The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Specialisten review Philips Latte Go

De Philips Latte Go is anders dan andere volautomaten met een melkreservoir. Er zitten namelijk geen slangetjes aan, waardoor schoonspoelen en reinigen met speciale melkreiniger bij deze machine niet nodig is. Zelf was ik erg benieuwd naar deze innovatie van Philips. Daarom heb ik er één in huis gehaald , zodat ik 'm zelf is even goed kon uittesten. Ik kan je vertellen; dat was zeker geen straf!

In het kort

1,8 liter waterreservoir | Uitneembaar melkreservoir | 1 instelbaar gebruikersprofiel
549,-
op voorraad
 • Zeer onderhoudsvriendelijk melksysteem.
 • Lekkere espresso en koffie, instelbaar naar smaak.
 • Eenvoudige bediening.
 • Maakt veel geluid bij het zetten van een cappuccino.
 • Waterreservoir is snel leeg.

Eerste indruk

Wanneer ik de koffiemachine uit de doos haal, valt het me direct op dat ‘ie lekker compact van formaat is. Het melkreservoir bestaat uit slechts 2 delen en heeft geen melkslang. Je klikt 'm gemakkelijk in de machine en klaar is kees. De behuizing is van kunststof en voelt niet heel stevig aan wanneer ik er op tik. Verder is de volautomaat prima afgewerkt en ziet ‘ie er mooi uit.

Onderhoudsarm melksysteem

Onderhoudsarm melksysteem

Het grootste pluspunt van de Philips Latte Go is het onderhoudsvriendelijke melksysteem. Waar je bij andere volautomaten veel tijd kwijt bent met spoelen én het reinigen van de vele inwendige en uitwendige onderdelen, is dit bij de Latte Go vliegensvlug gepiept. Het melkreservoir bestaat uit slechts 2 onderdelen die je heel gemakkelijk afspoelt onder de kraan. Wanneer de melkresten niet zo makkelijk weg te spoelen zijn, reinig je het reservoir ook in de vaatwasmachine. Tussen de bereidingen door klik je het melkreservoir eenvoudig los en zet je 'm in de koelkast. Handig, want zo blijft de melk vers.

 • Het 2-delige melkreservoir spoel je simpelweg af onder de kraan.

Bediening en gebruiksgemak

Bediening en gebruiksgemak

Een kop koffie, cappuccino of latte macchiato zet je met 1 druk op de knop. Wil je de instellingen wijzigen? Dan doe je dit via het menu. In het begin is het even uitvogelen hoe dit werkt. De knop voor een cappuccino gebruik je bijvoorbeeld óók wanneer je naar boven wilt navigeren in het keuzemenu. Er zitten verder weinig toeters en bellen op de machine. Het bonenreservoir sluit je af met een extra kunstof deksel, zodat de bonen langer vers blijven. Houd er rekening mee dat het opschuimen van melk erg veel geluid maakt. Ook is het waterreservoir van 1,8 liter snel leeg wanneer je een paar koppen koffie achter elkaar zet.

 • Eenvoudige bediening, zonder poespas.
 • Maakt veel geluid tijdens het opschuimen van melk.
 • Waterreservoir is snel leeg.

De smaak van koffie- en melkspecialiteiten

Koffie- en melkspecialiteiten smaak

Een espresso of een lungo is goed van smaak. De sterkte pas je voor iedere koffiespecialiteit aan door 1 tot aan 5 boontjes te selecteren. Uiteraard is de smaak van de koffie ook afhankelijk van de koffienbonen die je gebruikt. Voor het zetten van melkspecialiteiten heb ik gekoelde, volle melk gebruikt. Een latte macchiato heeft 3 mooie laagjes; warme melk, koffie en een goede laag melkschuim. Zowel de latte macchiato als de cappuccino smaken goed, alleen de cappuccino heeft wat weinig melkschuim. Ook zitten er vrij veel belletjes in het schuim, waardoor het minder zacht en lobbig is.

 • Sterkte van een kop koffie pas je aan naar smaak.
 • Een latte macchiato smaakt lekker én ziet er mooi uit.
 • De schuimlaag is wat dun en er zitten vrij veel belletjes in het melkschuim.

Eindoordeel

De Philips Latte Go is een aanrader wanneer je graag snel een cappuccino of latte macchiato maakt, zonder gedoe. Je bent namelijk achteraf veel minder tijd kwijt aan het reinigen van het melksysteem. Het unieke Latte Go systeem spoel je eenvoudig af onder de kraan en klaar is Kees. Dit scheelt je ook in de kosten, want melksysteemreiniger heb je hier niet nodig. Houd er wel rekening mee dat het zetten van een cappuccino veel geluid maakt en dat het waterreservoir snel leeg raakt.

Iris
Artikel van:
Iris Koffiemachinespecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.874 beoordelingen