Geschreven door Jelle

Specialisten review van de Asus VivoBook 15 K571LH laptops

Asus VivoBook laptops zijn al jaren een fenomeen in laptopland. Er is namelijk altijd wel een VivoBook die aansluit bij jouw wensen. Dit keer komt de Asus VivoBook 15 K571LH serie aan bod. Deze serie laptops is bedoeld voor de veeleisende gebruiker, die krachtige hardware nodig heeft. Mijn bevindingen over de laptop lees je in deze review.

Asus VivoBook 15 K571LH

Krachtig genoeg voor gaming | Intel Core i7 - 16GB - 1TB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650
1.149,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dankzij de NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart speel je games als Fornite op de hoogste instellingen.
  • Met een Intel Core i7 processor en 16 GB werkgeheugen, multitask je met zware programma's zoals Photoshop.
  • De Harman Kardon speakers leveren een helderder en zuiverder geluid dan standaard laptop speakers.
  • Deze laptop produceert geluid bij intensieve taken zoals gamen.

De Asus VivoBook 15 K571LH serie

Man werkt op Asus laptop.

Asus VivoBook laptops zijn er in allerlei soort en maten. De K571LH valt in een hoger segment, voor als je meer van je laptop vraagt. Daarom zijn deze laptops vooral geschikt voor onder andere Photoshop, multitasken en zelfs video’s bewerken.

  • Processor: Intel Core i5 of Intel Core i7
  • Werkgeheugen: 8 GB RAM of 16 GB RAM
  • Opslagcapaciteit: 256 GB, 512 GB of 1 TB

Eerste indruk van de laptop

Asus laptop van bovenaf gezien.

De VivoBook zit verpakt in een stevige doos. Na het openen van de doos haal ik de laptop eruit en merk ik meteen dat de laptop van plastic is. Toch voelt de laptop er niet goedkoop door aan, waar andere plastic laptops vaak wel gammel aanvoelen. Opvallend is ook het gewicht: de laptop weegt meer dan 2 kilogram, maar hij voelt niet zo zwaar. Mijn eerste indruk van de laptop valt dan ook niet tegen.

Prima beeldscherm om op te werken

Man kijkt film op laptop.

Het beeldscherm van de laptop oogt vrij groot door de dunne schermranden. Een YouTube video kijken in full hd ziet er dan ook mooi en gedetailleerd uit en kleuren komen door het IPS paneel tot hun recht. Uiteraard zijn er laptops met mooiere en scherpere beeldschermen, maar het scherm van de VivoBook is voor de meeste mensen voldoende. De laptop speakers zijn van Harman Kardon en produceren beter geluid dan ik gewend ben. Pluspuntje wat mij betreft.

Fijn toetsenbord en touchpad

Man werkt op Asus laptop met toetsenbord.

Het toetsenbord van de laptop bevalt me wel. De toetsen hebben genoeg travel. Travel is de afstand om de toets volledig in te drukken. Hierdoor gaat typen makkelijk en snel, wat altijd een pluspunt is. Het touchpad is naar mijn mening wat klein, al werkt deze wel goed. Scrollen werkt met 2 vingers gemakkelijk en je hoort geen goedkope klik wanneer je op het touchpad drukt. Ook is het toetsenbord verlicht, handig als je vaak in het donker zit.

Genoeg aansluitingen voor randapparatuur

Aansluitingen op de laptop.

Als je weleens een muis gebruik bij je laptop of liever een extern toetsenbord gebruikt bij de laptop, weet je dat genoeg usb poorten hebben belangrijk is. Gelukkig heeft deze Asus er genoeg. Aan één kant vind je een ethernet poort, hdmi ingang, een usb A poort en een usb C poort. De andere kant heeft nog eens 2 usb A poorten en een SD kaartlezer. Liever te veel poorten dan te weinig, dus de hoeveelheid aansluitingen stemt mij tevreden.

Goede prestaties en snelle hardware

Intel en NVIDIA stickers op laptop.

Qua hardware is deze Asus dik in orde. Dit model heeft een Intel Core i7 processor, 16 gigabyte werkgeheugen en maar liefst 1 terabyte aan opslag. Tel daar de GTX 1650 videokaart bij op, en je hebt een uitstekende laptop. De praktijk bevestigt dit, want of ik nu foto- of videobewerking of games speel op deze Asus, het gaat snel en soepel. Uiteraard is ook een filmpje kijken of een verslag typen voor je studie een eitje voor deze Asus.

Conclusie

Krachtig genoeg voor gaming | Intel Core i7 - 16GB - 1TB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650
1.149,-
tijdelijk uitverkocht

Wie op zoek is naar een laptop voor vrijwel elke soort taak, beveel ik deze laptop aan. Wat je ook doet op de laptop, het apparaat voert het uit op een hoog tempo. Voor al je randapparatuur is meer dan genoeg plaats vanwege de hoeveelheid aansluitingen. Het toetsenbord is prima en voelt stevig aan, net als de laptop zelf, ondanks de plastic afwerking. Het touchpad vind ik wat klein, maar dat is makkelijk op te lossen met een losse muis.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.113 beoordelingen