The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Steven

Specialisten review van de Samsung Space LS32R750UEUXEN

Een monitor die de ruimte op je bureau met 40% vergroot, dat belooft Samsung met de Space monitor. Ik heb de variant met 31,5 inch formaat en 4K scherm uitgebreid getest. Om alvast iets te verklappen: die extra ruimte is best fijn. Al mijn bevindingen lees je in deze review.

Samengevat

32 inch | 3840 x 2160 resolutie | HDMI, Mini Displayport
499,-
niet meer leverbaar
  • Het slimme ontwerp zorgt voor zo'n 40% meer ruimte op je bureau door de monitor aan de rand van je bureau te monteren.
  • Je past de monitor gemakkelijk aan je werkhouding aan door de beweegbare arm en het kantelscharnier.
  • De 4K resolutie zorgt voor relatief meer werkruimte en scherper beeld.
  • De monitor heeft een relatief lage helderheid en minder levendige kleuren.
  • Een usb-c aansluiting om je laptop of randapparatuur aan te sluiten ontbreekt.

Uit de doos

Samsung Space monteren

Bij het openen van de doos valt meteen al het platte design van de Samsung Space op. Ondanks het formaat van 31,5 inch oogt hij redelijk compact. Even een schroevendraaier opzoeken en je gaat meteen aan de slag met het monteren van de monitor aan de arm. Tijdens het schroeven valt me wel op dat de plastic achterkant van de monitor niet heel erg stevig aanvoelt. Samsung waarschuwt dan ook in de handleiding dat je hier niet te hard op moet duwen.

Ruimtebesparend

Samsung Space ruimtebesparend bureau

Na het bevestigen van de klem aan mijn bureau zie ik meteen wat Samsung met 'Space' bedoelt. Het ziet er stijlvol uit: een bijna randloze monitor die plat tegen de muur staat en een zee van ruimte op je bureau. De meegeleverde kabel (HDMI en stroom in één) trek je door de sleuf van de arm heen, zodat er geen kabels op je bureau rondslingeren. Het ontbreken van een monitorvoet zorgt voor ruimte en rust.

Werken op de Space

Werken Samsung Space

De Samsung Space staat tegen de muur wat verder weg dan een gemiddelde monitor. Toch wil ik hem af en toe wat dichterbij hebben, bijvoorbeeld tijdens het lezen van een artikel. Dat is vrij gemakkelijk: je trekt de monitor gewoon naar je toe en daarbij kies je je ideale kijkhoek door het scherm te kantelen. Het scharnier werkt goed mee en tegelijkertijd valt op hoe dun de monitor is. Helaas is de monitor niet draaibaar, dus vind ik hem niet geschikt voor een opstelling met 2 schermen.

De beeldkwaliteit kan beter

Beeldkwaliteit Samsung Space 4K

De 4K resolutie van deze monitor zorgt voor relatief meer schermruimte, wat handig is in Excel sheets en bewerkingsprogramma's. Tijdens bijvoorbeeld photoshoppen is het fijn dat je de monitor wat dichterbij haalt en nog steeds een scherp beeld hebt door de hoge resolutie. Het VA paneel zorgt voor goede contrasten. Maar over de kleurweergave ben ik iets minder tevreden. Het scherm heeft een relatief lage helderheid van 250 candela per m2 (nits) en daardoor lijken de kleuren een beetje flets te zijn.

Niet geschikt voor games, wel voor films

Samsung Space films geschikt

De geteste variant van de Samsung Space monitor heeft een verversingssnelheid van 60Hz. Dat is doorgaans genoeg om films vloeiend weer te geven, maar niet optimaal om games vanaf je pc of laptop te spelen (de 27 inch variant van de Space heeft een verversingssnelheid van 144Hz en is daarmee meer geschikt voor gamen). Met het afspelen van een 4K film heeft het beeld af en toe een na-ijlend effect. Een belangrijke kanttekening: dat kan te maken hebben met je laptop of pc. Wil je optimaal genieten van 4K, let er dan wel op dat je laptop of pc deze output met 60Hz ondersteunt.

HDMI en stroomkabel in één

HDMI stroomkabel in een

De Space monitor heeft een beperkt aantal aansluitingen, namelijk HDMI, mini-DisplayPort en usb-a. De HDMI poort is met een 2.0 versie geschikt om 4K op 60Hz door te geven, mits je laptop of pc deze output ondersteunt. Een grappig detail is dat de meegeleverde kabel een HDMI én stroomkabel in één is. Er zijn ook een mini-DisplayPort en usb 3.0 aansluiting aanwezig. Wat ik mis is een usb-c aansluiting waarmee je een nieuwere MacBook of laptop aansluit. Nu ben je op een verlengstuk of converter aangewezen.

Conclusie

32 inch | 3840 x 2160 resolutie | HDMI, Mini Displayport
499,-
niet meer leverbaar

Als je behoefte hebt aan meer ruimte op je bureau is de Samsung Space LS32R750UEUXEN de monitor voor jou. De kabels werk je makkelijk weg en hij staat ook nog eens stijlvol op je bureau. Beeldbewerken en film kijken is goed te doen dankzij de 4K resolutie en de verstelbaarheid van de monitor. Ondanks de hoge resolutie is de helderheid laag, komen de kleuren niet heel levendig over en laat de beeldkwaliteit nog wat te wensen over.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.856 beoordelingen