The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laurence

Specialisten review van de Panasonic TX-55FXW784

De Panasonic TX-55FXW784 behoort tot de beste led tv's van Panasonic. Naast een luxe uiterlijk beschikt dit model over de Studio Colour HCX3 processor. Deze beeldprocessor is onder anderen door specialisten uit Hollywood ontwikkeld, wat hoge verwachtingen schept. Haal ik met deze tv alles uit de HDR kwaliteit van de nieuwste films?

Samengevat

4K (UHD) | Smart tv: Firefox | 100 Hertz
1.139,-
niet meer leverbaar
  • Kleuren en huidtinten komen realistisch in beeld.
  • De glazen rand en de metalen voet geven de tv een luxe uiterlijk.
  • Door de relatief lage helderheid is het contrast soms beperkt.

Eerste indruk

Eerste indruk

Tijdens het uitpakken van de tv krijg ik gelukkig hulp van een collega. Inclusief de voet weegt het toestel 32,5 kilo. Dit maakt hem een stuk zwaarder dan de gemiddelde 55 inch televisie. Wanneer ik het ontwerp voor het eerst goed bekijk, valt de glazen rand direct op. Deze unieke omlijsting geeft het toestel een luxe uiterlijk. Na een simpele installatie ben ik klaar om de functies te testen.

Levensechte kleuren

Kleuren

Om de Studio Colour HCX3 processor te testen, bekijk ik een aantal HDR video's. Ik raak snel onder de indruk van de realistische kleuren. Huid- en andere kleurtinten zijn levendig, gedetailleerd en niet te fel. Persoonlijk houd ik niet van overgesatureerde beelden, waardoor ik de kleurweergave van deze tv erg prettig vind. Het nadeel van de relatief lage helderheid, is het beperkte contrast. Via de beeldinstellingen kun je de helderheid opschroeven, maar dit gaat ten koste van de zwartweergave.

Redelijke kijkhoek en geen hinderlijke reflectie

Kijkhoek en reflectie

Het maakt niet uit op welke plek van de bank ik zit, de beeldkwaliteit blijft hetzelfde. Pas wanneer ik naast de tv zit, worden de kleuren en helderheid aangetast. Het is vooral de reflectie die het beeld vanaf de zijkant onduidelijker maakt. Als ik recht voor de tv zit, heb ik hier minder last van. In verlichte kamers is het spiegeleffect zichtbaar, maar niet storend. Daarom zou ik de gordijnen alleen sluiten als ik naar een film wil kijken.

Stijlvol ontwerp

De glazen rand is de grootste blikvanger van het ontwerp. Doordat de uiteinden van het scherm transparant zijn, integreren deze subtiel met de muur. De voet van geborsteld metaal maakt het luxe uiterlijk af. Je vindt de belangrijkste aansluitingen, zoals 2 HDMI ingangen, aan de zijkant van de tv. Gebruik je de aansluitingen aan de achterkant niet, dan verstop je ze gemakkelijk achter een afdekplaat. Via een opening in de voet werk je de kabels netjes weg.

Goed geluid voor tv programma's

Geluid

Tijdens het bekijken van tv programma's of natuurdocumentaires heb ik weinig op de speakers aan te merken. Stemmen en effecten komen duidelijk naar voren, terwijl de hoge noten van bijvoorbeeld een viool helder klinken. Pas wanneer ik een actiefilm opzet, mis ik een krachtige geluidsweergave. Zo maken de bastonen van een spannende achtervolgingsscène weinig indruk. Aangezien het zonde is om deze premium tv geen hoogwaardig geluid te geven, raad ik minimaal een soundbar aan.

Gebruiksvriendelijke afstandsbediening

Afstandsbediening

De afstandsbediening ligt prettig in de hand en heeft duidelijke knoppen. Met gemak vind ik de belangrijkste functies, zoals de beeldinstellingen. Via een speciale Netflix knop krijg ik direct toegang tot de videodienst. Ga je liever met 1 druk op de knop naar een andere dienst? Dan wijs je een app naar keuze toe aan de My App knop. Net als de voet heeft de afstandsbediening een afwerking van geborsteld metaal. Dit past bij het luxe ontwerp van de tv.

Overzichtelijk smart menu

smart menu

In het My Home Screen menu staan alle apps netjes op een rij. Doordat de iconen niet onnodig groot zijn, passen er veel in 1 beeld. Dat is wel zo overzichtelijk. Sommige populaire videodiensten als YouTube en Netflix zijn al geïnstalleerd. Ontbrekende apps voeg je gemakkelijk toe via de Apps Market. Het is handig dat je apps, aangesloten apparaten of zenders aan een startbalk kunt koppelen. Op deze manier schakel je tijdens het tv kijken snel tussen je favoriete bronnen.

Conclusie

Door het luxe uiterlijk en de indrukwekkende beeldprestaties mag de TX-55FXW784 zich terecht een topmodel noemen. Vooral de levensechte kleurweergave die geen moment aangedikt overkomt, levert een prettige kijkervaring. Het enige minpunt is het beperkte contrast. Wil je het maximale uit de kleurintensiteit van bepaalde HDR beelden halen? Kijk dan ook eens naar tv's die een hogere helderheid produceren. De geluidsweergave is ruim voldoende voor standaard tv gebruik, maar voor een filmervaring is een soundbar aanbevolen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 17.005 beoordelingen