The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Specialisten review Magimix Nespresso Vertuo Plus

Met de Nespresso Vertuo Plus zet je behalve espresso's ook grotere koppen koffie. De koffiecups, de zetmethode en bediening verschillen van een Nespresso Original machine. Ik was daarom heel benieuwd naar deze koffiemachine en kon niet wachten om hem uit te testen. In deze specialisten review vertel ik wat ik van de Nespresso Vertuo Plus vind.

In het kort

Inhoud waterreservoir 1,8 l | Kunststof, metaal | 13 Gran Lungo's per vol waterreservoir
199,-
tijdelijk uitverkocht
  • Je zet met de Vertuo grotere koppen koffie.
  • De koffiemachine heeft een luxe uitstraling en bedient heel prettig.
  • De koffie is goed van smaak en de koffie is goed warm.
  • De machine herkent de soort cup die je erin doet en gebruikt zo precies genoeg water.
  • Tijdens het koffiezetten maakt de machine een vrij hoog, centrifugerend geluid.
  • De liefhebber van ristretto's, espresso's en lungo's heeft een beter apparaat aan de Nespresso Original.

In de doos

Nespresso vertuo unboxing

De Nespresso machine zit in een handige draagdoos met een hengsel en is netjes ingepakt in piepschuim ter bescherming. Ik haal het apparaat uit de doos en zie al snel dat er een vierkant doosje bij zit. Als ik het doosje open zie ik dat er speciale vertuo koffiecups in zitten, in verschillende smaken en voor verschillende kopgroottes. Handig, want dan ga ik zo direct aan de slag. De koffiemachine zelf heeft een luxe uitstraling dankzij het moderne design en de stevige, roestvrijstalen lekbak en hendel.

Bediening

Nespresso Vertuo bedienen

Voordat je een koffiecup in de machine doet, duw je de rvs hendel een tikje omhoog. De bovenkant van de koffiemachine opent zich vervolgens automatisch. Dit geeft een luxe gevoel en ik heb ook niet eerder een cupmachine gezien die dat zo doet. Op de machine zit maar 1 knop. Je hoeft dus niet zelf een kopgrootte te kiezen, want dat regelt de koffiemachine zelf. Het apparaat herkent namelijk de barcode die op de koffiecup staat en gebruikt zo precies genoeg water.

Vertuo koffiecups

Nespresso Vertuo cups

De koffiecups die je voor de Vertuo gebruikt, zijn anders dan de reguliere Nespresso cupjes. Ze verschillen van grootte, vorm én ze hebben een barcode op de rand van de cup. Hoe platter de cup, hoe kleiner jouw kopje koffie wordt. De platte capsules zijn dan ook voor het zetten van een espresso, de wat dikkere cups voor een grote lungo en de allerdikste cup voor een extra grote koffie. De verschillende kleurtjes staan voor een bepaalde smaak.

Koffiezetten

Koffie zetten met de Nespresso Vertuo

Ik zet zowel een espresso als een gran lungo. De cup leg ik op zijn kop in de machine. Nadat ik op de knop voor koffie druk, begint de machine met centrifugeren. Het hete water draait razendsnel door de koffiecup heen. Dit maakt een specifiek geluid, te vergelijken met het ronddraaien van een wasmachine, maar dan wat hoger en stukken zachter (gelukkig). Na het zetten valt de gebruikte cup vanzelf in de opvangbak.

Smaak van de koffie

Hoe smaakt Nespresso Vertuo koffie?

Het valt op dat er een dikke cremalaag ontstaat door de ronddraaiende zettechnologie. De smaak van een espresso is goed, maar relatief gezien bevat een espresso veel schuim. Het is niet mogelijk om een normale lungo te zetten, dus maak ik een grotere variant. De grote lungo heeft ook zo'n dikke cremalaag. De koffie is er heet. Zelf moet ik even wennen aan de dikke schuimlaag. De schuimlaag smaakt iets bitter, maar ik heb dan ook geen suiker aan mijn koffie toegevoegd.

Conclusie

Inhoud waterreservoir 1,8 l | Kunststof, metaal | 13 Gran Lungo's per vol waterreservoir
199,-
tijdelijk uitverkocht

De Vertuo heeft een luxe uitstraling en bedient prettig. De koffiemachine is geschikt voor de liefhebber van grotere koppen koffie. Houd er rekening mee dat je speciale Vertuo cups nodig hebt om koffie te zetten met de Vertuo. Het koffiezetten gaat gemakkelijk, maar de machine maakt wel een vrij hoog geluid door de ronddraaiende zettechniek. De koffie smaakt lekker. Wel moet je houden van goed hete koffie en van een extra dikke schuimlaag.

Iris
Artikel van:
Iris Koffiemachinespecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen