The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jorn

Specialisten review van de Samsung The Sero tv

The Sero is Samsungs nieuwste QLED lifestyle televisie met een uniek design. Het scherm draait namelijk automatisch van een liggende naar een staande positie wanneer je je mobiele telefoon verbindt. Zo bekijk je bijvoorbeeld Tiktok filmpjes of je Instagram feed op je tv. In deze review leg ik uit wat ik van deze functies en de andere belangrijkste eigenschappen van The Sero vind.

Samsung The Sero

0 / 5 sterren
0 reviews
4K (UHD) | Smart tv: Tizen | 50 Hertz
1.129,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dankzij het unieke roteerbare scherm gebruik je The Sero liggend en staand.
  • Je kijkt gemakkelijk naar sociale media of mobiele games op het verticale scherm door je smartphone te koppelen.
  • Het QLED scherm zorgt voor een heldere en pure kleurweergave.
  • Andere QLED tv’s in deze prijsklasse leveren een breder kleurbereik en een diepere zwartweergave.

Eerste indruk van de Samsung The Sero 43LS05T

Eerste indruk van de Samsung The Sero met tiktok filmpje

Na een simpele installatie staat de Samsung The Sero stevig in de kamer. Door de grote voet heb ik geen tv meubel nodig en staat de tv gewoon op de vloer. Samsung brengt deze bijzondere tv dit jaar alleen uit in een 43 inch formaat. Zo is de tv licht en gemakkelijk te verplaatsen. Zeker wanneer je via Samsung de wieltjes bestelt en onder The Sero bevestigt, rol je de tv gemakkelijk naar een andere plek in je huis.

Uniek ontwerp met draaibaar scherm

Draaibaar scherm van de Samsung The Sero

Wat The Sero zo uniek maakt, is het roteerbare scherm. Dit scherm draait automatisch wanneer ik de gekoppelde smartphone draai. De tv staat op een stevige en brede voet. Aan de onderkant van deze voet zit het speakersysteem, met 4 speakers en een subwoofer. Hier is de voet bedekt met speakerstof. Een nadeel is dat The Sero alleen beschikbaar is in de donkerblauwe kleur. Zo kies je niet voor een Sero versie die perfect in jouw interieur past.

Makkelijk aansturen met smartphone

Om mijn smartphone te verbinden, tik ik hem met de achterkant op de rechterbovenhoek van de tv. Dit gaat niet meteen heel gemakkelijk, maar na een paar pogingen krijg ik het onder de knie. Vervolgens kopieert The Sero gemakkelijk het scherm van mijn smartphone. Wanneer ik de telefoon draai, draait het tv scherm mee. Dit gaat meestal vloeiend en duurt zo’n 2 seconden, maar het beeld van de televisie springt wel even op zwart tijdens het roteren. De motor hoor ik tijdens het draaien heel zacht.

Heldere kleuren dankzij QLED

QLED beeldkwaliteit op de Samsung The Sero

Het scherm van The Sero is uitgerust met Samsungs eigen QLED techniek. Door deze Quantum Dot laag op het scherm komen kleuren helder en puur in beeld. Hierdoor zie ik zelfs de felste kleurtinten in de vleugels van een vogel. Samen met de 4K resolutie zorgt dit ervoor dat ik alle details goed zie, zoals in de veren van de vogel. De televisie heeft geen full array local dimming, maar edge led. Hierdoor zie ik soms een gloed rondom heldere objecten, zoals de maan aan een donkere hemel.

Weinig reflecties, standaard kijkhoek

Kijkhoek en reflecties van de Samsung The Sero

Tijdens het testen van The Sero zie ik weinig reflecties op het scherm. Af en toe weerspiegelt een felle lamp op het beeld, maar dat is niet storend. Dit is handig wanneer je in een fel verlichte kamer tv kijkt. Wanneer ik aan de zijkant van de tv ga zitten, merk ik dat het contrast en de kleurintensiteit vrij snel achteruitgaan. Om optimaal van de beeldkwaliteit te genieten, moet ik dus echt recht voor het scherm zitten.

Vol geluid door 4 speakers en een subwoofer

Geluid van de Samsung The Sero

De voet van The Sero is niet alleen een stevig en stijlvol standaard. Onder het scherm zit achter de blauwe bekleding een geluidssysteem verscholen. Dit systeem bestaat uit 4 speakers en een subwoofer. Hierdoor luister ik naar een voller geluid, met diepere bastonen. Zo klinkt muziek beter en bijvoorbeeld een ontploffing in een actiefilm realistischer. Door het ontwerp van de televisie is er niet echt een plek voor een soundbar aan de onderkant. Daarom vind ik het uitgebreidere geluidssysteem een goede toevoeging.

Handige minimalistische afstandsbediening

Afstandsbediening van de Samsung The Sero

Bij The Sero krijg je Samsungs handige One Remote afstandsbediening. Met deze afstandsbediening bestuur je gemakkelijk meerdere apparaten. Deze witte plastic versie ziet er stijlvol uit, heeft weinig knoppen en ligt gemakkelijk in de hand. Een knop die andere One Remote afstandsbedieningen niet hebben, is de roteerknop. Met deze knop draai je het scherm, zonder je telefoon ook te draaien.

Vloeiend en overzichtelijk smart menu

Tizen smart menu van de Samsung The Sero

De smart tv functies van The Sero vind ik zoals bij andere Samsung televisies via de Smart Hub. Hier zie ik een overzichtelijke rij tegels onder in het beeld. Hier kies ik snel voor bijvoorbeeld live televisie, aangesloten apparaten of apps als Netflix, YouTube en Apple TV. Het menu reageert snel op de knoppen die ik indruk. The Sero is ook uitgerust met Apple Airplay 2, waarmee je gemakkelijk content afspeelt vanaf je iPhone of iPad op de tv.

Conclusie

4K (UHD) | Smart tv: Tizen | 50 Hertz
1.249,-
niet meer leverbaar

Wanneer je apps als Instagram, Twitter en TikTok vaak gebruikt, is de Samsung The Sero een aantrekkelijke tv. Je bekijkt deze sociale media of mobiele games op een groot scherm, zodat je ze bijvoorbeeld gemakkelijk aan je vrienden laat zien. Met het opvallende en unieke design heb je echt een blikvanger in je huis. Qua beeldkwaliteit biedt The Sero weinig bijzonderheden, maar dankzij het QLED scherm geniet je wel van heldere en pure kleuren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.822 beoordelingen