The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

Specialisten review NutriBullet Balance

De NutriBullet Balance is een krachtige blender met een app. In de app bedien je de blender en weeg je de ingrediënten af. Je vindt er ook recepten en je houdt erin bij wat je aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Ik was erg benieuwd naar deze blender in combinatie met de app en testte hem uit. Lees hieronder mijn ervaring.

In het kort

1200 watt vermogen | 0,9 l inhoud | Geschikt voor 2 à 3 glazen
129,95
tijdelijk uitverkocht
  • Met de recepten uit de app weet je precies welke voedingsstoffen je binnen krijgt.
  • De geïntegreerde weegschaal weegt de ingrediënten nauwkeurig af.
  • Dankzij de krachtige motor heb je binnen 1 minuut een gladde smoothie zonder stukjes en zonder schuimlaag.
  • Let op: de NutriBullet is alleen geschikt voor koude bereidingen.
  • De app is in het Engels.

De NutriBullet Balance in gebruik

In deze video zie je een aflevering van Slimmer Huis. Hierin test onze vlogger Dylan de NutriBullet Balance. Hij laat zien hoe de blender werkt en laat alle opties van de app zien. Daarnaast zie je wat de geïntegreerde weegschaal precies inhoudt en wat het voordeel hiervan is voor jou.

Eerste indruk

In de doos

Het eerste wat mij opvalt aan de NutriBullet Balance is dat 'ie er stevig uitziet. Het onderstel is zwaar maar compact, dus neemt relatief weinig ruimte in beslag. Er zitten 2 blenderkannen met drinkrand en drinkdeksel bij, zodat je ze ook als drink- en meeneembeker gebruikt. De blenderkannen hebben een inhoud van 0,9 liter, waar je voor 2 tot 3 personen smoothie in maakt. Ze zijn compact, maar wel wat groot om mee te nemen.

Instellen NutriBullet

Instellen van de NutriBullet Balance

Ik wist niet gelijk hoe ik de NutriBullet moest instellen, dus heb ik de handleiding erbij gepakt. De handleiding is duidelijk en simpel, waardoor je snel weet hoe de blender werkt. Je koppelt jouw smartphone in de app en via bluetooth aan de blender. Wanneer de apparaten verbonden zijn, kleurt de knop op de blender blauw en staat rechtsboven in de app een groen vinkje. Nadat de verbinding werkt, volg je in de app de stappen van het recept.

De app

De NutriBullet Balance app

Bij de blender zit dus een app, namelijk de NutriBullet Balance app. Hiermee bedien je de blender en je vindt er recepten. Je stelt in je profiel in welk doel je hebt om gezonder te worden en welke eetstijl of dieet je volgt. Je geeft ook aan of je bepaalde dingen, zoals gluten, niet eet. De recepten past de app daarop aan. De app is in Nederland gewoon te downloaden, maar is wel in de Engelse taal.

Recept uitzoeken in de app

Recept uitzoeken

De app heeft verschillende soorten recepten, waarvan veel opties voor smoothies. Je hebt ruime keuze, maar wel regelmatig ingrediënten nodig die je niet in de supermarkt koopt. Als je een recept uit de app kiest, staat er precies welke voedingsstoffen erin zitten. Zit er niks voor jou bij? Voeg dan je eigen recept toe. De app weegt via de blender de ingrediënten af en vervolgens sla je het recept op zodat je 'm de volgende keer weer gebruikt.

Let op: de blender is alleen geschikt voor koude ingrediënten.

Een smoothie maken

Wegen in de blender

Ik heb de blender gebruikt voor het maken van een smoothie. De app geeft per ingrediënt aan hoeveel je erin moet doen en weegt dit precies af. Aan het eind verschijnt een timer met de mixtijd. Ik was positief verrast door hoe goed het werkt. Je weet zeker dat je de juiste hoeveelheid toevoegt en de app is heel precies, zelfs 2 gram kruiden werd goed gewogen.

Let op: mix nooit langer dan 1 minuut om oververhitting te voorkomen.

Het resultaat

Het resultaat

Het resultaat was een mooie, gladde smoothie. Er zaten geen stukjes meer in, de kleur was helder en er was geen schuimlaag. De smoothie die ik had gekozen, moest 45 seconden mixen. Dankzij het vermogen van 1200 watt was dit echt genoeg. Ik vond het handig dat je de blenderkan vastzet tijdens het mixen door hem naar beneden te drukken en een kwartslag te draaien. Zo hoef je 'm niet vast te houden, maar gaat de blender wel gewoon door met mixen.

Andere bereidingen

Andere bereidingen in de blender

Om de veelzijdigheid van de blender te testen, heb ik een dipsausje gemaakt. Hier moesten dikkere ingrediënten zoals kwark in. De blender is krachtig genoeg om dikke substanties te mixen. Let er wel op dat de ingrediënten naar beneden zakken. Wanneer dit niet gebeurt, komen de ingrediënten niet in de messen waardoor ze niet gemixt worden. Je lost dit op door (meer) vloeistoffen toe te voegen. Of van te voren even te schudden, zodat de inhoud naar beneden zakt.

Schoonmaken

Vaatwasmachinebestendig

Doordat alle onderdelen los te halen zijn, is de blender makkelijk schoon te maken. Ik heb zelf geen vaatwasser dus moest 'm met de hand afwassen. Met een beetje warm water en wat afwasmiddel was ik zo klaar. Heb jij wel een vaatwasser? De blenderkannen, drinkringen en drinkdeksels reinig je gewoon daarin. Het messenopzetstuk was je even met de hand af. Om de randjes goed schoon te krijgen gebruik je een afwasborstel. Zo snij je je niet en kan je goed bij het vuil.

Conclusie

1200 watt vermogen | 0,9 l inhoud | Geschikt voor 2 à 3 glazen
129,95
tijdelijk uitverkocht

De NutriBullet Balance is een krachtige blender voor smoothies met extra mogelijkheden dankzij de app. Zo kies je in de app uit meer dan 100 recepten. In het recept zie je hoeveel calorieën en welke voedingsstoffen je binnenkrijgt per portie. Met de geïntegreerde weegschaal weeg je de ingrediënten precies af. Harde ingrediënten, zoals ijsklontjes, mixt de blender met gemak fijn. Binnen 1 minuut heb jij een gladde smoothie zonder stukjes en zonder schuim. De blenderkannen zijn wel wat groot om mee te nemen. En voor bereidingen met dikkere ingrediënten, zoals dipsausjes, is de blender minder geschikt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen