The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Specialisten review Philips Latte Go

De Philips Latte Go is anders dan andere volautomaten met een melkreservoir. Er zitten namelijk geen slangetjes aan, waardoor schoonspoelen en reinigen met speciale melkreiniger bij deze machine niet nodig is. Zelf was ik erg benieuwd naar deze innovatie van Philips. Daarom heb ik er één in huis gehaald , zodat ik 'm zelf kon uittesten.

In het kort

1,8 liter waterreservoir | Uitneembaar melkreservoir | 1 instelbaar gebruikersprofiel
449,-
niet meer leverbaar
  • Het 2-delige Latte Go melkreservoir reinig je eenvoudig, door 'm simpelweg af te spoelen onder de kraan.
  • Je past de koffiespecialiteiten aan naar jouw smaak door de koffiesterkte, -volume en -temperatuur aan te passen.
  • Via het tekstdisplay word je tijdens het koffie zetten begeleid door een menu met keuzeopties.
  • Maakt met 71 decibel veel meer geluid dan andere volautomatische koffiemachines.
  • Het relatief kleine melk- en waterreservoir vul je bij intensief gebruik regelmatig bij.

Eerste indruk van de Philips Latte Go

Koffie- en melkspecialiteiten

Wanneer ik de koffiemachine uit de doos haal, valt het me direct op dat ‘ie lekker compact van formaat is. Het melkreservoir bestaat uit slechts 2 delen en heeft geen melkslang. Je klikt 'm gemakkelijk in de machine en klaar is kees. De behuizing is van kunststof en voelt niet heel stevig aan wanneer ik er op tik. Verder is de volautomaat prima afgewerkt en ziet ‘ie er mooi uit.

Onderhoudsarm melksysteem

Melksysteem onder kraan

Het grootste pluspunt van deze volautomaat is het onderhoudsvriendelijke melksysteem. Het bestaat namelijk maar uit 2 onderdelen, zodat je 'm gemakkelijk reinigt. Je hoeft het melksysteem eigenlijk alleen even af te spoelen onder de kraan. Blijven er nou wat hardnekkige melkresten achter, dan reinig je 'm nog even in de vaatwasser. Tussen de bereidingen door klik je het melkreservoir eenvoudig los en zet je 'm in de koelkast. Handig, want zo blijft de melk vers.

Koffie naar smaak instellen

koffiesmaak instellen knop

Een kop koffie, cappuccino of latte macchiato zet je met één druk op de knop. Wil je de instellingen wijzigen? Dan doe je dit via het menu. Zo pas je het koffievolume en de koffietemperatuur aan naar jouw smaak. In het begin is het even uitvogelen hoe dit werkt. De knop voor een cappuccino gebruik je bijvoorbeeld óók wanneer je naar boven wilt navigeren in het keuzemenu.

De smaak van koffie- en melkspecialiteiten

Melk in melksysteem gieten

De espresso en lungo zijn goed van smaak. De sterkte pas je voor iedere koffiespecialiteit aan door 1 tot aan 5 boontjes te selecteren. Voor het zetten van melkspecialiteiten heb ik gekoelde, volle melk gebruikt. Een latte macchiato heeft 3 mooie laagjes; warme melk, koffie en een goede laag melkschuim. Zowel de latte macchiato als de cappuccino smaken goed, alleen de cappuccino heeft wat weinig melkschuim. Ook zitten er vrij veel belletjes in het schuim, waardoor het minder zacht en lobbig is.

De machine zelf

Bonenreservoir

De machine is compact van formaat en er zitten weinig toeters en bellen op de machine. Handig, voor in een kleine keuken. Het bonenreservoir sluit je af met een extra kunstof deksel, zodat de bonen langer vers blijven. Het waterreservoir is compact, maar is daardoor wel snel leeg wanneer je een paar koppen koffie achter elkaar zet. Verder vind ik dat het opschuimen van melk erg veel geluid maakt.

Conclusie

1,8 liter waterreservoir | Uitneembaar melkreservoir | 1 instelbaar gebruikersprofiel
449,-
niet meer leverbaar

De Philips Latte Go is een aanrader wanneer je graag snel een cappuccino of latte macchiato maakt, zonder gedoe. Je bent achteraf namelijk veel minder tijd kwijt aan het reinigen van het melksysteem. Het Latte Go systeem spoel je eenvoudig af onder de kraan en klaar is Kees. Dit scheelt ook in de kosten, want je hebt geen melksysteemreiniger nodig. Houd er wel rekening mee dat het zetten van een cappuccino veel geluid maakt en dat het waterreservoir snel leeg raakt.

Iris
Artikel van:
Iris Koffiemachinespecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.188 beoordelingen