The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Specialisten review van de Panasonic Lumix DMC-G7

Tijd om de Panasonic Lumix DMC-G7 te testen. Een gebruiksvriendelijke systeemcamera. Het toestel biedt zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf genoeg opties. De 4K functies maken het helemaal af. In deze specialisten review lees je wat ik van de camera vind. Ik zoom zowel op de prestaties als de bediening en de looks in.

In het kort

16 megapixels, live MOS sensor | 4K Ultra HD, 40 fps, wifi | Inclusief 14-42mm lens | Type fotografie: natuur, landschap, portret, architectuur | Optische zoom: 3x
509,-
tijdelijk uitverkocht

Pluspunten

  • Met de 14-42mm lens maak je onder andere portret- en landschapsfoto's.
  • Filmen in 4K-kwaliteit zorgt voor levensechte beelden.
  • Snelle acties leg je trefzeker vast dankzij het hoge aantal afbeeldingen per seconde.

Minpunten

  • Om 4K-filmbeelden te verwerken is speciale software en een geschikte computer nodig.
  • Er wordt geen geheugenkaart meegeleverd.

Eerste indruk

Eerste indruk

Als ik de camera beet pak, valt het lichte gewicht mij direct op. Het voelt alsof ik een compactcamera in mijn handen heb. Gezien de vele bedieningsknoppen, vermoed ik dat de camera voldoende mogelijkheden biedt voor de creatieve fotograaf. Ik ben ook erg blij met de viewfinder, hiermee kan ik beter mijn kader bepalen. Maar op het grote scherm is vast ook goed te zien wat ik ga vastleggen. Tijd om de proef om de som te nemen.

Scherpstellen

Scherpstellen

Wat mij opviel aan de camera was het snelle autofocussysteem. Het toestel werkt met een technologie die op basis van twee beelden met verschillende scherptediepte het scherpstelpunt voorspelt. Hierdoor kiest de camera automatisch het beste focuspunt in slechts 0,07 seconde. Een ander focuspunt kiezen ging razendsnel via het touchscreen. Ik wilde ook graag zeker zijn van een scherp beeld. Daar hielp de burst-opname bij. Hiermee maakte ik 7 beelden per seconde.

4K

4K filmen

Naar eigen zeggen heeft Panasonic met deze camera 4K kwaliteit voor iedereen toegankelijk gemaakt. Het is inderdaad gemakkelijk om met dit toestel een 4K opname te maken. Naast filmen in deze kwaliteit, kon ik ook foto's halen uit de 4K filmreeksen. Op deze manier weet je zeker dat je het scherpste beeld te pakken hebt. Daarnaast is de foto ook nog eens van hoge kwaliteit.

Bediening

Bediening

Ik vond de camera makkelijk in gebruik. Het veranderen van instellingen ging erg soepel via het touchscreen. Dit touchscreen is kantelbaar, wat de camera geschikt maakt voor vloggen. Daarnaast zitten er twee draaiwielen op de body waarmee ik van modus veranderde en mijn opnametype koos. Verder kon ik voor 5 knoppen zelf de functie kiezen. Ook de beginnende fotograaf kan goed uit de voeten met dit toestel. Met de intelligente automodus maakt de camera in elke situaties de beste foto.

Looks

Uiterlijke kenmerken

De camera heeft een hoekig design. Ik vond hem er hierdoor niet erg aantrekkelijk uitzien. Wat wel fijn is, is het gewicht. Met lens weegt dit toestel slechts 415 gram, terwijl er toch veel opties op zitten. Het touchscreen is lekker groot en de camera heeft een viewfinder. Daarnaast vond ik op de body alle bedieningsknoppen die ik nodig had. De knoppen zaten ook nog eens op erg logische plekken. Hierdoor bediende ik de camera gemakkelijk met 1 hand.

Conclusie

Deze systeemcamera heeft een aantal fijne eigenschappen. Het snelle autofocussysteem is daar 1 van. De camera zorgde ervoor dat het juiste punt scherp was in mijn foto's. Daarnaast zijn de 4K functies een groot pluspunt. Filmen deed ik in deze kwaliteit, maar ik kon ook foto's kiezen uit de 4K filmreeksen. Naast de gevorderde fotograaf, wordt ook de beginner blij van dit toestel. De camera is namelijk erg eenvoudig in gebruik. Het ontwerp draagt hier ook aan bij.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.886 beoordelingen