The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Specialisten review Philips Shaver Series 7000 S7960/17

De Philips Shaver Series 7000 S7960/17 is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, waarbij zelfs een app is ontwikkeld om jouw persoonlijke scheerplan te ontwikkelen. Aangezien ik altijd last heb van huidirritaties en bultjes na het scheren, lijkt mij dit een hele uitkomst. Of het echt helpt om huidirritaties tegen te gaan? Ik testte het voor je uit.

Philips Shaver Series 7000 S7960/17

Droog, nat & onder de douche | 50 minuten scheren | Met persoonlijk scheerplan
164,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dankzij de snellaadfunctie heeft scheerapparaat na 5 minuten laden genoeg batterij voor één scheerbeurt.
  • Met de GroomTribe app maak je jouw persoonlijke scheerplan om huidirritaties na het scheren tegen te gaan.
  • Als je nog geen goede scheertechniek hebt, krijg je via de app tips om dit te verbeteren.
  • Je gebruikt dit scheerapparaat om droog, met scheerschuim of om onder de douche te scheren.
  • Ben je lang bezig met scheren, dan vind je het geluid misschien irritant.

Unboxing van de Philips S7960/17

Unboxing van de Philips Series 7000 S7960/17

Om de Philips Shaver 7000 thuis te krijgen was geen probleem. Hij past met gemak in elke rug- of sporttas. Na een klein kwartiertje met de trein naar huis, kon ik mijn nieuwe scheerapparaat eindelijk uitpakken. In de doos zat het volgende:

  • Scheerapparaat
  • Baardtrimmer opzetstuk
  • Oplader
  • Schoonmaakborsteltje
  • Reisetui

Het scheerapparaat zit in hardcase etui en is dus makkelijk mee te nemen op vakantie of tijdens een zakenreizen.

Scheerplan maken met de app

Persoonlijk scheerplan met GroomTribe app

Voor ik aan mijn eerste scheerbeurt begon heb ik de GroomTribe app gedownload via de appstore. Als je de app opent komt er groot in beeld dat je een scheerplan kan maken. Dat leek me een goed plan, aangezien ik altijd last heb van scheerbultjes en huidirritatie na het scheren. Na de eerste scheerbeurt gaf de app mij handige tips om mijn scheertechniek te verbeteren. En het werkt: na het scheerplan doorlopen te hebben had ik geen last meer van scheerirritaties.

Nat en droog scheren

Nat en droog scheren

Het scheerapparaat is makkelijk te bedienen, ondanks alle opties die erop zitten. Hij ligt lekker in de hand, waardoor ik hem goed vast kon houden tijdens het scheren. Je kan zowel droog als nat scheren met dit scheerapparaat. Normaal scheer ik altijd nat, maar de app gaf aan dat ik het beter droog kon scheren. Dat heb ik dan ook geprobeerd en het werkt; geen last meer van scheerirritaties. Het resultaat is super glad, zonder dat je kracht hoeft te zetten.

Trimmen met het baardtrimmer opzetstuk

Trimmen met Philips baardtrimmer opzetstuk

Door het kliksysteem hoefde ik haast geen kracht te zetten om de scheerkop voor het baardtrimmer opzetstuk te vervangen. Het opzetstuk heeft 5 kniplengtes tussen de 1 en 5 millimeter, waartussen je gemakkelijk wisselt met de knop onderop het opzetstuk. Ik was bijzonder verrast van het resultaat. In tegenstelling tot mijn oude baardtrimmer merk ik namelijk niets van het scheren van de haren. Zonder verschil in geluid trimt de shaver 7000 mijn baard tot perfectie.

Gemakkelijk schoon te maken

Afspoelbare scheerkop

De scheerkop vangt tijdens het scheren een gedeelte van de afgeschoren haartjes op. Daarom is het belangrijk dat je het scheerapparaat goed schoonhoudt. Het schoonmaken van het scheerapparaat gaat best snel. Je klikt de scheerkop aan de bovenkant open, waarna je hem gewoon leegt boven de prullenbak. Met het handige onderhoudsborsteltje veeg je vervolgens de achtergebleven haartjes weg. Omdat ik het belangrijk vind dat het scheerapparaat goed schoon is, heb ik de scheerkop ook onder de kraan afgespoeld.

Conclusie

Droog, nat & onder de douche | 50 minuten scheren | Met persoonlijk scheerplan
164,-
tijdelijk uitverkocht

Ik was bijzonder verrast door het resultaat wat ik met het scheerapparaat en de app heb bereikt. Na het hele scheerplan doorlopen te hebben had ik namelijk geen last meer van huidirritaties. Het scheerapparaat is makkelijk in gebruik en goed schoon te houden. Zelfs als je hem vergeten bent op te laden, scheer jij je na een snellaadbeurt van 5 minuten gewoon weer glad. Als je last hebt van huidirritaties na het scheren, raad ik je de Philips S7960/17 zeker aan.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.275 beoordelingen