The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Siebe

Specialisten review van de Microsoft Surface Go - 8 GB - 128 GB

Microsoft Surface Go - 8 GB - 128 GB is een betaalbare en minder krachtige variant dan de Surface Book serie van Microsoft. Of hij de verwachtingen waarmaakt? Dat ligt eraan of je voor deze 2-in-1 een type cover aanschaft of niet. Lees mijn Specialisten review hieronder.

Samengevat

Internetten, e-mailen & tekstverwerken | Intel Pentium Gold - 8GB - 128GB SSD | De kleinste en lichtste Surface tot nu toe
599,-
niet meer leverbaar

De Microsoft Surface Go is zonder type cover een middelmatige tablet die pas uitblinkt als je er een type cover bij aanschaft. Met toetsenbord is het namelijk een compacte 2-in-1 die heerlijk typt, lang op een batterijlading doet en er stijlvol uitziet.

Eerste indruk

Surface Go uit doos

Zodra ik de Surface Go uit de verpakking haal, herinner ik mij het grootste minpunt van de Microsoft Surface modellen. Het toetsenbord (de Surface type cover) wordt niet meegeleverd en schaf je los aan. Een groot gemis, aangezien de technische specificaties van dit model niet boven die van een gemiddelde tablet uitsteken. De oplader heeft een magnetische aansluiting die erg makkelijk in de sleuf voor de oplader klikt. Een fijne toevoeging, waardoor het geheel net wat beter aanvoelt.

Zonder type cover een middelmatige tablet

Surface Go typecover

Het gemis van het toetsenbord (de Surface type cover) wordt al pijnlijk duidelijk bij de Windows installatie. Het 10 inch touchscreen laat een digitaal toetsenbord zien, dat ergerlijk over de invulvelden heen valt. Ik loop met moeite de volledige setup door en besluit te wachten tot de type cover binnen is. Als je voornamelijk op zoek bent naar een tablet, dan zijn er betere én goedkopere alternatieven.

Met type cover een stijlvolle laptop

Surface Go standaard

De Surface type cover heeft een magnetische aansluiting, waarmee het toetsenbord met een fijn geluid aan de Surface vastklikt. Hiermee verandert de middelmatige tablet in een stijlvolle laptop die erg geschikt is voor op reis. Met de standaard zet je de laptop neer en ga je aan de slag met het betere typwerk. De kleine toetsen zijn even wennen maar typen erg fijn. Het toetsenbord staat hellend omhoog, waardoor je polsen niet snel overbelast raken.

Prima prestaties voor mobiel gebruik

Surface Go onderweg

De Surface Go heeft 4 GB RAM en een Intel M3 processor. Hiermee is deze Surface Go voornamelijk geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerken. De prima batterijduur geeft je minimaal een werkdag zonder tussentijds opladen. In combinatie met het compacte scherm is deze Surface van Microsoft ideaal als je veel onderweg bent. Helemaal als je veel mailt of ander tikwerk verricht.

Weinig extra's

Surface Go extra

De Surface Go heeft weinig extra’s. Er is een infraroodcamera, waarmee je op basis van gezichtsherkenning inlogt op Windows 10 Home S. In de praktijk viel de werking tegen. Ik vraag mij of de aanwezigheid van de camera zorgt voor de dikke schermranden om het touchscreen. Een vingerafdruksensor ontbreekt, waardoor ik al snel terugval op het ouderwets typen van een wachtwoord.

Verschil in kwaliteit is soms verwarrend

Surface Go materiaal

De Surface Go is een goedkoper (en kleiner) alternatief voor de Surface Book modellen. Zo is de behuizing en standaard van plastic, en voelen daarmee een beetje goedkoop aan. Het toetsenbord is van hoge kwaliteit, net zoals de (magnetische) aansluitingen. Hiermee voelt het geheel soms als een mengelmoes van verschillende onderdelen. Gelukkig werkt alles wel naar behoren en kom ik nergens onaangename verrassingen tegen.

Siebe
Artikel van:
Siebe Laptopspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.232 beoordelingen