The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Specialisten review van de Somnox Slaaprobot

Eindelijk is het zover; de Somnox Slaaprobot is binnen. Aan mij de eer om een paar weken met deze vriendelijke slaaprobot in bed te liggen. Voor zover ik weet heb ik geen slaapproblemen, maar misschien gaat er een wereld voor me open. Ik noemde de slaaprobot Karel en testte hem een week voor je uit.

Samengevat

 • Ademhalingsoefeningen en ontspanningsmuziek helpen bij het ontspannen voor het slapen gaan.
 • Je geeft jouw persoonlijke voorkeuren eenvoudig aan via een app.
 • De app blijft zich ontwikkelen en de robot zal zich dus steeds meer aan jou aanpassen.
 • Het gewicht, formaat en de zachte hoes geven een comfortabel gevoel.
 • De robot is niet waterdicht, dus een glaasje water naast je bed is wat gevaarlijk.
 • De mobiele app werkt niet met een Windows telefoon.

Unboxing van Somnox Slaaprobot

Slaaprobot uitpakken

De doos ziet er mooi uit en heeft meer functies dan alleen het verpakken van de slaaprobot. Je opent de doos door de binnenkant uit de omdoos te schuiven. Zo houd je een kartonnen wiegje over, om de slaaprobot overdag in op de bergen. De doos gebruik je ook als reiskoffertje voor onderweg. Aan het hoofdeinde van het wiegje zit een verborgen vakje met de handleiding. In de doos vind ik het volgende:

 • De slaaprobot
 • Een oplader
 • Een Europese stekker
 • Een Amerikaanse stekker
 • Een wasbaar sloopje
 • Handleiding

Hoe werkt een slaaprobot?

In theorie moet de slaaprobot je helpen ontspannen om zo sneller in slaap te komen. Door de slaaprobot vast te houden en jouw hand op de voorkant te leggen, spiegel je jouw ademhaling aan die van de robot. Hierdoor vertraagt jouw ademhaling zodat je ontspant. Via de Somnox App stel je het ademhalingsritme van de slaaprobot in. Als je merkt dat het ademhalingsritme onnatuurlijk aanvoelt, kan je het ritme aanpassen.

Klaar maken voor de eerste nacht

Slaaprobot installeren voor de nacht

Voor ik aan mijn eerste nacht met de Somnox Slaaprobot kan beginnen, heb ik hem de naam Karel gegeven. Om de slaaprobot te bedienen moest ik de Somnox app downloaden. De app heeft een donkerblauwe achtergrond. Fijn, want zo heb ik ‘s avonds geen last van het felle licht van mijn beeldscherm. Ik heb keuze uit 5 ontspannende geluiden die de slaaprobot af kan spelen: regen, ruis, bos, golven en walvissen. Ik koos voor het bos.

De eerste nacht

Slapen met een slaaprobot

De eerste nacht verliep wat moeizaam. Ik was zoekende naar de juiste ademhaling, waardoor ik meer met de instellingen in de app bezig was dan met ontspannen. Mijn katten durfde niet in de buurt van Karel te komen. Fijn, want zo kon ik mij volledig op mijn slaap richten. Of ik daadwerkelijk sneller in slaap viel durf ik niet te zeggen, maar ik voelde mij wel ontspannen. Karel knuffelt heerlijk. Niet alleen in bed, maar ook gewoon op de bank.

Na een week

Ervaringen met de slaaprobot

Op dag 1 had ik veel moeite om mijn ademhaling aan die van Karel te spiegelen terwijl mijn vriend naast me lag te snurken. In de loop van de week ging dit makkelijker, maar ik moest wel geconcentreerd blijven. Tijdens nacht 4 ging het mis; Karel stopte ineens met ademhalen. De batterij bleek leeg, gelukkig. Snel aan de oplader. Al heb ik die nacht wel zonder mijn nieuwe bedpartner moeten slapen want je kan hem niet aan de oplader gebruiken.

Conclusie

Karel is een fijne knuffelpartner die me zeker helpt ontspannen. Ik was een stuk minder bezig met het gesnurk van mijn vriend, fijn. Ik vond het wel moeilijk om aan hem te wennen, aangezien zijn ademhaling voor mij wat te snel gaat. Maar Somnox heeft beloofd dit te verhelpen in de volgende app update. Dan kan ik me zeker voorstellen dat het helpt met ontspannen. Niet alleen in bed, maar ook tijdens het kijken van een serie bijvoorbeeld.

Gaby
Artikel van:
Gaby Slaaprobotspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen