The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Specialisten review van de Philips AC4550/10

De Philips AC4550/10 is de eerste luchtreiniger van Philips die de lucht aan de voorkant aanzuigt in plaats van de achterkant. Daarnaast is hij uitgerust met een betere sensor, waardoor hij zelfs de kleinste verontreinigingen uit de lucht zuivert. Of de luchtreiniger echt helpt tegen vieze geurtjes en verminderen van stof en allergenen? Ik testte het voor je uit.

Philips AC4550/10

Coolblue's advies voor max. 80 m2 | Filtert pollen, allergenen, fijnstof, geuren & rook | Beschikt over een nachtmodus
579,-
niet meer leverbaar
  • Je bedient de luchtreiniger gemakkelijk op afstand met de Air Matters app, ook als je niet thuis bent.
  • Dankzij de lichtring en de app ben je altijd op de hoogte van de huidige luchtkwaliteit in huis.
  • Via de app stel je een werkingsschema in, zodat de luchtreiniger altijd op het juiste moment aanstaat.
  • 's Nachts dim je de lichtring en het display, zodat je geen last hebt van het licht.
  • Als je de luchtreiniger handmatig uitzet moet je de luchtreiniger opnieuw verbinden met wifi.
  • In de hoogste ventilatiestand maakt de luchtreiniger behoorlijk wat geluid.

Uit de doos

Unboxing Philips AC4550/10

Eenmaal thuis heb ik de luchtreiniger direct uitgepakt. In de doos vind je de luchtreiniger en een handleiding. Het HEPA en koolstoffilter heeft Philips alvast voor je in het apparaat gezet. Je moet de filters alleen nog uit het plastic halen, voordat je de zuiveraar aanzet. Het fijne aan de Philips AC4550/10 is dat hij de lucht aan de voorkant aanzuigt. Hierdoor plaats je hem wat dichter tegen de muur, zonder dat hij zijn kracht verliest.

De Air Matters app

Air Matters app

Zodra je de reiniger aanzet probeert hij verbinding te maken met de wifi. Hoe je dit doet, legt Philips je stap voor stap uit in de app. Met de app bedien je de luchtreiniger gemakkelijk op afstand en zie je wat de huidige luchtkwaliteit in huis is. De app heeft wel een nadeel. Als je een werkingsschema hebt ingesteld of de luchtreiniger uitschakelt, moet je de luchtreiniger telkens opnieuw verbinden en koppelen met de app.

Luchtkwaliteit meten

Luchtkwaliteit meten

De luchtkwaliteit bij mij thuis was niet best. Toen ik hem aanzette kleurde hij direct rood, zowel voor gas, fijnstof als allergenen. Na een halfuurtje kleurde het licht weer blauw en ging de reiniger zachter werken. Mijn katten vonden dit een goed moment om de reiniger eens van dichtbij te bekijken. De luchtreiniger pikte direct hun allergenen op en begon harder te werken. Dat was best even schrikken, want het geluid in de hoogste stand is een stuk harder dan in de laagste stand.

Fluisterstil in de laagste stand

Philips luchtreiniger

Om de lucht in huis te zuiveren heb je keuze uit 5 ventilatiestanden: automatisch, slaap, 1, 2 en turbo. Het grootste gedeelte van de tijd heb ik de luchtreiniger in stand 1 gezet. In de hoogste stand moest ik het geluid van de tv op 30 zetten terwijl hij normaal op 11 staat. De automatische modus past zijn ventilatiesnelheid telkens aan, waardoor ook het geluid verandert. Niet erg praktisch als je tv aan het kijken bent, wel een fijne stand als je niet thuis bent.

Minder geurtjes en stof

Philips luchtreinigers

Thuis heb ik 2 katten rondlopen die behoorlijk wat stof produceren met het graven in de kattenbak. Daarnaast wordt er ook binnen gerookt bij ons thuis. Genoeg stof en vieze geurtjes dus. Door de luchtreiniger rook het in huis veel minder naar kattenbak en sigarettenrook dan zonder reiniger. Ook had ik het idee dat het veel minder stoffig was. Normaal lag er na 2 dagen alweer een laagje stof op de kastjes en dat was nu pas na een week.

Conclusie

Coolblue's advies voor max. 80 m2 | Filtert pollen, allergenen, fijnstof, geuren & rook | Beschikt over een nachtmodus
579,-
niet meer leverbaar

Ik ben blij verrast met het resultaat van de luchtreiniger. Het ruikt veel minder naar kattenbak en sigarettenrook en het is minder stoffig in huis. Het geluid in de laagste standen is erg stil, waardoor je het geluid van de tv niet harder hoeft te zetten. Wat ik erg prettig vind aan deze luchtreiniger, is dat je hem gemakkelijk op afstand bestuurt met de app en altijd op de hoogte bent van de luchtkwaliteit in huis.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.169 beoordelingen