The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas

Specialisten Review van de Razer Naga Trinity

Met de Razer Trinity presenteert Razer een muis die voor verschillende types games weggelegd moet zijn. Maar hoe goed werkt het systeem en is het wel allemaal zo handig als het lijkt. In deze specialisten review leg ik de Trinity het gaming vuur aan de spreekwoordelijke schenen.

Razer Trinity

Met 3 verschillende knoppen combinaties | 200 - 16.000 dpi | 5G Optische sensor
76,99
tijdelijk uitverkocht
 • Snel verwisselbare zijpanelen voor 3 verschillende types games: Shooters, MOBA's en MMO's.
 • Mechanische switches, zowel in de muisknoppen als de zijpanelen: fijne responstijd en clicks.
 • Uitstekende PixArt sensor die ook voor snelle shooters goed functioneert.
 • Voor een shooter muis is ie relatief zwaar (120 gram)
 • Vraag jezelf af: hoe vaak speel ik verschillende type games?

In de doos

Razer Naga Trinity met alle onderdelen

Zoals ik van Razer gewend ben zit de Naga Trinity weer lekker strak verpakt. De muis wordt geleverd met één paneel al bevestigd en de overige 2 netjes verpakt. Ook heet Razer ons welkom tot de Cult of Razer, met een mooi marketing pakketje en 2 Chroma stickers die ergens bij mijn neefje op zijn pc geplakt gaan worden.

 • Razer Naga Trinity Muis

 • Trinity zijpanelen (3x):

  • 2 knoppen,
  • 7 knoppen,
  • 12 knoppen
 • Handleiding

Magneetjes

Magneetkoppeling

De eerste nieuwsgierigheid die ik wil bevredigen is natuurlijk de vraag: hoe werkt het precies? Nou, door een beetje kracht te zetten trek ik het zijpaneel er zonder moeite vanaf. Het aanbrengen van een nieuw paneel is heel eenvoudig, want dankzij de magneetjes klikt hij bijna venzelf weer helemaal goed op zijn plaats. Bij het maken van muisbewegingen verschuift er niks en komt het zijpaneel niet los.

Vorm

Curves van de muis

Zoals de naam al doet vermoeden, verleent de Naga Trinity zijn vorm aan die van de Naga lijn. Een fijne, veilige vorm die ik zelf al van mijn standaard naga gewend ben. De muis ligt heerlijk in de hand voor mijn claw en fintertip grip speelstijl en zelfs met een palmgrip kom ik nog goed weg. De rubberen handgreep geeft me genoeg grip voor snelle bewegingen en de knoppen bieden genoeg weerstand om niet per ongeluk ingedrukt te worden.

Zijpanelen

Zijpaneel met 2 knoppen

Shooter paneel: 2 knoppen

Met het shooterpaneel heb ik 2 duimknoppen en een extra rubberen handgreep voor grip bij snelle bewegingen. De duimknoppen hebben genoeg weerstand en een fijne klik, welke ik gebruik voor melee en het gooien van granaten in een game als Battlefield. Buiten het gamen om komen ze van pas om door menu's en webpagina's heen en weer te navigeren.. Ik merk wel dat 120 gram duidelijk ander speelt dan mijn reguliere shooter muis van rond de 80 gram.

Zijpaneel met 7 knoppen

MOBA paneel: 7 knoppen

Het Naga Hex ontwerp heb ik nog niet eerder geprobeerd. Het gaat om 7 knoppen die een rubberen greep omringen. Via de Razer software maak ik voor de panelen met meer knoppen een profiel aan, zodat ik eenvoudig mijn keys kan binden. De 7 knoppen komen in Heroes of the Storm en League of Legends van pas om alle skills met 1 hande te besturen. En dan heb ik nog knoppen over voor items of extra abilities. Helemaal top!

MMO paneel: 12 knoppen

12 knoppen lijkt je vast wat veel, maar ik kan je vertellen dat je als MMO speler soms zou willen dat het er nog meer waren. Vooral als Druid speler in World of Warcraft had je vaak meer skills dan je zou willen. Gelukkig heeft WoW het met Battle for Azeroth een beetje ingeperkt en kom ik met 12 knoppen goed uit de voeten. Ook hier hebben de knoppen een fijne klik en druk ik ze zelden per ongeluk in.

Sensor

Naga Sensor

Hoe goed de rest van de muis ook werkt, een gaming muis valt of staat met een goede sensor. Razer gebruikt voor dit model een PixArt optische sensor, welke al jaren in de topmuizen van competitieve spelers te vinden zijn. Ik merk dan ook geen vertraging, precisie problemen of ruis in de tracking van de sensor. De muisskates glijden prima weg en de liftoff distance is laag: 1 dvd ofwel 2-3 mm hoog. Precies zoals ik het graag zie.

Conclusie

De Naga Trinity zit uitstekend in elkaar, met een handig systeem, goede sensor en Chroma verlichting. Je zult je wel even aan de software van Razer moeten branden om alles goed in te stellen, maar als dit eenmaal is gelukt is dit een steengoede gaming muis voor gamers die alles spelen wat los en vast zit. De enige kanttekeningen zijn het relatief hoge gewicht en het feit dat Palm grip alleen voor gemiddelde of kleine handen is weggelegd.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.866 beoordelingen