The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Specialisten review van de HP 14-ck0910nd

De HP 14-ck0910nd is er voor degene die veel onderweg zijn, maar toch een redelijk groot scherm willen hebben. Of voor zij die een beperkt budget hebben. Ik heb de HP een weekje getest om te kijken of je waar krijgt voor je geld.

Samengevat

Internetten, e-mailen & tekstverwerken | Intel Core i3 - 8GB - 128GB SSD | Krachtige batterij
549,-
niet meer leverbaar

Deze HP moet het vooral hebben van de SSD. Wat je namelijk ook met deze laptop doet, hij voert je taak vlot uit. Verder is dit geen bijzondere laptop die gemiddeld scoort op onder andere het scherm, batterijduur en het trackpad en toetsenbord. De plastic behuizing en de weinig opslagruimte zijn de tegenvallers. Mocht je je niet storen aan plastic en weinig opslagruimte, dan is deze HP een aardige laptop voor degenen die niet al te veel eisen stellen aan een laptop.

Onze beoordeling

Categorie Cijfer
Looks en feel 6
Gebruiksgemak 7,5
Scherm, geluid en batterij 7
Snelheid 7
Bijzonderheden 7
Eindscore 7,1

Looks en feel

Zijkant HP 14-ck0910nd laptop.

Design

De HP heeft een geribbelde behuizing, wat meteen opvalt als je hem uit de doos haalt. Ook valt op dat de hele laptop van plastic is. De binnenkant bij het toetsenbord ziet er dan wel opvallend en strak uit door het soort geborstelde patroon. Verder is de laptop niet erg licht en dun voor een 14 inch. Met 1,47 kilogram en een dikte van bijna 2 centimeter is het formaat van deze HP niet iets om over naar huis te schrijven.

Dichtgeklapte HP 14-ck0910nd laptop.

Stevigheid

Je hoeft er niet vanuit te gaan dat een plastic laptop erg stevig is. En omdat deze HP dan ook volledig van plastic is, raad ik je aan voorzichtig te doen want een valpartij overleeft hij waarschijnlijk niet. De bovenkant deukt in als je erop drukt, maar gelukkig is de ruimte rond het toetsenbord wel redelijk stevig. Het scharnier is prima en zorgt ervoor dat de laptop wel open blijft staan als deze op een kiertje staat. Wel moet je 2 handen gebruiken om de laptop te openen.

Gebruiksgemak

Toetsenbord HP 14-ck0910nd laptop.

Toetsenbord en touchpad

Wanneer je naar het toetsenbord kijkt, bekruipt je het gevoel dat de toetsen er wat goedkoop uitzien. Gelukkig typt het toetsenbord wel goed, en ook het trackpad is in orde. Wanneer je een van de toetsen op het trackpad indrukt, dan hoor je geen goedkope klik. Zeker een pluspunt van deze HP wat mij betreft.

Aansluitingen HP 14-ck0910nd laptop zijkant.

Aansluitingen

Echt spectaculaire aansluitingen heeft deze HP niet. 3 usb a poorten, een HDMI poort, een kaartlezer en een Kensington slot zitten er allemaal op. Plus een ethernetkabel, iets wat minder vaak voorkomt bij 14 inch laptops. Dat betekent dat je ook gebruikmaakt van snel bekabeld internet wanneer er bijvoorbeeld geen WiFi in de buurt is. En dat is wel handig wanneer de situatie erom vraagt. In dit opzicht scoort de HP dus iets beter dan verwacht.

Scherm, geluid en batterij

Panter op beeldscherm HP 14-ck0910nd laptop.

Het scherm en de speakers

Daar waar veel laptops tegenwoordig steeds dunnere randen krijgen, zijn die van deze HP nog vrij dik. Desalniettemin doet dit geen afbreuk aan de kwaliteit van het scherm, want een video kijken in Full HD ziet er prima uit. Ook vanuit verschillende kijkhoeken zie je goede kleuren. Wel is het scherm mat, wat handig is als er licht op het scherm valt, maar wat wel afbreuk doet aan de kleurweergave. Het geluid dat de speakers produceren is best aardig, maar verwacht niet veel bas of kwalitatief goed geluid.

Schildpadden op scherm HP 14-ck0910nd laptop.

De batterij

Qua batterij prestaties springt de HP er niet uit, maar hij onderpresteert ook niet. Na 2 uur film kijken in Full HD op de hoogste prestaties had ik nog zo’n 65% batterijduur over. Een hele werkdag teksten tikken of werken in spreadsheets is minder belastend voor de batterij, dus een volle werkdag de laptop gebruiken moet lukken. Mits je niet te intensief video's kijkt gedurende de dag.

Snelheid

Documenten en bestanden verkennen op HP 14-ck0910nd laptop.

Opstarten

Met een Intel Core i3 processor en een SSD aan boord mag je verwachten dat je vrij vlot aan het werk gaat. Dit is het geval, want het inlogscherm presenteert zichzelf aan mij binnen 11 seconden. Niet supersnel dus, maar ook zeker niet langzaam. Microsoft Word doet er bijvoorbeeld 5 seconden over om te laden. Dat is aardig snel. Al met al scoort de HP best oké op dit vlak.

Intel Core i3 sticker op HP 14-ck0910nd laptop.

Prestaties

De SSD is zoals hierboven genoemd snel, maar met 128 GB heb je toch wel wat weinig opslagruimte voor je bestanden. Dat probleem is natuurlijk makkelijker te verhelpen met een extra SD kaart of bestanden in de cloud te bewaren, maar een grotere SSD vind ik stiekem geen overbodige luxe. De Intel Core i3 processor maakt de laptop voor weinig meer geschikt dan mailen, tekst tikken of surfen op het web, maar gelukkig draaien deze programma’s prima naast elkaar zonder dat de HP langzamer reageert.

Bijzonderheden: vrijwel stil

Onderkant HP 14-ck0910nd laptop.

De laptop blijft, ook onder zware belasting, vrij stil. Dat komt omdat er weinig bewegende onderdelen in de laptop zitten. Wel hoor je een vreemd gezoem als je de laptop redelijk belast, maar dit is nauwelijks hoorbaar en daarom niet erg storend. Als bovendien het geluid aanstaat, hoor je het geluid natuurlijk helemaal niet. Goed om te weten voor degenen die zich storen aan het lawaai die de ventilatoren van sommige laptops maken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen