The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Specialisten Review van de Razer Huntsman

Met de komst van de Huntsman is Razer op jacht naar het felbegeerde plekje op het bureau van fanatieke gamers. Is de Huntsman met zijn optische switches kwalitatief goed genoeg om te slagen? Ik heb hem voor je 'mee op jacht genomen' om dit uit te zoeken.

De Razer Huntsman

Bedraad | Chroma verlichting | Optische switches
145,99
niet meer leverbaar
  • Toetsaanslagen worden waargenomen door een lichtsensor, waardoor je aanslag nóg sneller omzet naar een actie in je games.
  • Het ontwerp is duurzaam en stijlvol; Razer staat niet voor niets bekend als de Apple van gaming.
  • Zelf je eigen Chroma lichtpatroon is eenvoudig, leuk en maakt je toetsenbord uniek voor jou.
  • De standaard editie mist de fysieke multimediaknoppen. Geen ramp, maar als je ze had ga je ze wel missen.
  • Typen produceert best veel lawaai.

Design

Minimalistisch ontworpen Razer huntsman

Met de Huntsman serie kiest Razer ervoor om de bijna edgy gaming ontwerpen achter zich te laten. In plaats daarvan: strakke, rechte lijnen zonder overbodige ruimte. Het frame is stevig en afgedekt met een strak ogende aluminium plaat. Voor deze review test ik de standaard Huntsman, waarbij de verlichte multimediaknoppen en polssteun met underglow mist. Eerlijkgezegd ziet het er op deze manier alleen maar stijlvoller uit.

Keycaps en Switches

De opto-mechanische switch van dichtbij

Opto mechanisch

De optisch mechanische switches zijn het paradepaardje van dit toetsenbord. In theorie zou je vanwege het lichtsignaal sneller moeten kunnen reageren dan met reguliere mechanische switches. In de praktijk voelt het voor mij of het actuatiepunt inderdaad hoger ligt en een toetsaanslag dus eerder registreert. Wat vooral opvalt is dat de toets ook onmiddelijk reset, wat snelle aanslagen tussen verschillende toetsen fijn doet aanvoelen.

 De hoogte van de toetsen

Typgemak

Naast het feit een lichtsensor de toetsaanslagen registreert is de rest van de switch een clicky mechanische switch. De keycaps wiebelen niet en de click voelt goed aan, waardoor ik ook bij het typen van langere teksten (zoals deze review) moeiteloos blind typ. De keycaps zweven boven het frame, waardoor ze voor sommige kleinere handen wel wat hoog liggen. Daarnaast liggen de nummertoetsen iets hoger dan de rest, waardoor ook ik deze met mijn bereklauwen niet per ongeluk indruk.

De toetsen voelen goed aan

Clicky

Het clicky niveau van de Huntsman is op zijn minst gelijk aan een blauw switch. dit voelt goed aan, maar betekent wel dat je ze goed hoort. Heel goed. Zo goed dat mijn vriendin zich afvroeg of ik misschien boos was, bij het typen van langere chatberichten in discord. Prima als je een aparte gaming kamer hebt, maar wellicht niet handig als collega's of huisgenoten zich bij jou in de buurt moeten concentreren. Een klein minpunt bij een high-end toetsenbord.

Chroma

Gloeiende RGB verlichting

Het matte, zwarte ontwerp is vet, maar komt pas echt goed tot zijn recht bij de zachte gloed van de Chroma verlichting. Je bewaart de instellingen van de verlichting op het interne geheugen, waardoor je na het bouwen van een eigen lichtpatroon in één keer klaar bent. Het bouwen van een patroon in de software is eenvoudig en werkt met lagen. Uiteindelijk kies ik zelf voor cyaanblauw met golvende rode WSAD toetsen. Maak het zo gek als je wilt.

Conclusie

Met de Razer Huntsman is jouw jacht naar een minimalistisch, betrouwbaar gaming toetsenbord voor competitieve games voorbij. De optisch mechanische Switches voelen goed aan en reageren onmiddelijk. Het strakke design met hoge kwaliteit afwerking past op elk battlestation, waarbij je via Chroma een vleug persoonlijkheid toevoegt. Het enige wat (voor je omgeving) storend is, is het feit dat het typgeluid even luid of luider klinkt dan een traditionele blauwe switch. Kortom, een aanrader voor de veeleisende hardcore gamers.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.769 beoordelingen