet opletten dat ik er niet 2 tegelijkertijd indruk. De cijfertoetsen staan gelukkig wel verder uit elkaar.

Overzichtelijk smart menu, maar geen Netflix app

Loewe Bild 2.55 smart menu

Het Home menu neemt het volledige beeld in beslag. Hierin staan alle aansluitingen, apps en overige opties overzichtelijk bij elkaar. Er staan veel Duitse apps die ik waarschijnlijk nooit ga gebruiken in de lijst, terwijl een geïntegreerde Netflix app ontbreekt. In plaats hiervan krijg ik een browser versie zonder 4K kwaliteit, waarbij ik vrij onhandig met een pijltjescursor moet navigeren. Op optimaal van Netflix series te genieten, heb je dus een externe mediaspeler als een Chromecast nodig.

Conclusie

4K (UHD), UHD premium | Smart tv: merk specifiek | 100 Hertz
2.699,-
niet meer leverbaar

Met de Loewe bild 2.55 haal je een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit in huis. De combinatie van de gedetailleerde beeldweergave en het natuurgetrouwe kleurbereik zorgt voor een realistische kijkervaring. Het eigenzinnige en luxe afgewerkte uiterlijk geeft de tv net dat beetje extra stijl. Houd er wel rekening mee dat de ingebouwde apps misschien niet aan je wensen voldoen, vooral wanneer je graag naar Netflix series kijkt. In dit geval heb je een externe mediaspeler nodig, zoals een Chromecast of spelcomputer.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 17.005 beoordelingen